Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAKISKUN CROSS

HEGYIKERÉKPÁR 2012-12-31

Jó szokásomhoz híven ismét csapongani fogok egy kicsit, mivel az elmúlt pár hét alatt úgy tűnik túlságosan is kipihentem magam, kitisztult a fejemből minden munkával kapcsolatos dolog és átvette a helyét minden más. Nem mondom, hogy mind értelmes gondolat, de hát senki sem tökéletes, én is csak közelítek hozzá... :)

Elöljáróban a legfontosabb: valamelyik újévi verseny beszámolójában olvashattátok, hogy január elsején debütált a két új csapattársunk, Szilvi és Miki, ami viszont aljas rágalom, ugyanis a SuperCross kerekegyházai futamán avattuk föl őket éles körülmények között! :)

Velük együtt már hatan versenyeztünk a csapatból, amire ha jól emlékszem még nem volt példa cyclocross versenyen. Sajnos Pásztor Laci előző nap tekerte föl szeretett hátsóváltóját és hiába tudtam volna új lánccal kisegíteni, a váltó is kuka lett, aminek újra való cseréje már esélytelen volt, így ő nem tudott velünk tartani.

sc6_K__ldi_Tam__s_bartos_judit_keczko_zoltan

Szokás szerint én a veszprémi különítménnyel érkeztem a helyszínre és annak ellenére, hogy még egy kicsit érződött rajtam az elmúlt két nap pörgése (utazás Vajdaságból Pestre, este Merkaptos évzáró buli (Zita, remélem tényleg nem haragszol... :D), három pálinka + sör, szendergés az utolsó buszon hazafelé, másnap tízkor egy jó kis tekerés, délután végre alvás), egész friss voltam, hiszen elég volt "csak" hétkor elindulnunk. A jó oldala is megvan azért ezeknek a hosszú utaknak, mindig képbe kerülök az aktuális hazai bringás hírekkel, amiket "hivatalos" forrásból talán soha, de leginkább sokkal később szereznék tudomást, ami azért néha hátrány tud lenni.

sc6_K__ldi_Tam__s_sz__ntai_vecsera_b__lint_lad__nyi_mikl__s

A helyszínre érkezéskor rögtön Alexba botlottunk, aki még nem pörgött igazán, szervezete nem érte még el az üzemi hőfokot, a bringa is még a kocsi tetején dekkolt, az indulása is kétséges volt, de később sikerült két mondat után meggyőzni, hogy induljon, szerintem csak játszott velünk... :P

Gyorsan neveztünk is, majd nem igazán tudtunk mit kezdeni magunkkal, ezért nekiálltunk pár molinó rögzítésének, hogy letudjuk az év egyik utolsó hasznos tettét. Mint kiderült, nem volt ez annyira könnyű, mivel Cser Gabi azt vette a fejébe, hogy ránk dobálja a bringáját... Na jó, a történethez hozzá tartozik, hogy az egyik akadályt akarta átugrani, és volt pár sikertelen próbálkozása, de a végén csak összejött neki szépen. Csak tudnak ezek az országútisok is valamit. :D

sc6_K__ldi_Tam__s_csete_s__ndor

Ha szépen, időrendben haladnék, most kellene, hogy következzen az első futam beszámolója, de sajnos nem nagyon tudok róla írni. Több helyről is visszahallottam, hogy jó lenne megemlíteni a kicsiket is a legidősebbekkel együtt (kerékpáros médiumok felé irányult a kérés), de az a gond, hogy nem ismerjük őket személyesen, nem tudjuk, hogy ki kivel harcol éppen, csak annyit, hogy már a fiatalabbaknál is nagy verseny zajlik, rendre egy-két olyan csapat részvételével, ahol van utánpótlás nevelés. Ha minden igaz, ezen is megpróbálnak majd változtatni az érintettek.

Szóval akkor következzenek a lányok, vagyis a LÁNYOK: Szilvi sikerrel vette az akadályokat, először is szerzett csapatruházatot Mikinek és magának, majd lenyomta a versenyt nagy mosolygósan és a végére sem ment el a kedve tőle. Szóval a megfertőződés első jelei már látszanak.

sc6_K__ldi_Tam__s_hud__k_szilvia

Félreértés ne essék, nem célom, hogy mindenki cyclocrossozzon, ebből már kinőttem, de jó látni, ha valaki élvezi azt, amit csinál (itt jegyezném meg, hogy ez csapaton belül szerintem mindenkire jellemző, aminek külön örülök). Ha már itt tartunk, Jucus meg egyre csak fejlődik, újabbnál újabb emberkéket kezd őrületbe kergetni azzal, hogy nem tágít mögülük, sőt, ott is hagyja őket. Egyre erősödik bennünk a versenyszellem, amit nem tudom, hogy minek köszönhetünk. :D És még mindig a lányok: Zé is újra meg újra körözget szépen a lányok gyűrűjében, bevallom, néha szeretnék én is a helyében lenni... Hiába nem gyors, nem erős, de aki ismeri, azt tudja, hogy színt (szép zöldet) visz minden egyes versenybe.

sc6_K__ldi_Tam__s_keczko_zoltan

Ide tartozik még, hogy lányaink sérelmezték, hogy eredményhirdetésekkor mindig hátra szorulnak, szinte ők az utolsók, akiket kiszólítanak. A szezon végeztével a szervezők tartanának majd egy újabb közvélemény kutatást a résztvevők körében… Érdemes lehet kikérni a többi hölgyinduló véleményét is, hogy ők milyen állásponton vannak, szerintem lehetne velük kezdeni.

sc6_S__ska_Zolt__n_kishun_cross_bartos_judit

Végül jöjjön az utolsó futam, a Master I, Elit / Férfi felnőtt. Úgy érzem Mikinek nem ez lesz a kedvenc időtöltése, de nem panaszkodott egy szóval sem, csak megjegyezte, hogy a hosszú távú maratonokon kicsit más terheléssel megy az ember, ide teljesen más stílusra van szükség, ez sokkal intenzívebb. Valahogy mindenki ezt mondja, aki próbálta már ezt a versenyformát. :)

sc6_K__ldi_Tam__s_bartos_judit

Alex újra előhúzta rózsaszín szerelését, örömbringázott egy jót, ahogy mindig is szokta. Furcsa is lenne, ha egyszer meglátnám egy versenyen a kormányt harapni, maraton pályabejárásra meg nem sörrel elindulni. :) Igaz, laposüveg most nem volt nála, ami azért nekem felettébb gyanús, de majd szezonnyitón kiderül, hogy csak altat-e és közben mindenféle edzéselméletet olvasva készül ellenünk, hogy földbe döngöljön a házi bajnokságon, aminek lennie kell. Miki, ugye lesz? (Naná, hogy lesz! – a szerk.)

sc6_Gazs___G__bor_csete_s__ndor

sc6_S__ska_Zolt__n_kishun_cross_keczk___zolt__n

Tudnék még nagyon sokat írni arról, hogy mit éreztem a versenyen, miken jár az eszem edzések közben és azon kívül, mik azok amik segítenek abban, hogy csináljam tovább ezt az egészet. De ezt majd valamikor máskor, írtam már magamról tavaly eleget.

Legyetek jók idén is, sok új élményt belétek! :)

Beszámoló: Buki
Fotó: Káldi Tamás, Sáska Zoltán, Gazsó Gábor


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kilenc + kilenc =