Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVABÜKK MARATON

HEGYIKERÉKPÁR 2012-08-04

Ezer induló állt rajthoz a 12. alkalommal megrendezett Bükk Maratonon, hogy a három választható táv (93, 58 és 37 km) valamelyikét teljesítse. Nem mellékesen a futam volt hivatott dönteni a maraton Országos Bajnokság helyezéseiről is. A csapatunk 12 fővel vett részt az eseményen, a versenyről Pásztor Laci számol be.

93,8 km, 2448 méter szint, 5 óra 26 perc menetidő és rekkenő hőség: röviden így tudnám leírni az idei Bükk Maraton hosszútávját.

bukkmaraton131

Idén nem akartam kihagyni ezt a versenyt és ezt nem is bántam meg, hogy elindultam. Szerencsére a csapatból szép számmal jelentünk meg, ez tovább fokozta az örömömet. Rövidtávon Jucus, Brigi, Gábor, Balu, Szabi és Háden Tomi, középtávon Anna, Miki, Dala, a hosszútávon Alex, Buki és én álltunk rajthoz.

bukkmaraton190

A hosszútáv korai rajta miatt korán indultunk Budapestről (Juc, Tomi, Bencz Zoli és én) és már fél 8 körül meg is érkeztünk a verseny helyszínére. A sátorállítást és az új bringatartó állvány (amit utólag is köszönünk szépen Jucus apukájának!)összeállítását követően gyors készülődés következett. Közben szépen szállingóztak a csapattársak is, majd’ mindenkivel tudtam pár szót váltani..

bukkmaraton1110

bukkmaraton141

A beszólításokat követően felsorakoztunk mi is a starthoz. Buki mellé álltam, mert sosem lehet tudni, mivel lepi meg az embert, jobb szemmel tartani a fiatalságot. :-) A rajt után aránylag nyugis tempóban kezdtem el haladni és szinte már szokásnak tekinthetően Buki jött mögöttem. Még beszélgetni is volt időnk a többiekkel, mert a nagy melegre való tekintettel senki sem akart nagyon sietni.

bukkmaraton150_1

A pálya kijelölése és nyomvonala nekem nagyon tetszett, bár a nagy meleg miatt volt egy két "kitett" rész, ahol bizony könnyen lehetett hőgutát kapni ezért folyamatosan ittam, ittam és ittam. Szerencsére a vége felé két igen távolra tett frissítő közé néhány lelkes bringásbarát betett egy illegális, nem jelölt itatót egy forrás közelébe és onnan hoztak friss, hideg vizet. Életmentő volt mindenki számára! A napsütéses részeket leszámítva végig jó erőben éreztem magam a napon is inkább taktikából vettem vissza a lendületből, mert nem sok értelme volt megfőzni magamat.

bukkmaraton180

A célba beérkezve kaptam a jó hírt lányaink sikeres szerepléséről (Jucus 2. és Brigi 3. helyéről) és Szabi fantasztikus menetéről (4. hely). Sajnos vele már nem tudtam beszélni, de a késve kezdődött eredményhirdetésig volt időnk beszélgetni a pályán történtekről a többiekkel. Szeretem ezeket az élménymegosztó beszélgetéseket, mert ilyenkor kerülnek elő az igazán jó sztorik és jól hallani a többiek élménybeszámolóját még "vágatlanul".

bukkmaraton100

Közben megérkezett Buki és Alex is a hosszútávról. Sok jót nem lehetett leolvasni az arcukról, de becsülettel végignyomták ezt a kimerít versenyt. Nekik inkább csak az ábrázatuk mesélt a pályán átéltekről… Buki meze fehér volt sok sótól.

bukkmaraton1710

A nap legviccesebb eseménye és mozzanata az volt, amikor a lányok díjátadása után Jucus üldözőbe vette az első helyezett hölgyet és hajlott derékkal nézegette a lábait: van-e csík rajta vagy nincs?! Mármint a bringásoknál megszokott fehér és barna határ, ami a rendszeres tekerés legbiztosabb jele. Számunkra is furcsa volt, hogy valaki egy sima edzőcipőben, taposó pedállal úgy megy el mellettük a végén az egyik emelkedőn, mintha - Jucus szavait idézve - "most indult volna csak el!” Akkor a pályán még nem gondolta, hogy bizony most fakult ki az aranyérme ezüstre.

bukkmaraton10

Végeredményben sikeres hétvégét zártunk ismét, Mindenki épségben beért és újabb élményekkel gazdagodott. Köszönöm mindenkinek a hétvégét, aki ott volt.

Beszámoló: Pásztor Laci
Fotók: hegyibringa.hu


CIKKAJÁNLÓ2019-07-15  HEGYIKERÉKPÁR

MTB TRILOGY EXTREME MARATHON

Ez a verseny az, amin ott kell lenned, és végig csinálnod, mert akárhányan mesélnek vagy éppen akárhány videót nézel meg róla, akkor sem hiszed el azt ami ott fog várni! Keczkó Zoli megtapasztalta: [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kilenc + hat =