Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAMOFÉM UNDERWORLD KUPA

HEGYIKERÉKPÁR 2012-08-11

A Merkapt Maraton Team SE szervezésében augusztus 11-én került megrendezésre a MOFÉM Underworld Kupa, amelynek keretében immáron harmadik alkalommal szólítottuk a kerekeseket a föld alá. A TakarékPont Mountainbike Challenge 7. állomásaként megrendezett különleges verseny elit futamát Búr Zsolt nyerte, revansot véve tavalyi legyőzőjén, Szalay Péteren.

Természetesen a szervezési munkák már hetekkel a föld alatti verseny előtt megkezdődtek, ezeknek a részleteivel nem untatnék senkit, a lényeg úgyis az, ami a rendezvény napján látszik. A csapat ezúttal is aktívan kivette a részét az Underworld Kupából, jellemzően két szerepkörben: volt, aki versenyzett - volt, aki rendezőként állt helyt, ám olyan is volt, aki mindkét poszton jeleskedett. Mindenképpen meg kell említeni azokat a barátainkat, akik lelkesen és önzetlenül kivették a részüket a munkákból. Felsorolásba nem kezdenék, mert szerencsére jó hosszú lenne a sor.

merkapt_se_60

Szombaton reggel 9 órakor nyíltak meg a kőbányán található Merkapt Sporttelep alatt található alagútrendszer kapui, hogy a junior férfiak és a női mezőny rajtjával kezdetét vegye az alvilági versengés. Brigi és Juci révén két dobogóesélyes Merkaptos állt rajthoz a futamban és mivel a favoritnak számító Módos Gabi végül nem indult, úgy tűnt a két lányunk küzd meg az aranyért. A sors azonban másként akarta…

merkapt_se_710

Már a futam legelején kiderült, hogy a végső sorrendet a véletlen és a szerencse fogja meghatározni, ugyanis a sportközpont előtti parkolóban frissen lenyírt királydinnye tövise defektek sokaságát okozta, így Juci és Brigi is áldozatául esett az alattomos növények. Míg Brigi egy hosszabb szervizszünet után folytatta a versengést, addig Jucus három kör után végleg kiszállt. A juniorok között végül Vicze Gergő (Esztergomi Küllőszaggatók KE) diadalmaskodott, míg a nők versenyét Kiss Judit (Keszthelyi Mazsola SE) nyerte.

merkapt_se_9

A második futamban, ahol az elit versenyzők álltak rajthoz, nagy csatára lehetett számítani, hiszen a tavalyihoz hasonlóan ismét a rajtvonalon foglalt helyet Búr Zsolt (Bringabanda SC) és Szalay Péter (Haibike X2S Team) is, akik egy évvel ezelőtt emlékezetes meccset vívtak, amit akkor Szalay nyert meg. Idén azonban máshogy alakult a forgatókönyv, ugyanis Búr Zsolt a rajt után az élre állt, majd a pálya adottságait kihasználva, taktikus versenyzéssel, rajt-cél győzelmet aratott. A második helyen Szalay Péter, míg a harmadikon a szintén Bringabandás Fenyvesi Péter végzett.

merkapt_se_50

merkapt_se_20

Az első két futam eredményhirdetése nem sokkal dél után került megtartásra. A dobogósok a támogatók jóvoltából (MOFÉM, Merkapt Kft., Motorex) értékes ajándékokat vehettek át és egyedi trófeákat emelhettek a magasba.

Délután a hobby futamokra került sor, amelyekben összesen 160-an álltak rajthoz, és bár a reggelihez képest csökkent a defektek száma, így is sokak versenyét áthúzta az alattomos átoktövis. Az első futamot Kuti Péter (deviant MTB) körelőnnyel nyerte, a másodikban, ahol öt Merkaptos is csatasorba állt (Buki, Alex, Ondok Laci, Háden Tomi, Kovács Sanyi) Osgyáni Tamás diadalmaskodott, a masterek között pedig nagyon nagy örömünkre Imre Szabi (Merkapt Maraton Team SE) volt a legjobb, aki szintén körelőnnyel végzett az élen.

merkapt_se_30

merkapt_se_40

A defektek nagy száma nem csak a versenyzők, de a rendezők életét is megkeserítették, hiszen azért rendez az ember versenyt, hogy a kilátogatók jól érezzék magukat. Nem tudjuk, hogy kiben milyen mély nyomot hagyott a tüske szúrása, de egy felajánlással szeretnénk kedveskedni azoknak, akiknek nem lehetett teljes az élmény: mindazoknak, akik királydinnye tövis okozta defekt miatt nem tudtak elindulni vagy a futamukban kevesebb, mint 5 kört tudtak csak megtenni, a jövő évi Underworld Kupára egy-egy ingyenes indulói helyet biztosítunk.

merkapt_se_10

merkapt_se_80

A verseny krónikájához tartozik még, hogy az Underworld Kupa kommunikációja olyan jól sikerült, hogy nem csak a hazai médiumokat, de a világsajtót is megjárta a kőbányai bringaverseny híre. Erről bővebben az Underworld Kupa honlapján olvashattok, ahol az eredményeket is megtaláljátok.

Találkozzunk jövőre is!

Beszámoló: Fülöp Miklós


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: egy + öt =