Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOKMAGUNKRÓL

A Merkapt Maraton Team Kajak - Kenu Szakosztálya hivatalosan 2007 elején alakult meg azzal a céllal, hogy csapattá formálja az edzeni és versenyezni szándékozó, a kajak-kenu iránt elkötelezett sportolókat. A tagjaink legtöbbje komoly sportmúlttal rendelkezik. Csapatunkban van olimpiai résztvevő és világbajnoki érmes is, akik tapasztalatukkal és példamutatásukkal segíthetnek a fiatalabb versenyzőknek. A rutinos kenusaink mellett - új színfoltként - kajakos lányok is öregbítik a csapatunk hírnevét.

Az edzések helyszíne az Újpesti Torna Egylet vízi telepe, ahol minden érdeklődőt szívesen látunk.DUPLA DINAMIT: KÖVÉR MÁRTON ÚJABB KÉT VILÁGBAJNOKI CÍMET SZERZETT!

KAJAK-KENU 2016-09-19

Kövér Mártonnak, a Merkapt SE kenusának sikerült a tavalyi eredményét megismételni a brandenburgi VB-n, így újabb két világbajnoki trófea került a vitrinébe, hiszen sem egyéniben, sem párosban nem talált legyőzőre.

kover_marton_merkapt

A németországi Brandenburgban került sor a maratoni világbajnokságra, ahol egyesületünk sportolója, Kövér Márton is rajthoz állt, a történtekről a főszereplő mesélt:

„A versenyt egy nagy felületű szeles tavon rendezték ezért a víz erősen hullámzott. Az első versenyem szombaton volt, ekkor a C1-26km-en indultam, ami a gps-es mérésem szerint 1,2 km-rel hosszabb volt. A kenu mezőnyökben szokatlanul nagy, 6 fős boly alakult ki az első forduló után, amit végig tudtam kontrollálni. Körről-körre robbantásokkal és a futószakasz utáni gyors irammal szakítottam le az ellenfeleket, míg végül hárman maradtunk, az elmúlt két VB érmeseivel (Antonio Campos és Nuno Baross). Az utolsó futásnál Baross leszakítottuk, a célegyenesbe fordulva pedig megindítottam a hajrát, ami a tavalyihoz hasonlóan jól sikerült.

Vasárnap C2-ben úgy álltunk rajthoz, hogy a dobogóval már elégedettek lennénk, mert társamnak, Dóczé Ádámnak augusztus elején lábközépcsont törése volt, ami nagyban hátráltatta a felkészülésünket. Két hetet teljesen ki kellett hagynia, majd fokozatosan kezdhetett el edzeni gipsszel a lábán, amit csak a verseny előtt kedden vettek le róla. A rajt után a német hajó belénk ütközött és kicsit megforgatott, ami pont elég volt arra, hogy lemaradjunk az élmezőnytől és a hullámos vízen elsüllyedjünk. Visszaestünk a 7. helyre és 3 körre volt szükség, hogy megszabaduljunk a hajóba került víztől. A pumpa tökéletesen működött, tolta ki a vizet, de több jött be, mint amennyi távozott.

A 4. körben felértünk a vezető hármashoz (a másik magyar egységre, a háromszoros világbajnok spanyolokra és a lengyel párosra), de oldalvízen vittük magunkkal az idei Európa-bajnok spanyol párost is, így öten voltunk. A magyar hajóval összedolgozva szétrobbantottuk a bojt és csak hárman maradtunk a spanyolokkal. Később a magyarok is leestek és ketten mentünk az utolsó kiskörre. A fordulóban a spanyolok hibáztak, a szükségesnél nagyobb ívre kerültek, mi ekkor megindultunk és megnyertük a versenyt.”

kover_marton_docze_adam

A két győzelemével Kövér Márton megszerezte a 6. és 7. világbajnoki címét, amelyhez büszkén gratulálunk! Hajrá Marci!


CIKKAJÁNLÓ2016-04-06  KAJAK-KENU

KÖVÉR MÁRTON, A MERKAPT SE KENUSA LETT A SPORTÁG 51. ÖRÖKÖS BAJNOKA!

Újabb név került fel a Magyar Kajak-Kenu Szövetség márványtáblájára, a tavalyi győri maraton világbajnokságon ötödik aranyérmét nyerő kenus, Kövér Márton lett a sportág 51. Örökös bajnoka. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: négy + öt =