Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
ADÓ 1 %TÁMOGATÓINK

ravak

FNTSÁRKÁNYHAJÓ ROADSHOW III. - BALATONFÜRED

SÁRKÁNYHAJÓ 2012-06-23

Az időjárás ebben az évben kedvelte a sárkányhajósokat, az eddigi versenyek mindegyike kellemes, napos időben telt, mégis mindannyian tudjuk az igazi nyár a Balatoni Nyár!

Idén először rendeztek Balatonfüreden sárkányhajó Roadshow-t, szerencsésen a hal és bornapokra időzítve azt, így aki ellátogatott erre a versenyre, mindenből kivehette a részét, amit Füred nyújthat: verőfényes napsütés, a Balaton kellemes vize, sült hal és finom borok vártak minket a Tagore sétány hűs fái alatt. A Merkapt Sárkányai számára mindezeken túl egy aranyérmet is tartogatott ez a csodálatos nap.

balatonfured_20

A sétány füves parkjában úgy vertek tábort a csapatok, mintha valamilyen zenei fesztiválra érkező közönség tagjai lennének, pokrócokon heverészők, nézelődők, járókelők, nyüzsgő tömeg a parton felállított színpad körül. A bort és sülteket kínáló bódésor irányból kellemes illatokkal lelt levegő érkezik felénk. A Tagore sétány előtti védett öbölben, a Balaton hullámain sárkányok viaskodó látványa nyújt felejthetetlen élményt.

Csapatunk tagjai, ebben a csodálatos légkörben, jókedvűen készültek az első futamra, ahol a Kanizsai Sárkányhajó SE csapatával kerültünk szembe, akiket, alig két héttel korábban, saját városukban utasítottunk magunk mögé, a 200 és 2000 méteres versenyben is. Érthető, hogy most győzni akartak!

balatonfured_30

Az előfutamban a Merkapt csapata jobban tudott elrajtolni, a pályák közt érezhető különbség is nekünk kedvezett. A középfutamban egy ismeretlen, talán helyi csapattal mérkőztünk, szintén nagy időbeli fölénnyel megnyerve a futamot, így nagyobb akadályok nélkül jutottunk a döntőbe.

balatonfured_40

A Kanizsaiak a rossz kezdést követően, a reményfutam szép győzelemével sikeresen továbbjutottak a középfutamban, majd az A-HÍD-at verve bekerültek a döntőbe, ahol a paksiakkal is megküzdve alakult ki a számunkra kedvező végeredmény:

Merkapt I. hely
Atom-Dragon II. hely
Kanizsai Sárkányhajó SE III. hely.

balatonfured_50

Gratulálunk mindkét csapatnak a helytállásért, és köszönjük, hogy a partra érve együtt tudtak örülni velünk a sikernek.

balatonfured_10

balatonfured_70

A balatoni élmények a Merkaptosok számára itt még nem értek véget, aranyéremmel a zsebünkben (nyakunkban:-)) végre bátran belekóstolhattunk a jobbnál jobb borokba, finomságokba és külön meg kell említenem, a 6 lépcsős örök emlékű velős pirítósát is, mely egyöntetűen a csapat kedvencévé vált.
Aki Füreden jár, és szereti a magyaros, fűszeres ízeket, feltétlenül kóstolja meg, állíthatom, utána a hosszúlépés is sokkal jobban esik majd.

Beszámoló: Fülöp Ildikó


CIKKAJÁNLÓ2013-07-28  SÁRKÁNYHAJÓ

SÁRKÁNYHAJÓ ROADSHOW 2013, KECSKEMÉT

1,2,3,4... - Kecskemét! Négy versenyszám, négy helyezés, "egy csapat", az ötödik Sárkányhajó Roadshow eredménye. A kecskeméti verseny a közeli homokos strand miatt is a csapat egyik kedvenc helyszíne... [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kettő + nyolc =