Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVASIKERES SZERVEZÉS, EREDMÉNYES VERSENYZÉS

HEGYIKERÉKPÁR 2017-08-17

A Merkapt Sportközpont területén kijelölt és a kőbányai pincerendszerbe levezető pálya ismét sok meglepetést tartogatott az indulóknak, sőt olyan is volt, aki nézőként érkezett, de teljesítőként távozott!

Sötétség, világosság, hideg, meleg, száraz, csúszós, nedves, poros - ezek mind jellemzői a versenypályának, amely semmihez sem hasonlítható kihívás elé állítja az indulókat, azonban a kisebb esésektől eltekintve mindenki ép bőrrel és élményekkel feltöltve zárta a kalandot.

Csapatunk a szervezés mellett és a versenyzésből is kivette a részét, nem is akárhogyan! Mindenekelőtt meg kell említeni Csete “Alex” Sanyit, Bognár Tibit és Keczkó Zolit, akik kétnapi pályaépítés és a szervezői munkák ellátása mellett vállalták a rajthoz állást.

merkapt_se_underworld_kupa_3

Rajtuk kívül Hudák Szilvi versenyzett és gyűjtötte be a master1-es nők között az aranyérmet. A master2-es férfiak versenyében Fehér Csabi, Hajtány Miki és Imre Szabi állt még rajthoz - utóbbiak emlékezetes alkotva. Szabi az ezüstöt szerezte meg magabiztosan, Miki pedig a bronzért küzdött hatalmasat, ám ezúttal lecsúszott a dobogóról.

Az alkalmat megragadva, ezen a helyen is szeretnénk megköszönni azoknak a barátainknak a szervezésben való közreműködést, akik évről-évre örömmel és lelkesen segítenek a verseny lebonylításában. Nélkületek nem menne… 

merkapt_se_underworld_kupa_2

A leggyorsabb kört Palumby Zsombor (Waberer’s evopro MTB Team) és Gérnyi Balázs (Superior MTB Team) teljesítette, akik a felnőtt férfiak versenyében csaptak össze, ahol Gérnyi többszörös címvédőként, míg Palumby trónkövetelőként. A leggyorsabb karikára a futam utolsó, 16. körében került sor, ahol mindketten 4 perc 27 másodperces időt tekertek, és amely Palumby Zsombor győzelmét jelentette a királykategóriában.

merkapt_se_underworld_kupa_5

A legnagyobb sztori Kriston Judit nevéhez fűződik. Történt ugyanis, hogy Judit országúti bringásként, egy országúti bringával érdeklődőként érkezett a helyszínre, ám a rendezvény bringaszponzorának az unszolására - aki egy Kellys Desire 70 mountain bike kerékpárt is felajánlott az őrült ötlethez - rajthoz állt indulóként, az élete első MTB versenyén. A kalandosra sikerült menet vége egy örökre szóló élmény és néhány horzsolás lett!

merkapt_se_underworld_kupa_1

Szintén emlékezetes történet volt Pálmai Zsolté, aki a High5 képviseletében kiállítóként volt jelen a rendezvényen, ám 13.00 és 14.20 között az alábbi felirat várta a standhoz látogatókat: “olyan jó ez a verseny, hogy nem bírtam ki, hogy ne induljak el...”

Ezúttal is voltak külföldről érkezett indulók, ugyanis három francia bringás is rajthoz állt a MOFÉM Underworld Kupán, sőt az egyikük, Bouagila Walid a master1-es korosztály versenyét meg is nyerte!

merkapt_se_underworld_kupa_4

A felnőtt nők között Eindlein Viktória, az U19-es fiúk csatájában Sylvester Balázs (Femat-ZKSE) győzött, a master2 bajnoka ismét Fésűs Laci (Meditech SC) lett, míg a master3-as korosztályban Dr. Erős Károly diadalmaskodott.

A dobogósok a rendezvény névadó támogatója, a MOFÉM jóvoltából Teka mosdó- és zuhanycsaptelepeket vehettek át 1 millió Forint értékben, valamint MOTOREX tisztító és olajozó szerekkel gazdagodtak. A nap végén az indulók között megtartott tombolán High5 Race Pack-ok, DoctorBike szervizcsomagok találtak gazdára.

merkapt_se_underworld_kupa_10

Az Underworld Kupa része az Olimpia Ötpróba eseménysorozatnak, ahol az egyes versenyeken a különböző távok teljesítésért pontok járnak, amik az egész program ideje alatt gyűjthetők és adidas ajándékokra válthatók. Az Underworld Kupán minimum 10 kört teljesítő versenyzők 2 pontot zsebelhettek be. A helyszíni Ötpróba regisztráció lehetőségével az indulók fele élt is!

merkapt_se_underworld_kupa_7

Eredménylista: http://www.temposport.hu/download/2017_uw.xls
Fotók: Molnár Péter

Mielőtt továbbsietnél nézd meg a rendezvényről készült, hivatalos videót!


CIKKAJÁNLÓ2019-07-15  HEGYIKERÉKPÁR

MTB TRILOGY EXTREME MARATHON

Ez a verseny az, amin ott kell lenned, és végig csinálnod, mert akárhányan mesélnek vagy éppen akárhány videót nézel meg róla, akkor sem hiszed el azt ami ott fog várni! Keczkó Zoli megtapasztalta: [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: három + hat =