Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 moose1
heavytools1 mountainbikeblog rudyproject1

STRAVAMEGJÁRTUK A VÉRTES POKLÁT!

HEGYIKERÉKPÁR 2016-06-08

2016. június 5-én második alkalommal rendezte meg Mogyorósbányán a Gerecse-Vértes Pokla Maratont az Esztergomi Küllőszaggatók egyesület. A pozitív és negatív élményeknek köszönhetően a rendezvényről összességében igencsak vegyes kép maradt meg bennem.

A Gerecse-Vértes Pokla Maratonról éppen hogy csak véletlenül hallottam az utolsó héten, nem nagyon volt hirdetve. Amikor nevezni akartam, sajnos már az előnevezésről lecsúsztam, ami 4500 Ft lett volna középtávon, így már csak a helyszínen tudtam nevezni 6500 Ft-ért. Mivel Budapesttől kb. 1 óra és 15 perc alatt le lehet jutni, így a részvétel mellett döntöttem.

A tavalyi képeket nézegetve, túl sok jóra nem számítottam a pálya állapotát tekintve, ugyanis tavaly annyira rossz idő és sár volt, hogy sok emelkedőn csak tolni tudták a bringát a résztvevők, a kerekek nem forogtak el a tapadós sártól. A verseny kiírásában csak a távok szerepeltek, de sem térképet sem szintrajzot nem találtam (negatív).

9 órára leérkeztem a verseny helyszínére, pozitív volt a gyors nevezés, azonban a helyszínen derült ki hogy a 3 táv rajtja egyben lesz (negatív). A versenyhez 1 kört jelöltek ki a szervezők (23 km), ebből kellett egyet (rövid táv) 2 kört (közép táv) 3 kört (hosszú táv) megtenni. Kevesebb, mint 100-an vágtunk neki összesen, talán a rossz időjárás és minimális hírverés lehetett az oka.

vertes_pokla

A pálya szuper volt. Kemény, de rövid mászások és élvezetes kanyargós lejtők. Ez csillagos 5-ös! Végre nem egy olyan verseny volt. ahol 10 km-t mászol aszfalton, majd bemész az erdőbe és dózer úton leszáguldasz. Gyönyörű panoráma, technikás ösvényekkel. (pozitív)

Sajnos a pálya jelölése nem sikerült tökéletesre, (negatív) ugyanis csak szalagokat használtak, táblák nyíllal sehol nem voltak. Ha jött egy kereszteződés ahol 90 fokban el kellett fordulni, csak akkor vettük észre a helyes irányt, ha benézve a kereszteződésbe észrevetted valahol beljebb a szalagokat. Előre nem lehetett felkészülni az irányváltásra, végig nagyon kellett figyelni. Ebből persze jó nagy kavarodások lettek, nagyon sokan elvétették az irányt, ami ebben az esetben kivételesen nem plusz kilométereket jelentett, hanem rövidítést. Az egyik ilyen téves, rövid lejtővel egy 4 km-es mászós szakaszt hagytak ki sokan. A szalagozás alapvetően jó volt, tettek megerősítő szalagokat is, de a táblák nagyon hiányoztak. Remélem, ezt jövőre pótolni fogják.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, végig dörgött az ég és fenyegetett minket az eső, de pont elkerült minket, megúsztuk egy csepp eső nélkül.

A gulyásleves finom volt (pozitív) Az eredményhirdetést a szervezők előrébb hozták (pozitív). Aki önként bevallotta, hogy rövidített, annak 30 percet adtak hozzá az időeredményéhez, de a keletkezett káoszból már igazságosan és egyértelműen sehogy nem lehetett kijönni.

vertes_pokla_maraton

Alapvetően egy jó kis verseny volt, remélem, jövőre nagyobb reklámot kap, ezáltal több induló lesz, és egy megbízhatóbb pályajelölés vár majd ránk.

Beszámoló: Bartos Judit
Fotók: Káldi Tamás


CIKKAJÁNLÓ2018-04-17  HEGYIKERÉKPÁR

ZSELIC MARATON A KELLYS SÁTOR MELLŐL

Fördős Panni, a Zselic Maraton master 1-es női győztesének küzdeleme a verseny előtt, közben és után. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: hat + három =