Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVACROSSKOVÁCSI HIDEGFRONT BETÖRÉSSEL

HEGYIKERÉKPÁR 2017-06-15

A reggeli ötórai kelés nem esett valami jól, de az előttem álló út és a verseny izgalma (no meg a kávé) hamar frissé tett, és rövidesen már az M3-on robogtam Budapest felé. A korai indulás azért kellett, mivel az előnevezésről lecsúsztam, és bár szó volt arról hogy esetleg Tibi nevezését átveszem, de végül ő úgy döntött hogy mégis indul, így nekem maradt a helyszíni regisztrálás.

Tibi dilemmája érthető volt, mivel egy kellemetlen achilles sérüléssel bajlódott már több hete, ami kényszerpihenőt eredményezett az elmúlt időben neki. Most viszont azt mondta, hogy elege van bringamentes időből – no meg a sok (olykor igen kellemetlen…) orvosi vizsgálatból – és a versenyen igyekszik majd tapadni rám. Ennek megfelelően közösen melegítettünk be, és közösen hűsöltünk el az időt az árnyékban a rajtot megelőzően, melynek az lett az eredménye, hogy megint a végébe álltunk be középtávos indulóknak.

crosskovacsi_maraton_merkapt_2017

A csapatból még Buki nevezett szintén a középtávra, de sem a melegítés során, sem a rajtnál nem láttuk. Később a versenyről készült fotókból kiderült, hogy mivel neki komolyabb tervei voltak, kellően előre sikerült beállnia a rajthoz, és ennek meg is lett az eredménye.

Mivel a tavalyitól eltérően most nem áztatta meg az eső a pályát, a rajt utáni első emelkedő sem fulladt dagonyázásba, és még a mezőny második fele is szépen ki tudta tekerni, így nem voltak a nyeregből leugrálók sem a pályán. A melegítés talán kicsit túl „lájtosra” sikerült, mert az elején bizony szenvedtem. Olyan 10 km után kezdtem élvezni a bringázást, ekkorra megjött az erőm is. Ugyan Tibi indulásnál még úgy nyilatkozott, hogy ő ma „virágszedősre” veszi a tempót, bizony az elején ott lihegett végig mögöttem. Sőt a második frissítő pontnál meg sem állt, hanem teljes gőzzel elhúzott mellettem. Nem kis időbe került, amíg utolértem, de ezen ő lepődött meg legjobban, mivel az hitte, hogy azért nem lát maga előtt, mert elhúztam előre, és ő meg próbált felérni rám.

Ennek a „rohanásnak” később úgy látszik meg lett a bőjtje, mert úgy 25 km után már nem láttam őt mögöttem. Mint később kiderült, előbb az egyik, majd a másik combja is begörcsölt, és hiába nyomta magába a magnéziumokat meg a csodazseléket, nem javult, és így a végén már csak a lejtőkön tudott a nyergben maradni. Nekem az holtpont a Nagy-Kopasz előtt kezdett előjönni, így a felfelén már egy kicsit kínlódtam.

crosskovacsi_maraton_merkapt

Aztán az utolsó frissítési pontnál én nem tudom, hogy mit itattak izóként velem, de úgy helyre rántott, hogy innen már végig tudtam nyomni. Az utolsó 10 km-nél érzékeltem, hogy az időjárás igencsak megváltozott, és a beígért hidegfront is elérte a pálya térségét. A lejtős részeken szabályosan fázni lehetett a lehült levegő miatt. Aztán a célban megláttam Tibi Orsiját, beburkolózva egy meleg takaróban úgy, hogy csak a fényképezőgépének az objektívje látszott ki belőle. Ő újságolta, hogy a hideg és az eső már korábban lecsapott a rajt-cél zónára, úgy hogy nem volt melege. Buki már jóval előttem beérkezett, és bár utólag megtudtam, hogy egy jó nagyot perecezett, így is kategóriájának a 7. helyére érkezett be. Nagy gratula innen is Neki! Aztán idővel szegény Tibi is beérkezett, de nem volt túl boldog a történtek miatt. Mondanom sem kell, hogy az achilleszének semmi baja nem volt, de a kihagyást úgy látszik megérezték az izmai.

A verseny rendezéséről csak röviden annyit, hogy a pálya kijelölés tökéletes, és mindenhol egyértelmű volt. A végén még összefutottam Pannival is, aki éppen Parti Andrissal igyekezett az eredményhírdetésre, a jól megérdemelt Országos Bajnoki díj átvételére. Jómagamnak 15 pecet sikerült javítanom a tavalyi időmön, de természetesen jövőre ennek a túlszárnyalása a cél.

Beszámoló: Szendrei László
Fotó: Bak Ferenc, MilanPhoto


CIKKAJÁNLÓ2019-04-30  HEGYIKERÉKPÁR

ZSELIC MARATON – A FŐPRÓBA

Idén a csapat egy része betervezett magának egy Garda Bike fest maratont, ezért arra gondoltam, hogy erre készülni kell! Tökéletes megmérettetésnek ígérkezett e célra a Zselic maraton. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: négy + három =