Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAZSELIC MARATON – A FŐPRÓBA

HEGYIKERÉKPÁR 2019-04-30

Idén a csapat egy része betervezett magának egy Garda Bike fest maratont, ezért arra gondoltam, hogy erre készülni kell. A téli görgőzések és a végeláthatatlan országúti edzések -amit elsősorban Jucus és Panni társaságának köszönök hogy kibírtam –eredményességét már alig vártam, hogy láthassam. Erre tökéletes megmérettetésnek ígérkezett a Zselic maraton. Már kétszer teljesítettem a távot, de most a szervezők bekeményítettek, és összeraktak egy ígéretes szintben és távban gazdag pályát.

58796993_2371120643109471_8986039436932284416_n

A csapatból Hajtány Miki és jómagam indultunk neki az útnak. Sajnos az időbe a lent alvás most nem fért bele cserébe reggel 5 órakor kelhettem majd gyors bepakolás és indulás Mikiért. A hűvös reggelben az üres utakon kényelmes tempóban leértünk 2óra 45 perc alatt. A parkolás idén is irányítással történ elég pörgősen. Gyors pacsizás a Merida oszlopos tagjaival és rajtszám átvétel. Villám tempóban átöltöztünk felszerelvényeztük a járgányokat és indulás bemelegíteni. Na igen ám itt elkövettem azt a hibát, hogy előző este nem töltöttem le az előírt bemelegítés programomat a Ropolyi tónak és környékének pedig meg van az a jó tulajdonsága, hogy nulla térerővel rendelkezik. Gondoltam majd Timivel elmegyek bemelegíteni, ha már ugyanaz az edzőnk. A bemelegítés végére már azt éreztem mentem egy kört a pályán olyan tempót tolt Timi. Még az a szerencse, hogy volt időm pihegni a rajt előtt, így izzó izomkötegekkel vághattam neki a feladatnak.

59414874_2370396623076705_3427494441781297152_n

Eldördült a rajt pisztoly és elindult a mezőny. Középre tudtam beállni így igyekeztem figyelni, hogy lehetőleg bukásba ne keveredjek bele. Alapvetően a pálya nem mondható technikásnak még a maraton pályák között sem. Viszont ami izgalmassá tette idén a pályát az az esőzés volt. Ugyanis sár nem igazán volt, viszont helyenként a pálya agyagos felülete jégkorcsolya szintűvé tette a nyomot. Felfelé pont előttem egy srác olyat esett mintha kirúgták volna alóla a bringát. Az első két órában nagyon jól éreztem magam. Próbáltam pörgetni, mentek az emelkedők, a lejtőket óvatosra vettem mivel foltokba még csúszósak voltak. Mentek a kerülgetések oda-vissza a sporttársakkal attól függ kinek mi ment jobban vagy ki volt a bátrabb. Aztán a második kör elején jött a fekete leves. Sajnos a nagy lelkesedésbe és örömködésben, hogy milyen jól megy a bringa elfelejtettem eleget inni, ami meg is bosszulta magát. Folyamatosan görcsölt a jobb combom ezért többször meg kellett állnom. Ezek után próbáltam sokat inni ami már csak a kör utolsó harmadában segített egy picit. Ezt sajnálom, hogy elrontottam mivel a pálya gyakorlatilag felszáradt teljesen a második körre, és lehetett volna jobb köridőt menni, de ez most így sikerült. Mikinek és a Meridásoknak gratulálok az éremesőhöz.
Összességében egy nagyon jó verseny volt. Hoztam a 2017-es szintidőmet ami még a trombózisom előtt volt .Nekem ez pozitív élmény mindenképpen.
A verseny után még hazafelé beugrottunk Pedróékkal egy jót vacsorázni és megosztani egymással az élményeket, majd irány haza, pihenés és rákészülés a másnapi robotra.

Fotók: @bigfoot_foto
Beszámoló: Bognár Tibor


CIKKAJÁNLÓ2019-07-15  HEGYIKERÉKPÁR

MTB TRILOGY EXTREME MARATHON

Ez a verseny az, amin ott kell lenned, és végig csinálnod, mert akárhányan mesélnek vagy éppen akárhány videót nézel meg róla, akkor sem hiszed el azt ami ott fog várni! Keczkó Zoli megtapasztalta: [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kettő + egy =