Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOKMAGUNKRÓL

A Merkapt Maraton Team Kajak - Kenu Szakosztálya hivatalosan 2007 elején alakult meg azzal a céllal, hogy csapattá formálja az edzeni és versenyezni szándékozó, a kajak-kenu iránt elkötelezett sportolókat. A tagjaink legtöbbje komoly sportmúlttal rendelkezik. Csapatunkban van olimpiai résztvevő és világbajnoki érmes is, akik tapasztalatukkal és példamutatásukkal segíthetnek a fiatalabb versenyzőknek. A rutinos kenusaink mellett - új színfoltként - kajakos lányok is öregbítik a csapatunk hírnevét.

Az edzések helyszíne az Újpesti Torna Egylet vízi telepe, ahol minden érdeklődőt szívesen látunk.2x2 VILÁGBAJNOKI CÍM A MERKAPT SE MÉRLEGE!

KAJAK-KENU 2015-09-17

Kövér Márton fantasztikus hajrával lett világbajnok, kétszer egymás után

A Merkapt SE kenusa, Kövér Márton aranyérmes lett a győri maraton világbajnokság szombati napján az egyéni számban, majd másnap párosban is.  Szombaton a magyar versenyző a spanyol Manuel Antonio Camposszal végig nagy csatát vívva, az utolsó egyenesben robbantva szerezte meg a győzelmet.

A robbanékonyság lesz a kulcsa a sikernek – mondta még a világbajnokság előtt Martinkó Gábor, Kövér Márton edzője. Hogy mennyire igaza volt a trénernek, az láthattuk a szombati viadalon, amelyen Kövér Márton végig fej-fej melletti csatát folytatott a spanyol Manuel Antonio Camposszal, bulldogként tapadt riválisára és várta a legmegfelelőbb pillanatot arra, hogy ellépjen riválisától. Először ezt a harmadik körben kísérelte meg, de mivel nem sikerült, tartalékolt az utolsó kis körre, az utolsó egyenesre, ahol természetesen robbantott, és ezt az ütemváltást a spanyol riválisa már nem bírta el. Kövér Márton nagy hajrát nyitva, a hazai közönség tapsvihara közepette szerezte meg a 2013-as koppenhágai világbajnokság után pályafutása második egyéni aranyérmét.

kover_marton

„Futásban jobb volt a spanyol, vízen azonban én érvényesültem – értékelte a versenyzését Kövér Márton. – Nem volt taktikám, hiszen a maratonon nem lehet taktikázni, mindig különböző helyzetekre kell reagálni és a lehetséges legjobb választ megtalálni arra. A harmadik körben próbáltam lerázni Campost, nem tudtam, sajnos a futószakaszokat sem úgy abszolváltam, ahogyan szerettem volna, teljesen más volt a kiszállóhely, mint amikor edzettünk. A közönség azonban fantasztikus volt, véleményem szerint nekik is köszönhető, hogy a spanyol már nem tudott reagálni a végén arra, ahogy megindultam. „

Vasárnap délelőtt a férfi kenusok versenyében a világbajnoki címvédő Kövér Márton és Dóczé Ádám párosa már a táv elején ellépett a vb-ezüstérmes spanyol Manuel Antonio Campos, José Manuel Sánchez párossal, majd a harmadik futásnál, a vízbe szállást követően a magyaroknak sikerült is meglógniuk üldözőiktől. Akik jelentősen leszakadva, a másik spanyol párossal, Oscar Granával és Ramón Ferróval vívtak különcsatát a második helyért. Kövér Mártonék pedig a szurkolók biztatása közepette hatalmas fölénnyel nyerték meg a versenyt, így mindjárt az ötvenedeik után az ötvenegyedik magyar aranyérem is megszületett.

„Az első két körben még jó sebességet mentek a spanyolok, de már akkor mondogatták, hogy nem nagyon bírják ezt, vigyük őket. Gondoltam, hogy a harmadik futásnál leteszteljük őket, sikerült elmenni tőlük és egyszerűen nem bírták már az iramunkat. Nem ez volt a taktika, hiszen maratonira sosincs előzetes taktika, de bevált ez a próbálkozásunk. Boldog vagyok, mert az eddigi győri világbajnokságokon eddig csak magyar kenus nyert, vagyis továbbvittük a hagyományokat, ráadásul Csabai Edvin után én vagyok az első olyan kenus, aki duplázni tudott, vagyis egy vb-n két aranyat nyerni” – mondta Kövér Márton.

kover_marci_2015

A magyar válogatott a hétvége során 12 aranyérmet, és leírni is sok, összesen 27 dobogós helyezést szerzett a győri maraton világbajnokságon, ennyit még soha egyetlen csapat sem szerzett egy versenyen. Így a mieink nyertek az éremtáblázaton, valamint minden korosztályban és szakágban egyaránt.

A Merkapt SE színeiben versenyző Kövér márton mellett az egyesületünk másik sportolója, Szemán Róbert is két világbajnoki aranyat szerzett Masters kategóriában, így a győri maratoni kajak-kenu VB legeredményesebb egyesülete a Merkapt SE lett!


CIKKAJÁNLÓ2016-09-19  KAJAK-KENU

DUPLA DINAMIT: KÖVÉR MÁRTON ÚJABB KÉT VILÁGBAJNOKI CÍMET SZERZETT!

Kövér Mártonnak, a Merkapt SE kenusának sikerült a tavalyi eredményét megismételni a brandenburgi VB-n, így újabb két világbajnoki trófea került a vitrinébe, hiszen sem egyéniben, sem párosban nem talált legyőzőre. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: hét + három =