Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAMINDEN IDŐK LEGMENŐBB FUTÓBRINGÁJA

HEGYIKERÉKPÁR 2017-07-29

A csapatunk egyik alapító tagja már a gyermeke születése előtt azon morfondírozott, hogy milyen lesz a kislánya első bringája. A több évre visszanyúló projekt a végéhez ért és elkészült az egyedi építésű futóbringa, amelynek láttán nem csak a játszótéren esik majd le mindenkinek az álla. A bringa elkészítéséről Röfi számol be.

kokua_hand_made

A kislányom születése után akadtam erre a topikra és nem sokkal később mutatta be a Paradox a saját Kokua Jumperét. Ekkor határoztam el, hogy nekem is kell készítenem egyet, mint boldog apa és lelkes kerékpáros. Nagyobb hangsúlyt kapott a design, mint a tömeg, így nem is lett könnyebb, mint a gyári bringa. Az építés eléggé elhúzódott, de még időben elkészült. Ezt szeretném megmutatni nektek!

kokua_hand_made4

Az gyári modell beszerzése után egymás mellett készültek az alkatrészek.

A váz 

A lakk eltávolítása után magam políroztam a vázat, majd lézergravírozással megkapta a feliratokat. A forgáspont csapágyakat kapott és kifúrtam a fékkábel helyét. Kapott egy gravírozott alu headbadge-t is.

Láncvilla
A láncvilla PM tárcsafék adaptert kapott és ki lett fúrva a fékkábel helye, végül Honda Jazz Pink színre lett festve.

kokua_hand_made1

Villa
Sikerült vásárolnom egy nyak tetején sérült CX full karbon villát. Lábait levágtam a gyári villa méreteihez igazodva és alu tömböket ragasztottam bele, amikből kialakítottam a papucsokat. A féktüskék helyére 2 db LED lett beépítve, amiket a villanyakból egy rezgésérzékelő kapcsol ki-be, míg az időzítésről külön elektronika gondoskodik. Az áramforrás 3 db AAA elem, szintén a villanyakban.

kokua_hand_made3

Első kerék
Az agytest egy karbon villanyak darab lakkozva, amibe aluperselyek kerültek, amik a csapágyat tartják - alu tengellyel és Shimano gyorszárral. A küllőzés radiális, egyenes fejű Sapim küllővel, piros alu küllőanyával, a felni maradt a Kokua gyári, ami polírozva lett.

kokua_hand_made5

Hátsó kerék
Az agytest egy régi Marzocchi becsúszószár-darab polírozva. Csapágyakat kapott, alu tengellyel, Shimano gyorszárral. A féktárcsa rotorját egy régi agyról származó csillag tartja, ami pontosan lett illesztve, majd csavarokkal rögzítve. A küllőzés radiális, egyenes fejű Sapim küllővel, piros alu küllőanyával. A felni itt is a Kokua gyári maradt, amit polírozásra került.

kokua_hand_made2

Fék
A fék egy XT M785 hidraulikus tárcsafék lett. A fékkart nem módosítottam, elég volt csak közelebb állítni, így is kényelmesen eléri a lányom.

A bringa súlya: 3420 g

Kokua Jumper Custom Made from Tamas on Vimeo.

Beszámoló, képek és videó: Röfler Tamás


CIKKAJÁNLÓ2020-03-02  HEGYIKERÉKPÁR

VAD KUNSÁG GRAVEL TOUR

"Homokban nyomot is tartalmaz" :) Cyclocross szezonzáró, egyben MTB szezonnyitó verseny/túra a Kiskunság homokdűnéi közt. Ezúttal remek, tavaszias körülmények között! [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: három + kilenc =