Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVABRINGÁZZ BUDAPEST ALATT! - MOFÉM UNDERWORLD KUPA

HEGYIKERÉKPÁR 2014-07-24

Még pont egy hetük van a nevezésre azoknak, akik kedvezményes áron szeretnék biztosítani a helyüket hazánk egyik legkülönlegesebb kerékpárversenyén, a MOFÉM Underworld Kupán.

A föld alatti bringaverseny 2014. augusztus 9-én, szombaton kerül megrendezésre a méltán híres kőbányai pincerendszerben, amelyről legelőször IV. Béla magyar király 1244-ben kelt oklevelében tesznek említést. A pincejáratok a valamikori Pannon-tengerből visszamaradt mészkő bányászata során alakultak ki, amely iPest város egyik legfontosabb építőanyaga lett. A mészkő kitermelése az 1838-as pesti árvíz után nőtt meg és az újjáépítések után alakult ki a tárnarendszer mai formája.

underworld_kupa_2014

A verseny a Maglódi út alatt húzódó fésűs járatrendszerben és a felszínen található Merkapt Maraton Sportközpontban kerül megrendezésre immáron ötödik alkalommal. A rendhagyó viadal ezúttal is öt futamban kerül lebonyolításra, amelyek közül a próbafutam ajánlható a versenyzéssel még csak ismerkedőknek, míg a többi futamban az indulók a nemük és a születési idejük alapján kerülnek besorolásra. A legrövidebb futam 30, a leghosszabb 70 percig tart.

underworld_kupa_2014_1

A nevezések folyamatosan érkeznek, ám azt már most elárulhatjuk, hogy egy világbajnok már biztosan lesz a mezőnyben Kövér Márton személyében, aki tavaly Dániában szerzett maratoni kenuban világbajnoki címet. Marci egyébként a versenyt rendező Merkapt SE sportolója, aki nem először vesz részt a MOFÉM Underworld Kupán, hiszen 2012-ben már rajthoz állt - akkor a futamában a 8. helyet szerezte meg.

underworld_kupa_2014_2

A pincerendszer terhelhetősége miatt futamonként 70 fő indulására van lehetőség, így annak, aki nem szeretne lemaradni a föld alatti versenyről, ajánlott előnevezéssel biztosítani a helyét a MOFÉM Underworld Kupán.

Nevezni a rendezvény honlapján, a www.underworldkupa.hu címen lehet. A részvételi díj július 31-ig 3500 Ft, míg augusztus 1-7. között 4500 Ft. Helyszíni nevezésre csak az esetlegesen üresen maradó helyek számáig lesz lehetőség, így a részvétel csak az előnevezők számára garantálható.


CIKKAJÁNLÓ2021-01-04  HEGYIKERÉKPÁR

SALGO RIDE 2020 - F*UCK COVID EDITION

Még a koronavírus-járvány sem tudta megakadályozni, hogy a Merkapt SE hegyikerékpáros csapata megtartsa az évindító és évzáró buliját. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: nyolc + három =