Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVASIKERES SZERVEZÉS, EREDMÉNYES VERSENYZÉS

HEGYIKERÉKPÁR 2017-08-17

A Merkapt Sportközpont területén kijelölt és a kőbányai pincerendszerbe levezető pálya ismét sok meglepetést tartogatott az indulóknak, sőt olyan is volt, aki nézőként érkezett, de teljesítőként távozott!

Sötétség, világosság, hideg, meleg, száraz, csúszós, nedves, poros - ezek mind jellemzői a versenypályának, amely semmihez sem hasonlítható kihívás elé állítja az indulókat, azonban a kisebb esésektől eltekintve mindenki ép bőrrel és élményekkel feltöltve zárta a kalandot.

Csapatunk a szervezés mellett és a versenyzésből is kivette a részét, nem is akárhogyan! Mindenekelőtt meg kell említeni Csete “Alex” Sanyit, Bognár Tibit és Keczkó Zolit, akik kétnapi pályaépítés és a szervezői munkák ellátása mellett vállalták a rajthoz állást.

merkapt_se_underworld_kupa_3

Rajtuk kívül Hudák Szilvi versenyzett és gyűjtötte be a master1-es nők között az aranyérmet. A master2-es férfiak versenyében Fehér Csabi, Hajtány Miki és Imre Szabi állt még rajthoz - utóbbiak emlékezetes alkotva. Szabi az ezüstöt szerezte meg magabiztosan, Miki pedig a bronzért küzdött hatalmasat, ám ezúttal lecsúszott a dobogóról.

Az alkalmat megragadva, ezen a helyen is szeretnénk megköszönni azoknak a barátainknak a szervezésben való közreműködést, akik évről-évre örömmel és lelkesen segítenek a verseny lebonylításában. Nélkületek nem menne… 

merkapt_se_underworld_kupa_2

A leggyorsabb kört Palumby Zsombor (Waberer’s evopro MTB Team) és Gérnyi Balázs (Superior MTB Team) teljesítette, akik a felnőtt férfiak versenyében csaptak össze, ahol Gérnyi többszörös címvédőként, míg Palumby trónkövetelőként. A leggyorsabb karikára a futam utolsó, 16. körében került sor, ahol mindketten 4 perc 27 másodperces időt tekertek, és amely Palumby Zsombor győzelmét jelentette a királykategóriában.

merkapt_se_underworld_kupa_5

A legnagyobb sztori Kriston Judit nevéhez fűződik. Történt ugyanis, hogy Judit országúti bringásként, egy országúti bringával érdeklődőként érkezett a helyszínre, ám a rendezvény bringaszponzorának az unszolására - aki egy Kellys Desire 70 mountain bike kerékpárt is felajánlott az őrült ötlethez - rajthoz állt indulóként, az élete első MTB versenyén. A kalandosra sikerült menet vége egy örökre szóló élmény és néhány horzsolás lett!

merkapt_se_underworld_kupa_1

Szintén emlékezetes történet volt Pálmai Zsolté, aki a High5 képviseletében kiállítóként volt jelen a rendezvényen, ám 13.00 és 14.20 között az alábbi felirat várta a standhoz látogatókat: “olyan jó ez a verseny, hogy nem bírtam ki, hogy ne induljak el...”

Ezúttal is voltak külföldről érkezett indulók, ugyanis három francia bringás is rajthoz állt a MOFÉM Underworld Kupán, sőt az egyikük, Bouagila Walid a master1-es korosztály versenyét meg is nyerte!

merkapt_se_underworld_kupa_4

A felnőtt nők között Eindlein Viktória, az U19-es fiúk csatájában Sylvester Balázs (Femat-ZKSE) győzött, a master2 bajnoka ismét Fésűs Laci (Meditech SC) lett, míg a master3-as korosztályban Dr. Erős Károly diadalmaskodott.

A dobogósok a rendezvény névadó támogatója, a MOFÉM jóvoltából Teka mosdó- és zuhanycsaptelepeket vehettek át 1 millió Forint értékben, valamint MOTOREX tisztító és olajozó szerekkel gazdagodtak. A nap végén az indulók között megtartott tombolán High5 Race Pack-ok, DoctorBike szervizcsomagok találtak gazdára.

merkapt_se_underworld_kupa_10

Az Underworld Kupa része az Olimpia Ötpróba eseménysorozatnak, ahol az egyes versenyeken a különböző távok teljesítésért pontok járnak, amik az egész program ideje alatt gyűjthetők és adidas ajándékokra válthatók. Az Underworld Kupán minimum 10 kört teljesítő versenyzők 2 pontot zsebelhettek be. A helyszíni Ötpróba regisztráció lehetőségével az indulók fele élt is!

merkapt_se_underworld_kupa_7

Eredménylista: http://www.temposport.hu/download/2017_uw.xls
Fotók: Molnár Péter

Mielőtt továbbsietnél nézd meg a rendezvényről készült, hivatalos videót!


CIKKAJÁNLÓ2020-03-02  HEGYIKERÉKPÁR

VAD KUNSÁG GRAVEL TOUR

"Homokban nyomot is tartalmaz" :) Cyclocross szezonzáró, egyben MTB szezonnyitó verseny/túra a Kiskunság homokdűnéi közt. Ezúttal remek, tavaszias körülmények között! [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kettő + négy =