Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAAZ ETYEKI NAGY KLASSZIKUS - AVAGY EGY AMATŐR BALLÉPÉSEI A PROFI VERSENYEN

HEGYIKERÉKPÁR 2015-01-04

VOLKSWAGEN ETYEKCROSS

Adott egy kipróbált, nagyszerű helyszín közel a fővároshoz, amelyhez összeállt az a lelkes szervezőcsapat, akik mindent beleadva próbálják a csillagokat is lehozni a versenyzőknek. Megérkezett az ideális időjárás is, ami faggyal, hóval, esővel és olvadással pont a megfelelő arányban fűszerezi pikánssá az efféle versenyt - ezek a tökéletes cyclocross verseny hozzávalói. Azonban egy profi szervezésű verseny is lehet savanyú, ha valaki amatőrként áll a rajthoz… ahogy ez főszereplőnkkel is megesett:


Versenyzőnk a karácsonyi bejgliktől ellustulva már az érkezéssel is ki akarta cselezni a hűvös időt, így a közeli versenyre utazást is a lehető legkésőbbre halasztotta, hogy a pályabejáráson ne kelljen sokat fagyoskodnia. Persze mire megérkezett a parkolók közelében sem maradt neki hely, így a bekötőút szélén állt félre autójával.

etyekcross_foto_kaldi_tamas_1

A versenyzőknek meleg öltözőt is biztosítottak, azonban emberünk ebben is túljárt a szervezők eszén, és az út szélén öltözködött, hisz itt minden kéznél volt, először, másodszor és harmadszor is, újra meg újra átfagyva.

A pályabejárás hasznos dolog, de mivel alig jutott rá idő, emberünk ezt is megpróbálta áthidalni kevéske rutinjával, ami a köridőkben meg is látszott. A verseny befutójára már megtanulta minden akadály trükkjeit, csak hát a versenyt addigra már le is fújták.

etyekcross_foto_kaldi_tamas_2

"A verseny sokszor fejben dől el" - főleg a technikás és sík futamok. Hallotta ezt versenyzők már sokszor az öregektől, de ő ismét bizonyítani akart, és mindenkit megelőzni, már az első körben, elvégre "a cyclocross sprintverseny" - gondolta magában.

A rajtot elrontotta és lemaradt, de utána mindenkit a nyomon kívül, hóban előzgetett, egészen az első perc végéig, amikor is egy kanyarban megelőzte saját kormányát is, egy hibátlan előre bukfencet bemutatva.

A versenytársak elmentek, és ő innentől egyedül dacolhatott a fagyos pofaszéllel, lopva a lemaradás métereit.

etyekcross_foto_kaldi_tamas_4

Főhősünk végül beért a célba és örült, hogy háta mögött tudhatja a versenyt, de átfagyott és még előtte állt az újabb fogvacogtató öltözködés az út szélen. Mire magára aggatta száraz ruháit, a hidegtől csillagokat látott, és gondolni sem tudott másra, mint az otthon melegére és a bejgli maradék csücskére.

Így emberünk levezetésként otthon fagyoskodhatott a bringa takarításával, holott a szervezők ehhez is kényelmes, gyorsmosót állítottak. Lelkes amatőrünk, így lemaradt a fűtött versenyközpontról, a meleg zuhanyról, az ünnepélyes díjkiosztóról és sorozatzárásról, és persze a barátaira sem jutott ideje, hogy egy jót beszélgessen.

etyekcross_foto_kaldi_tamas_3

Nos, így tudta le amatőr versenyzőnk a szakág eddigi talán legjobb versenyét. Otthon persze talán majd újra átgondolja mindezt, elvégre ő is csak ember, és a saját hibáiból építkezik.

Beszámoló: Fehér Csaba
Fotó: Káldi Tamás, Bognár Tamás


CIKKAJÁNLÓ2021-01-04  HEGYIKERÉKPÁR

SALGO RIDE 2020 - F*UCK COVID EDITION

Még a koronavírus-járvány sem tudta megakadályozni, hogy a Merkapt SE hegyikerékpáros csapata megtartsa az évindító és évzáró buliját. [...]
KOMMENTEKAlex2015-01-06 09:26:04
👌 8-)
Vave2015-01-05 19:21:50
Szuperjo, onkritikus, szorakoztato, oszinte beszamolo. Koszonjuk. :)
Zézó2015-01-05 15:21:28
Csabikám én remekül szórakoztam az írásodon, gratulálok. Persze a versenyhez is
Kérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: nyolc + három =