Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAMTB PIKNIK, AHOL ALEX VOLT A VÍZHORDÓ

HEGYIKERÉKPÁR 2017-06-17

A Crosskovácsi kudarcom után, kicsit félve, de úgy döntöttem, hogy csak elindulok a Vértesboglári MTB Pikniken. Nem is jelentkeztem előre, úgy gondoltam majd a helyszínen megteszem ezt. Ennek az volt a hátulütője, hogy 9-ig oda kellett érnem. A rajt 10 órakor volt. Én az 50 kilométeres távra neveztem, ahogy 2014-óta mindig. Gyors kommunikáció a csapattal és kiderült Alex és Zézó is jelen lesz. 

A reggel kicsit nehezen indult, mert cseppet elaludtunk, de hála páromnak gyorsan összekaptuk magunkat és elindultunk. Hamar odaértünk és a nevezést is megejtettem, közbe befutottak a többiek is. Szép kényelmesen beálltunk a rajtba – természetesen, ahogy szoktuk jól a végére.

mtb_piknik_2017

A pálya lényegében ugyanaz volt, mint tavaly. Sár nem volt, csak a port verte el egy kicsit az előző napi eső. A rajt után szépen felvettük a tempót és 10 kilométerig szinte mindhárman együtt haladtunk. Ezt követően Alex kilőtt és elment. A következő emelkedőt elbénáztam és egy kövön kipörgött a kerekem, ezért Zézó is elment.  

Innentől a saját tempómban haladtam tovább. Az idő elég szeles volt, de a pályán ebből viszonylag keveset éreztünk. Az emelkedőket megpróbáltam óvatosabban venni tekintettel az achilles-sérülésemre, illetve féltem nehogy begörcsöljek, de szerencsére nem jött közbe semmi. A vége előtt 5 kilométerrel lett még egy kis izgalom… leesett a láncom, de gyorsan visszaraktam és suhantam tovább.

mtb_piknik_2

A cél előtti síkon olyan szép hátszelünk volt, hogy kényelmesen lehetett menni 40 km/h körüli tempót. Alex és Zézó előttem jöttek be nagyon jó idővel. Nem vártam sokat magamtól, de örömmel vettem tudomásul, hogy a tavalyi időmhöz képest nekem is sikerült fél órát javítanom.  

A célbaérkezés után jött a legendás babgulyás és a fánk. Itt esett meg a nap legmeghökkentőbb dolga: megkértük Alexet, hogy hozzon nekünk valami folyékonyat a gulyás után, erre megjelent két palack vízzel! …Alex és a víz?!?! :) Ez számunkra elképzelhetetlen párosítás volt eddig… 

mtb_piknik_4

Összegzésként elmondható, hogy egy nagyon kellemes napot töltöttünk Vértesbogláron. Természetesen jövőre is jövünk!

Beszámoló: Bognár Tibor


CIKKAJÁNLÓ2019-04-30  HEGYIKERÉKPÁR

ZSELIC MARATON – A FŐPRÓBA

Idén a csapat egy része betervezett magának egy Garda Bike fest maratont, ezért arra gondoltam, hogy erre készülni kell! Tökéletes megmérettetésnek ígérkezett e célra a Zselic maraton. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: hét + négy =