Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAAHOGY ZÁRTUK AZ ÓÉVET, ÚGY KEZDTÜK AZ ÚJÉVET!

HEGYIKERÉKPÁR 2016-01-06

A karácsonyi halászleves, bejglis, nyugis időszak után a szilveszter/újév környéke mozgásban gazdagra sikerült.  

Kezdésként a Merkapt közreműködésével megvalósuló 5próba Rióba rendezvénysorozat margitszigeti rendezvényre készültünk két „versenyszámban”, azaz futás és kerékpározás várt ránk az év utolsó napján.

Korán reggel sietve készültünk össze, azzal hogy a nap túlnyomó részét a szabadban fogjuk tölteni. Szilvivel, bringával mentünk -5 fokban délpestről a Margitszigetre mert nem akartunk a parkolással bajlódni, így a hátizsákokba került a futófelszerelés és a meleg tea - aztán spuri. A Margitszigeti Sportcentrumban nagy sorban állás fogadott bennünket a hidegben, de szerencsére a futáshoz átöltözni fűtött öltözőben tudtunk, ahol még zuhanyzási lehetőség is volt. Meglepően sokan voltak hajlandók mozogni az év utolsó és egyben jó hideg napján. A többség futni akart inkább. Lehetett 5,4 és 21 km- es távon indulni. A kerékpáros futamokra már nem maradt látványos mennyiségű ember.

5probarioba

Szóval lefutottuk az 5,4 km-t majd visszaöltöztünk a kerékpáros felszerelésünkbe, közben megérkezett Miki és Buki is. 12.30-kor, mire kerékpározni kellett már 0 fok volt. Ugyanaz a felszerelés rajtunk, mint ide az úton és a hátunkon a megpakolt zsák. Az előzetes tervek szerint nem akartuk nagyon meghajtani, mert nem olyan volt az egész történet, de ahogy az lenni szokott… belemelegedtünk. Szó szerint is. 30 km/órás tempóval kergetőztünk a szigeten a téli harci felszerelésben, hátizsákkal, utcai, munkába járós bringákkal.

Amint végeztünk, elbúcsúztunk és azonnal indultam immár egyedül tovább a VBB által szervezett, hagyományos Szilveszteri Tekerésre. Az Oktogonnál csatlakoztam be és a Budát is jócskán érintő útvonalon végigmentünk a Vörösmarty térig. Onnan nem sokkal később haza tekerés délpestre ismét -5 fokban. Hazaérve azért már kicsit dermedtebb voltam.

buek_merkapt

Szilveszter éjszakát házibuliban töltöttük a csapattagokkal közösen, egy Jucusnál tartott buli keretei között. Oda is kerékpárral mentünk, mert így tudtunk alkoholt fogyasztani. Igen ám, de a hidegnek és az alkalomnak is meg kellett felelni, úgyhogy olyan ruházatra volt szükség, ami mindkét helyre megfelel. A hátizsákok meg tele kajákkal és italokkal…

19.30 környékén az 5 km-re lévő Jucushoz az immár újra -5 fokban mentünk alul farmerben. A buli után hajnali 5 óra körül elindultunk haza -8 fokban. Nagy élmény volt! Sikerült 4 órát aludni és már mehettünk is Csillebércre a Seti által szervezett, szintén nagy hagyománynak örvendő BUÉK Kupára.

buek_kupa

Autóval mentünk fel és ott összeállítottuk a sportfelszerelést. Itt mindvégig -5 fok volt. Összejöttünk a csapatból is heten, de emellett sok szívesen látott ismerős is jelen volt, akikkel közösen sikerült egy jó hangulatú kis buli futamot végigcsinálni. Összességében elég masszív két nap jött össze 2015 végére és 2016 elejére.

Talán nem lóg ki nagyon a sorból a január 3-i belvárosi, László János emlékére szervezett gurulás sem, ami legalább 3 órányi szabadban bringázást jelentett a résztvevők számára.

Kilométerekben gazdag 2016-ot kívánok mindenkinek!

Beszámoló: Ladányi Miklós


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kilenc + kilenc =