Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOKMAGUNKRÓL

A Merkapt Maraton Team Kajak - Kenu Szakosztálya hivatalosan 2007 elején alakult meg azzal a céllal, hogy csapattá formálja az edzeni és versenyezni szándékozó, a kajak-kenu iránt elkötelezett sportolókat. A tagjaink legtöbbje komoly sportmúlttal rendelkezik. Csapatunkban van olimpiai résztvevő és világbajnoki érmes is, akik tapasztalatukkal és példamutatásukkal segíthetnek a fiatalabb versenyzőknek. A rutinos kenusaink mellett - új színfoltként - kajakos lányok is öregbítik a csapatunk hírnevét.

Az edzések helyszíne az Újpesti Torna Egylet vízi telepe, ahol minden érdeklődőt szívesen látunk.KÖVÉR MÁRTON, A MERKAPT SE KENUSA LETT A SPORTÁG 51. ÖRÖKÖS BAJNOKA!

KAJAK-KENU 2016-04-06

Újabb név került fel a Magyar Kajak-Kenu Szövetség márványtáblájára, a tavalyi győri maraton világbajnokságon ötödik aranyérmét nyerő kenus, Kövér Márton lett a sportág 51. Örökös bajnoka.

A szövetség elnöke, Baráth Etele, valamint két korábbi kiváló kenus, az olimpiai bajnok Vaskuti István és a tizenhétszeres világbajnok Csabai Edvin köszöntötte a sportág újabb Örökös bajnokát, a Merkapt SE sportolóját, Kövér Mártont, aki a tavalyi nagy sikerrel véget érő győri maraton világbajnokságon negyedik, illetve ötödik aranyérmét ünnepelte.

kover_marton_merkapt_se

- Fantasztikus, a világ kajak-kenu sportjának kiemelkedő versenye volt a győri világbajnokság, amelyen a magyar versenyzők tizenkét aranyérmet ünnepelhettek. Marci nagyságát mutatja, hogy száz százalékos teljesítményt nyújtott, de nem csak a világbajnokságon, hanem az egész idényben, hiszen a kontinensviadalon is duplázni tudott párjával, Dóczé Ádámmal. Örömteli, hogy a magyar maraton szakág továbbra is rendkívül erős, egyre jobb, szebb eredményekkel halad előre – mondta Baráth Etele elnök.
Vaskuti István olimpiai bajnok kenus, az ICF első alelnöke személyes élményeket osztott meg, hiszen neki köszönhető, hogy Kövér Márton a kenuzást választotta. A két sportoló szomszédja volt egymásnak, a pályája végén járó Vaskuti vitte le Marcit a Budapesti Honvéd vízitelepére, ahol Koléder Vilmos kezdett el foglalkozni vele.

- Egy idő után én lettem Marci edzőpartnere, és míg az elején én mentem az élen, egy idő után kapaszkodnom kellett. Amikor ifjúsági világbajnokságot nyert, az edzéseken már a szívinfarktus kerülgetett, hogy tartani tudjam a tempóját – mesélte Vaskuti István, aki szerint munkabírása, tudatossága, sokoldalúsága és szorgalma – és nem csak a pályán, a civil életében is ilyen tudatos - messze az átlag fölé helyezi Kövér Mártont. – Marci olyan taktikai és technikai felkészültséggel rendelkezik, ami garantálja, hogy az elkövetkező években is a legjobbak közé tartozzon.

Csabai Edvin, a sportág szakmai igazgatója, nem mellesleg 17-szeres világbajnok maratoni kenus hálát adott a sorsnak, hogy nem egy időben kellett versenyeznie Kövér Mártonnal, hiszen akkor még nehezebb, keményebb lett volna a pályafutása. A szakmai igazgató rá is mutatott azokra a nehézségekre, amelyeket le kell gyűrni ahhoz, hogy valakiből ilyen világklasszis sportoló válhasson.

- A sportteljesítmények nem csak mosolyról és vidámságról szólnak, sok-sok áldozat és lemondás szükségeltetik ahhoz, hogy valaki idáig jusson. Az eredményeket a cseppkövek kialakulásához lehet hasonlítani. Nyilván egy sportkarrier felépítéséhez nem kellenek évezredek, de benne van minden lefagyott kéz, megszenvedett kilométer és sok-sok könny. Örülök, hogy nem kellett sokat várni arra, hogy egy ilyen sikeres generáció vegye át a stafétát tőlünk – mondta Csabai Edvin.

Kövér Márton, akinek nem mellesleg tegnap született meg kisfia, meghatottan hallgatta a róla szóló elismerő szavakat. Mint mondta öt embernek köszönheti ezt a sikeres pályafutást, elsősorban három kiváló trénerének, Koléder Vilmosnak, Ludasi Róbertnek és jelenlegi trénerének, Martinkó Gábornak, valamint Vaskuti Istvánnak és Györe Attilának, akitől a maratoni kenuzás fortélyait sajátíthatta el. És hogy kisfia néhány esztendő múlva az ő nyomdokaira lép-e majd?

- Azt megígérem, hogy legalább indiánban megtanul kenuzni, de hogy versenyző lesz-e belőle, az csak rajta múlik majd – árulta el a fáradt, de boldog apuka, aki köszönetet mondott szüleinek is, akik a legnehezebb helyzetekben is támogatták őt és biztosították számára, hogy kibontakozhasson a kenuzásban.

Névjegy:

Kövér Márton
Született: 1987. október 24., Budapest

Egyesületei:
Bp. Honvéd (1995-2006),
Csepel (2006-2012),
Merkapt SE (2012-)

Edzői: Koléder Vilmos, Vaskuti István, Ludasi Róbert, Martinkó Gábor

Legjobb eredményei:
5x világbajnok (C-1: 2013, 2015; C-2: 2011, 2014, 2015)
2 x vb-2. (C-1: 2014; C-2: 2012)
2x vb-3. (C-2: 2010, 2013)
4x Európa-bajnok (C-1: 2015; C-2: 2007, 2011, 2015)
2x Eb-2 (C-1: 2014; C-2: 2013)


CIKKAJÁNLÓ2016-09-19  KAJAK-KENU

DUPLA DINAMIT: KÖVÉR MÁRTON ÚJABB KÉT VILÁGBAJNOKI CÍMET SZERZETT!

Kövér Mártonnak, a Merkapt SE kenusának sikerült a tavalyi eredményét megismételni a brandenburgi VB-n, így újabb két világbajnoki trófea került a vitrinébe, hiszen sem egyéniben, sem párosban nem talált legyőzőre. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: egy + egy =