Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOKMAGUNKRÓL

A Merkapt Maraton Team Kajak - Kenu Szakosztálya hivatalosan 2007 elején alakult meg azzal a céllal, hogy csapattá formálja az edzeni és versenyezni szándékozó, a kajak-kenu iránt elkötelezett sportolókat. A tagjaink legtöbbje komoly sportmúlttal rendelkezik. Csapatunkban van olimpiai résztvevő és világbajnoki érmes is, akik tapasztalatukkal és példamutatásukkal segíthetnek a fiatalabb versenyzőknek. A rutinos kenusaink mellett - új színfoltként - kajakos lányok is öregbítik a csapatunk hírnevét.

Az edzések helyszíne az Újpesti Torna Egylet vízi telepe, ahol minden érdeklődőt szívesen látunk.HATALMAS MERKAPT SIKER A MARATONI VILÁGKUPÁN!

KAJAK-KENU 2015-09-11

Korábban már mi is hírt adtunk róla, hogy a hétvégén Győrben kerül megrendezésre a maratoni kajak-kenu világbajnokság. A beharangozó írásunkban a Merkapt Sportegyesület legkiválóbb versenyzőjének, Kövér Mártonnak a világbajnoki esélyeit latolgattuk. Arra gondolni sem mertünk, hogy már Marci vízre szállása előtt világbajnoki sikerekről tudunk beszámolni – nem is egyről!

szemanrobert5

A profi mezőnyt megelőzve, a Masters Világkupa futamaival vette kezdetét a győri maratoni „nagyhét”. Már szerdán összecsaptak a legtapasztaltabbak a pénteken kezdődő maraton világbajnokság helyszínén. A futamokban kiválóan szerepeltek a magyar kenus öregfiúk, akik közül 12-en állhattak dobogóra, ám számunkra a legnagyobb örömet Szemán Róbert szereplése jelentette, aki aranyérmet szerzett a maratoni kenu számban.

Robi amellett, hogy a Merkapt Zrt. egyik alapítója, a Sportegyesületünk megszületésénél is bábáskodott. Talán nem túlzás őt multisportolónak nevezni, hiszen kerékpározik, fut és természetesen kenuzik, amelyek közöl a két utóbbi mozgásformának nagy hasznát vette a győri viadal során, ahol összesen 18 km-rel, na és a versenytársakat kellett sikeresen megküzdeni.

kenu_maraton

Robi futamában, ahol a 44-49 éves kenusok álltak rajthoz, hármas magyar siker született. A Merkapt SE versenyzője több mint 4 perc előnnyel nyert a 18 kilométeres távon a váci különítmény, Farkas Lajos és Göncöl János előtt.

„Inkább rövid távú versenyzőnek tartom magam, de így, hogy Győrben van világkupa, kirándulást tettem a maratoni szakágban. A hármas magyar győzelem annak köszönhető, hogy nekünk jó ez a pálya, mert ahol edzünk, a Nagy-Dunán, az nagyon hasonló ehhez. Ott is hullámos vizek, limányok, sekély részek, zátonyok vannak. Nagyon tetszik a pálya és a szervezés, valamint a víz is elég mély, sokkal jobbak a körülmények, mint vártam”.

Az ICF Masters Világkupa csütörtökön a masters párosok versenyével folytatódott, ahol a Szemán Róbert és Jakus Zoltán alkotta páros legyőzhetetlennek bizonyult, így újabb világbajnoki címmel gyarapodott a Merkapt kenusa.


CIKKAJÁNLÓ2016-09-19  KAJAK-KENU

DUPLA DINAMIT: KÖVÉR MÁRTON ÚJABB KÉT VILÁGBAJNOKI CÍMET SZERZETT!

Kövér Mártonnak, a Merkapt SE kenusának sikerült a tavalyi eredményét megismételni a brandenburgi VB-n, így újabb két világbajnoki trófea került a vitrinébe, hiszen sem egyéniben, sem párosban nem talált legyőzőre. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: négy + nyolc =