Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVASUPERCROSS: PALÓC CROSS

HEGYIKERÉKPÁR 2011-12-03

Kicsit furcsa volt ez a hétvége. Nem azért, mert a Supercross negyedik, utolsó előtti futamát az eddigiekkel ellentétben szombaton rendezték meg (személy szerint örültem neki), hanem mert most nem sikerült rendesen fölpörögnöm. Az okát még nem tudom, de fejben dőlt el ez biztos. Valószínű, hogy az sem segít, hogy nem tudom kik az ellenfeleim a kategóriámban, nem tudom kire kellene tenni a kereket.

Nehezen indult a verseny napja: öt órai kelés, a cuccok összeszedése, gyors reggeli, majd Andrisék már nálam is vannak, be a kocsiba és szunyókálhatnék tovább, de inkább végigdumáljuk az utat. Szokás szerint... :) Sikerült is beszervezniük a 2012-es cyclocross OB-ra december 17-re. Igen, 2011 december 17-re. A 2012-es OB-ra. Korábban volt is egy kis kalamajka ebből: ha jól tudom Buruczki Szilárd kétszeres 2010 Országos Bajnok, ugyanabban a számban.

A helyszínen a fűtött öltözőben szépen átöltözünk, mert a Supercrosson ilyen is van ám! Kimegyünk nyugisan pályát járni, nézegetjük az íveket, szocializálódunk, lehet, hogy emiatt is sikerült túlságosan leereszteni.

Supercross_Balassagyarmat_2011_0001


A pálya az eddigi legjobb volt, tele volt sok kis kanyarral ahol rengeteget lehetett veszíteni ha a legelsőt elrontotta az ember, mert akkor már a többit sem tudta az ideális íveken bevenni.

Nem sokkal dél előtt végigszurkoltuk Viki versenyét, sajnos látszott a mozgásán hogy már eleve fáradtan érkezett a versenyre, nagyot harcolt önmagával. Ezután következtünk mi... Kb. 60 fő rajtolt egyszerre és egy hosszú sor alakult ki a mezőnyben, aminek a végén lobogtam én. Nem sikerült megmaradni a sor végén, lassan elkezdtek távolodni tőlem.

Nemsokára kicsit légüres térben találtam magam, ami nem tett jót.

Folyamatosan elkalandozott a figyelmem, sikerült Wágner Balázs apujával váltanom pár szót és Danó Petit is elszórakoztattam minden körben valamivel, amiért utólag is elnézést kérek tőle, nem ezzel kellett volna foglalkoznom.

Supercross_Balassagyarmat_2011_0002


Eddig minden egyes versenyen a sorozatban kb. negyed óra után már meg akartam halni, mindenhol levegőt próbáltam venni, de most nem jött el ez az állapot. Sikerült "végigtúrázni" az egészet.

Annyira nem bánom a dolgot, mert élveztem a pályát, de nem ez volt a cél. Közben ízelítőt is kaptunk a szlovák kollégáktól akik nagy számban jelentek meg, hogy milyen is az amikor úgy robog el melletted valaki, mintha állnál. Az elit futamot Milan Barenyi nyerte, esélyt sem adva másoknak.

Az eddigi legjobb eredményemet sikerült még így is elérnem, ami annak tudható be, hogy most kevesebben voltunk a kategóriában. Mindenesetre megvan az első tízen belüli eredmény, a kilencedik helyen értem célba, két kört kapva az elit mezőny elejétől. A nyolcadik helyről kilenc másodperccel csúsztam le, mivel a salgótarjáni versenyző nagyon lelassult a végére, hogy esés volt-e az oka, vagy csak az erő fogyott el, nem tudom. Mindenesetre tanulni jó volt az eset, ő mindenképpen fogható volt.

Supercross_Balassagyarmat_2011_0003


Mint említettem a következő verseny a cyclocross OB lesz, amit idén Pesten rendeznek meg a Postás pályán, akinek van kedve jöjjön ki szurkolni, jó buli lesz. :)

A kiírás itt megtalálható, sajnos ismét nem kapott nagy nyilvánosságot, úgy kellett kutatni utána.

Ezután egy három hetes szünet vár majd ránk, január 8.-án rendezik meg a Supercross zárófutamát Kerekegyházán, ahol úgy hírlik már nem csak én fogom képviselni a csapatot, valamint szurkolótábor is ígérkezik, igaz még csak egyfős, de nagy megbecsülésben lesz része! :)

Beszámoló: Szántai Vecsera Bálint
Fotó: hegyibringa.hu


CIKKAJÁNLÓ2021-01-04  HEGYIKERÉKPÁR

SALGO RIDE 2020 - F*UCK COVID EDITION

Még a koronavírus-járvány sem tudta megakadályozni, hogy a Merkapt SE hegyikerékpáros csapata megtartsa az évindító és évzáró buliját. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: nyolc + három =