Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAVÁRGESZTES IS BECSATLAKOZOTT A CYCLOCROSS VÉRKERINGÉSBE!

HEGYIKERÉKPÁR 2016-10-24

Kezdetét vette a 2016/2017-es cyclocross szezon. Az első versenyen nem tudtunk részt venni (sajnos vagy nem sajnos) mert ekkor volt a szezonzáró hétvégénk Ausztriában, azonban a második futamon már a rajtvonalon álltunk.

Az idei CX szezonra talán lehet mondani, hogy a megújulás jegyében telik, új szakágvezetővel (Fejes Miklós) új kommunikációs csatornával (cyclocross.hu) és új versenyekkel. A Vértes Cross ezúttal új versenyhelyszínt jelentett, hiszen eddig itt még cyclocross rendezvény nem volt. A rajt/cél területként a már jól ismert Várgesztesi Villapark szolgált, itt évközben montis és cross country versenyek is szoktak lenni.

Kíváncsian vártam, hogy vajon milyen lesz a pálya, hiszen már maratonon voltam itt többször, a helyszínt valamennyire ismerem.

vertes_cx

Ha cyclocross, akkor sok mindenki a hideg, saras versenyre asszociál, ez most hétvégén teljesen máshogy volt, gyönyörű őszi napsütéses, bár kissé szeles idő fogadta a versenyzőket. Csapatunkból 2 és felen vettünk részt a viadalon. Keczkó Zoli és én a teljes emberként, Buki csak félként, ugyanis ezúttal nem versenyezni jött, csak szurkolni. A versenyzést egy Várgesztes-Budapest tekeréssel írta jóvá.

vertes_cx_1

Na, és a pálya. Nekem nagyon tetszett, jó kis technikás, kicsit cross country jellegű (ami nem baj) és fárasztó (milyen is legyen) kicsit ragadós talajjal (jobb mintha csúszna). Voltak benne olyan részek, amiket kifejezetten szerettem, döntött kanyarok, kis fák között kanyargós részek.

Mivel nekem a tavalyi szezon sérülés miatt kimaradt, így nem igazán tudtam, hogy mire számítsak idén. Összességében jól ment, de azért még erősödnöm kell, ám most már tudom, hogy kire kell majd figyelnem a későbbiekben és kit nem szabad elengedni.

vertes_cx_2

A hétvégén újra találkozunk Budapesten, a Városligeti Cross versenyen.

Beszámoló: Bartos Judit
Fotók: MilanPhoto


CIKKAJÁNLÓ2019-06-12  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJRA MTB PIKNIK VÉRTESBOGLÁRON

Egy év kihagyás után idén a megszokott színvonallal tért vissza a MTB Piknik, a Superior MTB Team szervezésében. Élvezetes pálya, finom gulyás, fánk házi lekvárokkal, szörpökkel. Szuper hangulat! [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: hét + kettő =