Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVASZEZONNYITÓ 2016: SZÉTCSAPTUK A MÁTRÁT!

HEGYIKERÉKPÁR 2016-04-11

Már megszámolni is nehéz, hogy hányadik évnyitó táborunkat rendeztük meg a múlt hét végén, annyi bizonyos, hogy a csapat a 13. szezonjába lépett. Vannak klasszikus helyszíneink, ilyen volt éveken át Bogács és immáron ilyen a mátraszentlászlói Kétkerék Vendégház is, hiszen 2011, 2012 és 2014 után már negyedik alkalommal választottuk a szezonkezdő táborunk helyszínéül.

merkapt_szezonnyito_matra_3

Visszapillantva azt mondhatjuk, hogy mind a helyszín, mind az időpontválasztás tökéletesnek bizonyult, hiszen a meleg, tavaszi időjárás nagyszerű alapot adott a közös bringázáshoz, amelyen a csapattagok nagy létszámban vettek részt, a Vendégház pedig minden felmerülő igényünket ezúttal is maximálisan kielégítette.

Készült egy hangulatos videó is a szezonnyitóról, amely a cikk végén megtekinthető, előtte azonban jöjjön két beszámoló, Bartos Juci és Hajtány Miki tollából.

merkapt_szezonnyito_matra_4

A tél beköszöntével szépen lassan mindenki elteszi a montit, szögre akasztja a bukósisakot. Nincsenek versenyek, amik újra és újra összehoznak minket, kissé lelassul a csapatélet is. Azonban tavasszal, ahogy elkezdjük a bőrünkön érezni a nap sugarait, mindenkiben elindul valami bizsergős érzés és nagy izgatottsággal várjuk az évente megrendezésre kerülő szezonnyitó hétvégét, ahol újból együtt bringázhatunk, bulizhatunk, találkozhatunk a régen látott társakkal. Idén már sokadik alkalommal ismét a Mátrában töltöttük ezt a három napot és élveztük a Kétkerék vendégszeretetét.

Péntek

Csapatunk „előőrse” tíz főt foglalt magában, délelőtt a tervezett induláshoz képest viszonylag kevés csúszással útnak is indultunk. A terv egy hosszabb tekerés és egy kékesi csúcstámadás volt.

merkapt_szezonnyito_matra_5

A szokásos K ösvényen gurultunk Galyatetőre mert szeretjük. :) A P+-en le a Rudolf tanyai elágazáshoz, majd erdészeti úton majdnem a Mátra nyeregig, ahol a P jelzésbe csatlakozik, azon mentünk Parádsasvárra. Rövid pihenő a büfénél, majd tovább aszfalton az Ilona-völgyig, majd az erdészeti délkeleti panorámaúton (K kerékpár) a Markazi kapun keresztül a Négyeshatárig. Rövid napozás, szusszanás után fel a Kékesre.  A kötelező csúcsfotót követően a sípályán (kalandot kedvelők a K+, P+ jelzésen) lejtőzés Mátraházára. Ebéd és fröccsszünet. :) S4 jelzésen a Görgői útig, majd azon haza.

Meglepően jól tudtunk együtt haladni, szinte teljesen együtt mentünk, jó tempóban a fiúk és a lányok. A nap pillanata, az volt, amikor egy pihenőnél Csabi megkérdezte: „Most megállunk kicsit? „Igen, meg.” „Jó akkor én eszem egy pizzát!” És előkapott a hátizsákból egy tökéletes formájú és állagú pizzaszeletet, majd jólesően elfalatozta.  :D

merkapt_szezonnyito_matra_10

Csúcstámadás kipipálva, utána a jól megérdemelt hamgurger és palacsinta is lecsúszott. Innen már csak egy kellemes 1 órás visszatekerés várt ránk. Mire visszaértünk a házhoz már szinte mindenki ott volt a végleges résztvevőkből (21 fő). Vacsoránkat a szomszédos Vöröskő Étteremben fogyasztottuk el, majd jöhetett az esti buli.

Szombat

Ezen a napon csapatunk három részre oszlott. Az „A” csapat kb. 45 km-t tervezett erre a napra, a „B” csapat kevesebbel is beérte. Azonban a legkeményebbnek az Oszi és Tomi alkotta „C” egység bizonyult, akik futócipővel támadták meg a Mátrát.  Délutánra az is kiderült, hogy a 7 órás futás alatt letaposott, 2000 méter szinttel megfejelt, 50 km-es kör nagyobb lett, mint a bringások túrája. :)

merkapt_szezonnyito_matra_11

A szombati napra társult hozzánk 2 új jelentkező is, Laci és Tibi személyében, akik még nem tudták mire vállalkoztak, de úgy döntöttek szívesen töltenének velünk egy napot és lennének későbbiekben a csapat tagjai.

K+-en indultunk Mátraszentimrére, majd a P+ vezetett Bőgős-rétre. Rövid aszfaltos szakasz után jobbra letérünk a 2408-as útról az erdészeti szerpentinre, míg elérjük a S jelzést. Hosszas, élvezetes lejtőzés, majd hullámvasutazás után Lajosházára érkezünk, ahol az éppen zajló Decathlon túra miatt újratervezés következett... Legurulunk a műúton Gyöngyössolymosra, a P majd a Z ösvényen Gyöngyösoroszi határába, végül a Károlytárói úton és a Z+-en fel Bagolyirtásra. Innen a csapat egyik fele aszfalton, másik fele (Z,P) ösvényen haza.

A túra jól sikerült, az időjárás fantasztikus volt. Délután, terv szerint 4 körül vissza is értünk a házhoz, ekkor már Zsolt (házigazda) felfűtötte a rönkházban a szaunát, így kezdődhetett a szaunaszeánsz Kövér Laci vezetésével, különböző olajokkal és felöntésekkel. Vacsora a már megszokott helyen, 23 fős létszámmal zajlott, majd jött az esti buli.

merkapt_szezonnyito_matra_8

Kövér Laci nepáli utazásának beszámolója előtt, Mikitől átvehettük a támogatóktól kapott szponzori ajándékokat, amit ezúton is köszönünk a Moose-nak, a High5-nak, és a Trek-nek! Később, csak hogy ne legyen olyan „unalmas” az éjszaka kb. 1 órakor még kitaláltuk, hogy csináljunk egy éjszakai tekerést. Túl sok jelentkező nem volt, de öten így is nekivágtunk a sötét éjszakának. Mivel addigra már lecsúszott pár „vodkasprite” és „whiskykóla” (kinél mi) a kulacsokba töltött víz jobban fogyott, mint egy 40 fokos nyári napon. A másfél órás tekerés után, újabb élményekkel gazdagodva, épségben visszaértünk.

Éjszakai túra: K+ Mátraszentimre, Z Bagolyirtás, Z3 Fallóskút, KO Mátraszentimre, P és K+ Mátraszentlászló.

merkapt_szezonnyito_matra_1

Vasárnap

Kevés alvás után, korai indulás következett. Ágasvár volt becélozva, aztán meg majd meglátjuk, hogy merre megyünk tovább. Ágasvárra érve Alex teljes megnyugvással úgy érezte, hogy egy frissítőponthoz értünk és kikérte a fröccsét, amit kénytelen volt mindenki megvárni, mert mégis csak ő volt a túravezetőnk.

merkapt_szezonnyito_matra_2

Mindegy, a nap szépen sütött addig napoztunk. Tovább gurulva egy lejtő végére elvesztettük Szilvit, amiből az lett, hogy a társaság egyik fele állt és várt, Alex és Miki pedig visszamentek Szilvit keresni. Persze térerő nem volt, így csak vártunk és vártunk. Majd feladtuk és úgy döntöttünk, hogy átveszem a túravezetői szerepet és irány tovább, aztán majd csak tudunk kommunikálni a többiekkel. Ez egy rövidebb túrára sikeredett, de sokan nem is bánták a hosszú 3 nap után, ami összességében igen csak eseménydúsra sikeredett. Gyors pakolás, majd elköszöntünk és hazafelé vettük az irányt.

A 2016-os évet ezennel megnyitottuk, remélem minél többetekkel fogunk együtt tekerni évközben és találkozni a versenyeken.

Beszámoló: Bartos Judit

merkapt_szezonnyito_matra_6

Buki kezdeményezésére már csütörtök este felutaztunk Mátraszentlászlóra és elkezdtük gyűjteni az élményeket. Az első este/éjjel beszélgetéssel és némi borozgatással telt el. Reggel nyugodtan kelhettünk és vártuk a többieket. Az első napi túrázás viszonylag kiadós és élményekben gazdag volt (71 km/2500 m). Gyönyörű időnk és viszonylag nagy csapatunk volt: a hamburger dupla, a sör hideg, a mákos palacsinta ízletes.

Szombaton kiegészültünk az újakkal és a régiekkel, majd - szintén gyönyörű időben - egy kellemes, színes túrát tudtunk megejteni. Az új jelentkezőkkel minden tudatosság nélkül sikerült kicsit szóba elegyedni és közelebb kerülni egymáshoz. Lacinak és Tibinek is klassz gépe és jó fizikai felkészültsége van. Közben természetesen sok szép fotót is készítettünk. A szombat esti összeröffenés szenzációsan sikerült, mint mindig ilyenkor. Előbb az étteremben megvacsoráztunk (tán mind ott voltunk) utána visszatérve a szállásra a közösségi térben beszélgettünk, videóztunk, iszogattunk. Nagyon jól esett szerintem mindenkinek. Jókat nevettünk a „nyisz-nyisz” videón.

merkapt_szezonnyito_matra_7

Miki hozott meglepetést is, mint mindig a jó gyerekeknek. Kaptunk a szponzoroktól néhány hasznos holmit, zoknit, kesztyűt, inni és ennivalót, amit nagyon szépen köszönünk. Az este fénypontjaként végre sikerült összehoznunk egy éjszakai tekerést is a mattsötét éjszakában, ahol mindenki kipróbálhatta az éjszakai lámpaszettjét, ami a legjobb módja a lámpák élesben történő tesztelésének. Imike meghempergőzött a sárban, Alex pedig bemutatta a pisilést lámpafénynél.

Ami a technikai részét illeti, ezen a másfél órás körön igen kiváló emelkedőket és lejtőket sikerült beiktatni, a 4-5 fokos hőmérséklet, a lámpafényes töksötét, a „limitált” létszám nagyon kellemes és emlékezetes kanyart eredményezett.

merkapt_szezonnyito_matra_9

Vasárnapra is maradt egy rövidebb túra, így összesen négy közös menetet tudtunk le a szezonnyitó alkalmával. Nagyon jól esett az év első kiadósabb, nyárias terepélménye. A szálláson összepakolás majd elköszönés következett. A hazaúton még megálltunk Gyöngyösön a jól bevált étteremben, ahol nagyon finom fokhagymalevest és pizzát fogyasztottunk. Az egész hosszú hétvége fantasztikusan sikerült, köszönhetően a jó társaságnak és a nagyszerű túráknak. Sikerült most is 3 napra elfelejteni a hétköznapok szürkeségét.

Beszámoló: Ladányi Miklós

Szintén szokásosnak mondható módon ezúttal sem hagytuk otthon a kameráinkat és most is készítettünk egy videót az eseményről, ami rendszerint úgy zajlik, hogy a videózásra fogékony társak rögzítenek, amit gondolnak, majd ezekből próbálunk valami nézhetőt gyúrni. Íme:

Felvételek: Fülöp Miklós, Csete Sándor, Ladányi Miklós
Fotók: Csete Sándor, Ladányi Miklós


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKN. Tomi2016-04-11 12:40:50
Az az éhes, pizzára vágyó kutya nagyon jó, nem kevésbé a videó! Gratulálok! Jól nyomjátok!
Kérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: négy + hat =