Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVA24 ÓRÁS MOUNTAIN BIKE CSAPATVERSENY, CSILLEBÉRC

HEGYIKERÉKPÁR 2007-09-15

Szeptember harmadik hétvégéjén került megrendezésre - immáron hetedik alkalommal - a 24 órás MTB verseny a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központban. A csapat számára a verseny előkészületei már a tavalyi viadal lefújásakor elkezdődtek, hiszen mindenki, aki ott volt biztosan tudta, hogy jövőre újra részese akar lenni ennek a páratlan eseménynek. Természetesen, a tavaly távol maradt csapattagok is kedvet kaptak a versenyhez az egy éven át hallgatott „24 órás anekdotáktól” és idén már három hat fős egységgel neveztünk. A nevezést megelőzte - fontos momentumként - a csapatnevek kitalálása, amelyeket közös élményeink ihlettek. Így neveztük el a csapatainkat, a laikusok számára értelmezhetetlen módon: Vizibicikliseknek, Bákkárikólának és Van de Ven Olen-nek.

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0001


Két erős csapatunk nem titkolt célja dobogós helyezések megszerzése volt, még a „slow motion” alakulatunk a sikeres részvétel reményében költözött ki Csillebércre. A költözködést péntek este kezdtük meg az ideális táborhely megkeresésével, amelyben a főszervező Harang is segítségünkre volt. Sátorállítással, a terület körbeszalagozásával, valamit egy szemétgyűjtő konténer mellé helyezett összetekert, kiváló állapotú szőnyeg eltulajdonításával folytatódott a helyfoglaló ceremónia. "Dekatylonos" és "ósönös" bevásárlás zárta a napot, hogy aztán kavargó gondolatokkal (vajon, mindent elintéztünk?) térjünk nyugovóra…

A reggel már Csillebércen köszöntött minket, ahol résztvevők és rendezők nyüzsgő hangyabolyként készültek a 12 órai rajtra. A csapataink tagjai is szállingózni kezdtek és a felnyíló csomagtartókból tengernyi csodálatos és hasznos készülék, eszköz és „miafeneez” került elő. A felállított asztalunkat pillanatok alatt lepték el a mikrohullámú sütők, vízmelegítők, rezsók, grillezők és Béka jóvoltából, aki az étkezések pontos és minőségi kivitelezését életének egyik legfőbb irányadójának tekinti, még egy hűtő is a közösbe került.

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0002


A nevezés elintézése után, ami gyorsan és probléma nélkül zajlott, mindhárom csapatunk tagjai összedugták a fejüket, hogy: hol demokratikusan, hol kicsit erőszakosabban (Zsolti Te kezdesz!) eldöntsük, hogy ki legyen az első, majd ki és milyen sorrendben folytassa csapataink 24 órán át tartó útját. Aki tehette még nekivágott egy próbakörnek, hogy felderítse a pálya szépségeit, ami a tavalyihoz képest elég sok helyen átszabásra került, így egy jóval technikásabb, izgalmasabb és nehezebb kör várt a 155 nevező alakulatra. Roni tesztköre nem csak a pálya nyomvonalának megismerésére, hanem egy defekt éles helyzetben történő szimulálására is elegendő volt, így a felkészülést ő teljesítette a legkörültekintőbben.

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0003


Lassan elérkezett az idő, hogy elkezdődjön az egynapos őrület és a kezdő emberek elindultak, hogy felsorakozzanak a rajthoz. Mint tudjuk a jó rajtpozíció fontos, ennek szellemében mindannyiunk Imikéje, a csapatunk legifjabb tagja, akit valamiért folyton alaptalan rágalmak és beszólások érnek, igyekezett is megkaparintani egyet a legjobbak közül és a második sorban, az elit kategóriában indulók között, el is foglalta az őt megillető helyet. Zsolti és Ádám valamivel szerényebben, de nem kevesebb lelkesedéssel a mezőny közepéből vágott neki a délben felharsanó rajtjelre és kezdett bele az észvesztő, egy napon át tartó körözésbe.

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0004

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0005


Ahogy a népes mezőny elhagyta a startszektort mindenki visszavonult a 24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0006sátrakhoz és hozzáfogott napi teendőihez úgymint: bringaszerelés, táplálkozás, szurkolás, fényképezés, lomolás és csapatélet-élés. Későbbikben, ezen tevékenységek, igény szerinti opcióként bővültek az alvás, illetve az erre való törekvés menüpontjával.

A csapataink négy körönként váltottak, amelynek a megtétele általában 50-56 percen belül sikerült. Tavalyhoz képest változás volt a váltómellény elhagyása is, amit cseppet sem bántunk hiszen így egy chip bokáról-bokára történő áthelyezésével gyorsan meg lehetett oldani a váltást és az izzadt-mocskos mellény egymásról való ráncigálása sem hiányzott senkinek.

Egy-két váltást követően az erőviszonyok gyorsan kirajzolódtak és mindenki rátalált az ellenfeleire. A Vizibiciklisek a Gödöllői SK és a X2S csapatával viaskodva váltották egymást a vegyes kategória élén, míg tavaly, a kategóriát megnyerő Bákkárikólások a harmadik helyért folytattak késhegyre menő küzdelmet a Happy Bike-osokkal.

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0007

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0008


A váltás után mindenki aszfaltszaggató tempóban kezdte meg az első körét és néhány perc kellett csak hozzá, hogy a pulzusunkat a maximálisra hevítsük, ami nem volt túl okos megoldás, de a "minden másodperc számít" elven ilyen kicsinységekkel nem törődtünk. Gyors erdei ösvények után, ahol elég nagy tempót lehetett hajtani, jött a szlalomozás először szintben, majd emelkedőkkel, bukkanókkal, árkokkal tarkítva. Rövid, ám meredek mászás után sziklás-gyökeres lejtő a végén kifele sodrós „U” kanyar majd izmos mászás újra gyökerek között. Itt kezdett először összefolyni a világ, de egy rövid lejtő adott néhány korty levegőt, hogy aztán egy újabb emelkedő ismét elvegye. Egy kerítésen áthajtva, újból vékony erdei ösvényen kanyarogva haladtunk a meredek rámpákkal és fahíddal színesített rönkvárig. Meredek lejtő, majd át a szabadtéri színpad előtt, (ahol éjszaka az átsuhanó versenyzőknek, falra vetített bringás filmek adtak hátteret) innen még egy aljnövényzetbe frissen vágott ösvényen kanyarogtunk, hogy aztán egy 3-4 méteres rámpára fel és lehajtva újból a váltózónába érhessünk, hogy kezdehessük előröl ezt a  bő 4 km-t újra és újra...

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0009


Délután megérkezett alkalmi csapatszakácsunk Rásó „Ogre” Misi a kedvesével és többtízkiló pácolt hússal karöltve, -  aminek mindenki szívből (na és gyomorból) örült - és hozzáfogott a maratoni hússütésnek és zöldségpárolásnak. Gond nélkül mentek a váltások, pörögtek a kilométer számlálók, mindenki folyamatosan megújuló vehemenciával vágott ez egyre ismerősebb köröknek és lassan az este is leszállt. A táskák mélyéről előkerültek az egyszerű ledes villogók, fejlámpák, stadion reflektorok, jövőből jött fénykardok (amit valóban egy UFO hozott Bocipók barátunknak) és minden egyéb fénykeltésre alkalmas eszköz. Lelkesen fogtunk a biciklikre illetve bukósisakra való rögzítésükbe és ezen ténykedésünkben minden alkalmas eszközt bevetettünk a kábelkötegelőtől kezdve, a szigetelőszalagon át a „havanna barnáig”. Roni, a tölcsérszerű lámpáját nagyjából 27 méter szigetelőszalag felhasználásával rögzítette, ami a bukósisak összes szellőzőnyílásának eltakarásával járt együtt, de látni és látszani kell és ezen irányelvek alól holmi szellőzőnyílás nem fog senkit eltántorítani.

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0010


A sötétség, a világítóeszközök számából és minőségéből kellően felkészült versenyzőknek nem okozott gondot, de még akik ezt a kérdést nem tartották olyan fontosnak és gyengébb minőségű lámpákkal próbálkoztak, azok is elboldogultak - igaz kicsit bukdácsolva - a többiek fényénél.

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0011


A sötétségnél veszélyesebb ellenség volt a fáradtság és a hideg, ami ellen néhányan a tábor területén bérelt szocreál-kollégiumi szobával próbáltunk védekezni. Az alvás keveseknek sikerült, de legalább fűtött szobában, ágyban, takaró alatt vízszintesen töltöttük a váltások közötti két-három órát. A hajnali fél kettőtől fél háromig tartó holtfáradt lidércálomszerű tekerésemet nem sírom vissza, egyetlen kellemes momentuma az volt, amikor véget ért.

A lassan megérkező hajnal fényeinél az állást is tisztábban láttuk és körvonalazódott, hogy a Vizibicikliseknek a második hely megtartása, még a Bákkárikólásoknak a harmadik hely megszerzése lehet a reális célja, amiért mindent meg is tettünk. Az utolsó órákban mindenki maximális erőbedobással hajtott és a mezőnyön végig nézve sem tűnt úgy, hogy a résztvevők huszonórája róják a köreiket. Fogytak a percek, gyűltek a körök és lassan mindenki megindult a célterület felé, hogy az utolsó kört együtt szurkoljuk végig.

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0012


Délben a sok száz résztvevővel szegélyezett pályán, fantasztikus hangulat közepette az utolsó emberek is célba értek. Jó volt körbenézve mindenhol a mosolygós, boldog arcokat látni, hiszen erről szól ez az egész, hogy - komolyan vagy lazábbra véve a hangulat kedvéért, a dobogóért vagy csak a szomszéddal, de leginkább önmagaddal küzdve, - a hegyibringások nagy családjában, együtt töltsünk el egy csodálatos, élményekkel teli 24 órát.

Élményekkel pedig szépszámmal gazdagodtunk, hiszen többek önmagukat legyőzve küzdöttek. Voltak, akik csapatra leltek bennünk, (Tomi és Brigi! Üdv közöttünk!) volt, aki életében először dobogóra állhatott és a csapat tagjait összekötő szálak pedig még szorosabbra fűződtek.

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0013


A végső elszámolásnál a Vizibiciklisek vegyes csapata, a kategóriájukban húsz csapatot megelőzve, az ezüstérmet szerezték meg, míg a Bákkárikólások percekkel ugyan, de lecsúsztak a dobogóról. Csak gratuláció járhat a titokzatos nevű Van de Ven Olen egységnek is, akik első szereplésük ellenére, kitartóan és elszántan hajtottak.

Szép volt Fiuk! ..de még szebbek a lányok! :-) Jó volt veletek! Azt már le sem kell írnom, hogy jövőre ugyanitt! (Pfff! Leírtam! :-))

Beszámoló: Fülöp Miklós

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0014

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0015


Vizibiciklisek:

Nemes Péter, Cseh Veronika, Kaufmann Brigitta, Szeiler Balázs, Röfler Tamás, Pólya Imre

Bákkárikóla:

Gaál Tamás, Szeiler Oszkár, Nagy Zsolt, Szemán Róbert, Horváth László, Fülöp Miklós

Van de Ven Olen:

Fülöp Ildikó, Pántya-Vida Zsuzsa, Pántya Zsolt, T. Nagy Ádám, Hajba Tamás, Ondok László

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_001624_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_001724_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0018

24_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_001924_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_002024_oras_csapatverseny_Csilleberc_2007_0021


CIKKAJÁNLÓ2021-01-04  HEGYIKERÉKPÁR

SALGO RIDE 2020 - F*UCK COVID EDITION

Még a koronavírus-járvány sem tudta megakadályozni, hogy a Merkapt SE hegyikerékpáros csapata megtartsa az évindító és évzáró buliját. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: nyolc + három =