Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAMOFÉM UNDERWORLD KUPA 2013

HEGYIKERÉKPÁR 2013-08-10

Augusztus 10-én, szombaton negyedik alkalommal rajtolt el a MOFÉM Underworld Kupa, amely idén is tartogatott meglepetéseket a résztvevők számára, akik öt futamban küzdhettek meg a dobogós helyezésekért a kőbányai pincerendszerben rendezett bringaversenyen.

Tekintve, hogy saját rendezésről van szó, így a szervezői és az indulói oldalon is szép számmal voltak a Merkapt SE bringásaiból, ami talán evidensnek is tekinthető, ami viszont mindenképpen kiemelendő az a Hegyibringa csapatának és a Bringabanda két alapemberének a példás hozzáállása, amivel a szervező munkában részt vettek. Nem sorolnék fel mindenkit egyesével, de ezúton is szeretném megköszönni a segítségeteket!

A futamot két napnyi helyszíni előkészítés előzte meg, mely során kijelöltük a pályát és felépítettük a versenyközpontot, hogy szombatra minden készen álljon. A munkánkat még a péntek esti vihar sem tudta lerombolni, amely a hetek óta tartó forróságot kifújta az országból, így kellemes időben kerülhetett sor az Underworld Kupára.

mofem_underworld_kupa_merkapt_se_14

9.30-kor vette kezdetét az idei újdonságként bevezetett próbafutam, amellyel a mountain bike versenyzéssel még csak ismerkedőket próbáltuk megszólítani. Őket a junior korúak és a női indulók közös futama követte, amelyen rajthoz állt a két évvel ezelőtti győztes, idei versenyszezont kihagyó, Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST) is, aki esélyeshez méltóan rótta a köröket.

mofem_underworld_kupa_merkapt_se_6

A futamban négy Merkaptos lány is részt vett, akik közül Jucus nyomta a legerősebben és a második helyen tekert, amikor defektet kapott. Hasonlóan járt Szilvi is, ám ő orvosolni tudta a problémát és folytatta a versenyt. Zita szintén technikai okok miatt kényszerült feladni. Egyedül Orsi bringájával nem volt gond, így gond nélkül rótta a köröket. A futam alatt előbb csak szemerkélve, majd zuhogva megérkezett a jósolt csapadék, amely a pincéhez vezető rámpát és az azt követő köves szakaszt tette veszélyesen csúszóssá.

mofem_underworld_kupa_merkapt_se_15

Az egy órás futam végére a master 1-es kategóriában mind Szilvi, mind Orsi felért a dobogóra, akik Módos Gabi mögött a második, illetve a harmadik helyet gyűjtötték be.

A felnőtt férfiak futamában, akik szakadó esőben vágtak neki a harmadik menetnek, Buki révén voltunk érdekeltek. A verseny nagy izgalmakat hozott az élen állók között. A rajt után egy háromfős boly alakult ki, akik egymást egy pillanatra nem eresztve gyűjtötték a köröket. A Szalontay Bence (Merida Maraton Team CST), Meggyesi Gergő (PCCC-Rose), Fenyvesi Péter (Cube Csömör) alkotta trióból végül utóbbi került ki győztesen, aki 3 másodperccel előzte meg Meggyesit és további tízzel Szalontayt. Buki 13. helyen futott be.

mofem_underworld_kupa_merkapt_se_5

Az újra napos időben elrajtoló negyedik futamban Csabi, Alex, Sanyi és Ondok Laci révén négy Merkaptos is a mezőnyt erősítette, amelyben egy korábbi győztes, a több éve visszajáró, tavalyi első BuZsó dominált. Az Alpinbike Team menője magabiztos versenyzéssel, előbb csapattársától Cser Gábortól kísérve, majd őt is leszakítva haladt a cél felé. Mögöttük a harmadik helyet Tóth András (Hegyibringa SE) szerezte meg. A mieink közül Csabi egy 11. hellyel lett a legeredményesebb.

mofem_underworld_kupa_merkapt_se_12

mofem_underworld_kupa_merkapt_se_3

A záró futamban a 38 éves és az attól idősebb indulók álltak rajthoz, akiknek az addigra már mély, púderszerű porral is fel kellett venniük a küzdelmet. A futamban Imre Szabi, Pásztor Laci és Ladányi Miki képviselte a csapatot. Az első hely kérdése szerencsére korán eldőlni látszott, hiszen Szabi ellenállhatatlan tempóval közlekedett a pályán, nem is tudta senki útját állni, így meg lett az újabb győzelem. Laci sajnos feladni kényszerült, míg Miki egy 12. helyet repesztett.

mofem_underworld_kupa_merkapt_se_1

mofem_underworld_kupa_merkapt_se_2

Nem sokkal az utolsó beérkező után megtartottuk az eredményhirdetést, ahol nyolc kategóriában kerültek díjazásra az indulók, akik MOFÉM-Teka nyereménytárgyakat és Motorex kenőanyagokat vehettek át az egyedi érmek mellett.

Ez volt az a verseny, ahol a kiállásra kényszerülőknek is maradt izgulni valójuk, hiszen a ROSE felajánlásából, a versenyt technikai probléma miatt feladni kényszerülők között egy 100 eurós vásárlási utalvány került kisorsolásra.

underworld_kupa_merkapt_se_21

Nagy örömünkre az idei MOFÉM Underworld Kupa is zökkenőmentesen zajlott le, azonban kicsit furcsa lenne ha magunkat kezdeném el dicsérni, ám a résztvevőktől kapott gratulációk, a bíztató szavak azt mutatták, hogy a kilátogatók jól érzeték magukat, így sikeresnek könyvelhetjük el a rendezést.

underworld_kupa_merkapt_se_20

Természetesen a rátermett segítőkön túl, nem jöhetett volna létre a rendezvény, ha nincsenek a támogatóink, így óriási köszönet jár a MOFÉM példás szerepvállalásának, akik harmadik éve támogatnak minket, a Merkapt Zrt.-nek, akik stabil háttéréül szolgálnak a rendezvénynek, a Moose-nak a kiváló zoknikért, a HIGH5-nak, akik gondoskodnak a plusz energiákról, a Heavy Tools-nak, akik öltöztetik a stábot és mindazoknak, akik hozzá tesznek az Underworld Kupához.

Beszámoló: Fülöp Miklós


CIKKAJÁNLÓ2021-01-04  HEGYIKERÉKPÁR

SALGO RIDE 2020 - F*UCK COVID EDITION

Még a koronavírus-járvány sem tudta megakadályozni, hogy a Merkapt SE hegyikerékpáros csapata megtartsa az évindító és évzáró buliját. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: nyolc + három =