Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
Sportagvalaszto_logo

underworld_logoMIÉRT NEM HEGYES MÁR A RÉPA?

EGYÉB 2021-03-11

Népszerű tézis, hogy az egészséges, kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás tartalmazza mindazt a mikro- és makrotápanyagot, amelyre egy aktív embernek szüksége van. Nos, ha ez így lenne, akkor erre a beszélgetésre nem került volna sor. 

1643379919

A vitaminok témája nagyon széles biokémiai alapon nyugszik, így kétségtelenül egy biológus lehet a leghitelesebb megszólaló. A vitaminokkal foglalkozó beszélgetésben Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Szász Máté biológus, a SYNLAB Hungary Sportdiagnosztikai osztályának vezetője beszélget.

Annak ellenére, hogy alapvetően mindenki nagyon jól tájékozott a vitaminok témájában, a tények azt mutatják, hogy a „slágervitaminokból” sem visszük be a minimálisan szükséges mennyiséget sem. A Nagy Sportágválasztó podcast-jából számos érdekesség kiderül, például, hogy miért nem hegyes már a boltban kapható répa, vagy hogy manapság az emésztéshez alapvetően szükséges baktériumokat miért nem kapjuk meg a zöldségektől, vagy hogy melyik vitamin hiánya hozható összefüggésbe a legtöbb halálos betegséggel.

Kakaós csigával is elmegy egy olimpiai bajnok? Létezik vitamin-túladagolás? Tényleg a D-vitamin a jövő C-vitaminja? Mi gátolja a sportfejlődésed? Mindenre választ kapsz az alábbi podcastból.


CIKKAJÁNLÓ2020-02-13  EGYÉB

AKI BEKÓSTOLJA A SZTÁROKAT, AVAGY APA MINDEN SPORTÁGAT KIPRÓBÁL

Egy „apukatestalkatú” önkéntes sportriporter minden sportágat igyekszik kipróbálni. Eközben felkenik a palánkra, hozzávágják a tatamihoz, leesik a futópadról, eltörik a kezében az evező! [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: nyolc + három =