Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVABUDAPEST CROSS

HEGYIKERÉKPÁR 2013-01-28

Január 27-én, Budapesten került megrendezésre a SuperCross sorozat hetedik, egyben záró fordulója. A versenynek a Kánai úti lakópark melletti beépítetlen terület adott otthont, ahol nem messze a pályától, a résztvevők rendelkezésére állt egy minden igényt kielégítő sportkomplexum, így ideális helyszínnek bizonyult.

A rendezvény lebonyolításában több csapattagunk is részt vett, hiszen a Budapest Cross szervezői jó barátaink, így evidens volt, hogy segítünk, amiben tudunk. Végül négyen a pálya mellől, négyen pedig, mint versenyző vettünk részt a futamon.

rajt_supercross_budapest_cross

A sorozatot tekintve, a csapat számára maradt izgulni való az utolsó körre is, hiszen a cyclocross amazonná váló Jucus révén még az összetett dobogóra is volt esély. Juci ennek megfelelően görgőn melegített a futamára, ahogy a vetélytárs Manka is. Az esélyek elemzésbe nem mennék bele, elég annyi, hogy nem csak Manka legyőzése kellett volna az összetett harmadik helyhez, hanem az is, hogy több helyezésnyi különbség alakuljon ki Juci javára. Mivel technikai sportról beszélünk - na meg a pályában is benne volt, hogy megtréfálhat bárkit -, a küldetés nem tűnt lehetetlennek, bár ehhez nem kevés szerencse is kellett volna.

Egyébként pont a pálya állapota - a verseny hetében volt, hogy mély sár volt, volt, hogy kőkekményre fagyott -, indokolta, hogy a futamra tobben montira cserélték a cross bicajokat.

bartos_juci_bauer_tamas_2

bartos_juci_bauer_tamas

A futamon Jucus végül egy pozícióval Manka előtt ért be, ám az összetett álláson ezzel nem sikerült módosítani, így hét futam után Dósa Eszter, Orosz Anita, Rozsnyai Mariann lett a végső sorrend. Juci a 24 felnőtt női induló közül, az előkelő 4. helyet zsebelte be, amellyel a mi szemünkben mindenképp győzött!

kecko_zoli_bauer_tamas

foto_kontra_zolt__n_ladanyi_miklos

A további rajthoz állóinkat tekintve Szilvi és Miki sikeresen teljesítették a versenyt, míg Keczkó Zoli egy baleset miatt kiállni kényszerült. Mindenképp meg kell említenünk a záró esemény kapcsán a csapatunk további tagjait, akik szerepeltek a SuperCross küzdelmeiben. Bukit, aki sajnos most nem lehetett velünk, de a sorozat 5 futamát teljesítette, Imre Szabit, aki ebben a szakágban is maradandót alkothatna, és Alexet, aki ismét belekóstolt a cyclocross ízébe.

hudak_szilvi_bauer_tamas

SuperCross indulóink: 

Bartos Judit 6 futam 301 pont
Szántai Vecsera Bálint 5 futam 181 pont
Keczkó Zoltán 5 futam 140 pont
Imre Szabolcs 2 futam 92 pont
Hudák Szilvia 2 futam 92 pont
Ladányi Miklós 2 futam 69 pont
Csete Sándor 1 futam 34 pont


Ez összesen 622 pont, amellyel a 65 résztvevő csapatból a 17. helyet szereztük meg. Folytatás ősszel, remélhetőleg még több Merkaptossal a mezőnyben!

Videó a Budapest Cross-ról:

Fotó: Bauer Tamás, Kontra Zoltán


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: nyolc + hat =