Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAINTERSPORT TISZA-TÓ MARATON: MERT SZÉLÁRNYÉKBAN KÖNNYŰ!

HEGYIKERÉKPÁR 2017-05-09

A Hajtány páros Marcaliban állt helyt remekül a hétvégén, így Tibi ezúttal egyedül küzdött a Tisza-tó körül, de nem bánta meg. :)

Egy újabb olyan reggelre ébredtem amin korán lehetett kelni. A változatosság kedvéért országúti versenyre neveztem amin már tavaly is ott voltam. Gondoltam idén sem hagyom ki, legalább lesz viszonyítási alapom, hogy mennyit fejlődtem tavaly óta. Idén a csapatból csak egyedül mentem mert az országúti különítmény 10 órás MTB viadalon kínozta magát a többieket meg sajnos nem tudtam meggyőzni személyes varázsommal. :)

TSO_4708_resize

A Tisza tó kerülésben az a jó hogy nincsenek emelkedők viszont cserébe van szél. Ez most sem volt másképpen. Reggel indulás fél nyolckor párommal és egyben fotósommal akit még beszerveztem utolsó pillanatban. Igyekezni kellett mert 10 óráig lehetett a rajtszámokat átvenni és 2 óra az út Tiszafüredig, ahonnan a verseny indult. Természetesen szokásomhoz híven most sem melegítettem.

TSO_4791_resize

Kényelmesen odagurultam a rajthoz 15 perccel indulás előtt. Szomorúan láttam hogy a mezőny utolsó traktusába sikerült beállnom. Na nem baj, úgyis van 9 kilométer felvezetés majd előrébb küzdöm magam. Több-kevesebb sikerrel sikerült is a sokféle bringást leelőzve viszonylag előrébb kerülnöm. Sajnos a Poroszlónál lévő kanyarban nem sokkal előttem összehozták az első bukást, amit nekem sikerült elkerülnöm és a harmadik bolyban indultam neki a 65 kilométeres távnak.

Az elején elég sokat elöl tekerve még reménykedtem hogy utolérjük a második bolyt, de a táv felénél felhagytam a próbálkozással. Egy másik srác kivételével nem nagyon volt jelentkező, aki még az élre akart volna állni. Ezután úgy döntöttem én is pihenek egy kicsit a szélárnyékban, hogy a végére maradjon egy kis tartalék. Innentől gyakorlatilag eseménytelenül zajlott a fennmaradó 30 kilométer minimális helyezkedésekkel és egy kényelmes begurulással a végén. A célom még így is sikerült és 23 percet javítva a tavalyi időmhöz képest 1 óra 53 perccel átgurultam a célvonalon – bukás nélkül.

18358674_394891920904611_5966185250044539066_o_resize

Ezután kis pihi, majd irány Poroszlóra a megérdemelt házi rétesezésre. Innentől már csak a 2 órás hazaút és a közben félúton leszakadó eső maradt hátra.

Beszámoló: Bognár Tibor


CIKKAJÁNLÓ2019-06-12  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJRA MTB PIKNIK VÉRTESBOGLÁRON

Egy év kihagyás után idén a megszokott színvonallal tért vissza a MTB Piknik, a Superior MTB Team szervezésében. Élvezetes pálya, finom gulyás, fánk házi lekvárokkal, szörpökkel. Szuper hangulat! [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: öt + egy =