Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAZSELIC MARATON – A FŐPRÓBA

HEGYIKERÉKPÁR 2019-04-30

Idén a csapat egy része betervezett magának egy Garda Bike fest maratont, ezért arra gondoltam, hogy erre készülni kell. A téli görgőzések és a végeláthatatlan országúti edzések -amit elsősorban Jucus és Panni társaságának köszönök hogy kibírtam –eredményességét már alig vártam, hogy láthassam. Erre tökéletes megmérettetésnek ígérkezett a Zselic maraton. Már kétszer teljesítettem a távot, de most a szervezők bekeményítettek, és összeraktak egy ígéretes szintben és távban gazdag pályát.

58796993_2371120643109471_8986039436932284416_n

A csapatból Hajtány Miki és jómagam indultunk neki az útnak. Sajnos az időbe a lent alvás most nem fért bele cserébe reggel 5 órakor kelhettem majd gyors bepakolás és indulás Mikiért. A hűvös reggelben az üres utakon kényelmes tempóban leértünk 2óra 45 perc alatt. A parkolás idén is irányítással történ elég pörgősen. Gyors pacsizás a Merida oszlopos tagjaival és rajtszám átvétel. Villám tempóban átöltöztünk felszerelvényeztük a járgányokat és indulás bemelegíteni. Na igen ám itt elkövettem azt a hibát, hogy előző este nem töltöttem le az előírt bemelegítés programomat a Ropolyi tónak és környékének pedig meg van az a jó tulajdonsága, hogy nulla térerővel rendelkezik. Gondoltam majd Timivel elmegyek bemelegíteni, ha már ugyanaz az edzőnk. A bemelegítés végére már azt éreztem mentem egy kört a pályán olyan tempót tolt Timi. Még az a szerencse, hogy volt időm pihegni a rajt előtt, így izzó izomkötegekkel vághattam neki a feladatnak.

59414874_2370396623076705_3427494441781297152_n

Eldördült a rajt pisztoly és elindult a mezőny. Középre tudtam beállni így igyekeztem figyelni, hogy lehetőleg bukásba ne keveredjek bele. Alapvetően a pálya nem mondható technikásnak még a maraton pályák között sem. Viszont ami izgalmassá tette idén a pályát az az esőzés volt. Ugyanis sár nem igazán volt, viszont helyenként a pálya agyagos felülete jégkorcsolya szintűvé tette a nyomot. Felfelé pont előttem egy srác olyat esett mintha kirúgták volna alóla a bringát. Az első két órában nagyon jól éreztem magam. Próbáltam pörgetni, mentek az emelkedők, a lejtőket óvatosra vettem mivel foltokba még csúszósak voltak. Mentek a kerülgetések oda-vissza a sporttársakkal attól függ kinek mi ment jobban vagy ki volt a bátrabb. Aztán a második kör elején jött a fekete leves. Sajnos a nagy lelkesedésbe és örömködésben, hogy milyen jól megy a bringa elfelejtettem eleget inni, ami meg is bosszulta magát. Folyamatosan görcsölt a jobb combom ezért többször meg kellett állnom. Ezek után próbáltam sokat inni ami már csak a kör utolsó harmadában segített egy picit. Ezt sajnálom, hogy elrontottam mivel a pálya gyakorlatilag felszáradt teljesen a második körre, és lehetett volna jobb köridőt menni, de ez most így sikerült. Mikinek és a Meridásoknak gratulálok az éremesőhöz.
Összességében egy nagyon jó verseny volt. Hoztam a 2017-es szintidőmet ami még a trombózisom előtt volt .Nekem ez pozitív élmény mindenképpen.
A verseny után még hazafelé beugrottunk Pedróékkal egy jót vacsorázni és megosztani egymással az élményeket, majd irány haza, pihenés és rákészülés a másnapi robotra.

Fotók: @bigfoot_foto
Beszámoló: Bognár Tibor


CIKKAJÁNLÓ2021-01-04  HEGYIKERÉKPÁR

SALGO RIDE 2020 - F*UCK COVID EDITION

Még a koronavírus-járvány sem tudta megakadályozni, hogy a Merkapt SE hegyikerékpáros csapata megtartsa az évindító és évzáró buliját. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: nyolc + három =