Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOKMAGUNKRÓL

A Merkapt Maraton Team Kajak - Kenu Szakosztálya hivatalosan 2007 elején alakult meg azzal a céllal, hogy csapattá formálja az edzeni és versenyezni szándékozó, a kajak-kenu iránt elkötelezett sportolókat. A tagjaink legtöbbje komoly sportmúlttal rendelkezik. Csapatunkban van olimpiai résztvevő és világbajnoki érmes is, akik tapasztalatukkal és példamutatásukkal segíthetnek a fiatalabb versenyzőknek. A rutinos kenusaink mellett - új színfoltként - kajakos lányok is öregbítik a csapatunk hírnevét.

Az edzések helyszíne az Újpesti Torna Egylet vízi telepe, ahol minden érdeklődőt szívesen látunk.INDUL A HARC A VILÁGBAJNOKI CÍMÉRT!

KAJAK-KENU 2015-09-04

Szeptember 11. és 13. között harmadjára fut neki a maraton kajak-kenu világbajnokság lebonyolításának a győri szervezőbizottság, ezzel a magyarok a világ első triplázói. Az 1999-es versenyt talán minden idők legjobb hangulatú hosszú távú kajak-kenu eseményeként tartják számon, a 2007-es győri vb pedig az árvízzel folytatott heroikus küzdelem miatt maradt igazán emlékezetes. A helyzet jelenleg éppen az ellenkezője a 8 évvel ezelőttinek, a pályán a vb előtt 10 nappal rekord alacsony a vízszint, ennek ellenére a szervezők a maratoni világbajnokságok történetének leglátványosabb versenyét ígérik.

kover_marton

Van miért izgulnia Merkaptosoknak is, ugyanis az egyesület kiválósága, a szakág világbajnoka, Kövér Márton ezúttal is az egyik legnagyobb esélyesként száll vízre. Hogy sikerült-e az elvárásokat valóra váltani? Marci ezen lesz!

Amikor hazatértél júliusban a nagy sikerrel záruló Európa-bajnokságról, azt mondtad, hogy szeretnéd elkerülni a fásultságot. 

Ez elsősorban a munkára vonatkozott. Nem akartam, hogy a sok-sok evezéssel megszürküljünk a világbajnoki rajtra. Éppen ezért az alapozás során rengeteget kerékpároztunk - például a hegyibringás Merkaptosok által szervezett Underworld Kupán - és több hegyifutáson vettünk részt. Szerencsére nem estünk bele semmiféle fásultságba, a világbajnokságot megelőző utolsó hétben pedig már Győrben gyakoroltunk. Rövidebb, intenzívebb evezésekkel készültünk a rajtra – mondta Marci.

kover_marton_underworld

Mennyire lesz könnyű dolgod hazai pályán?

Nem tudom, hogy milyen ellenfelekkel kell majd szembenéznem, de mivel úgy tudom, sok gyorsasági versenyző is rajthoz áll, így meglehetősen izgalmas lesz majd a verseny első egy-két kilométere. Ők rendesen megkavarhatják a versenyt.

Milyen taktikát tudsz választani ellenük?

Az elmúlt két évben már úgy versenyzek, hogy megpróbálok az elején szökést kiharcolni, két-három versenyzővel úgy elmenni, hogy már szinte a rajt után le tudjuk szakítani a mezőny nagy részét. És az az igazság, hogy számomra pont az eleje a legkritikusabb szakasz. Most a bohinji Európa-bajnokságon jól jött ki a lépés, bízom benne, hogy a világbajnokságon is tudom majd érvényesíteni a taktikámat.

kover_marton_vb

És mi a helyzet a párossal? Mennyire tudtatok összeszokni Dóczé Ádámmal?

Ádámmal most már egy éve és valamivel több mint egy hónapja együtt vagyunk. Sikerült jól megismernünk egymást, ráadásul új hajóval is versenyzünk, amely gyorsabb és jobban fordul. Az is a javunkra vált, hogy Schmidt Ricsiékkel tudtunk több váltott vizes edzésen részt venni, mindkét páros fejlődni tudott ezekkel a közös tréningekkel.

Vagyis az Európa-bajnokság után a világbajnokságon is meglehet a két aranyérem?

Ezt semmiképpen sem szeretném kijelenteni. Minden verseny más és más, az ellenfeleink formája is nagyot változhat ezalatt az idő alatt. Inkább azt mondom, nagyon örülnék neki, ha mindkét számban felállhatnánk a dobogóra.

Mi szurkolunk neked, hajrá Marci, hajrá Merkapt!


CIKKAJÁNLÓ2016-09-19  KAJAK-KENU

DUPLA DINAMIT: KÖVÉR MÁRTON ÚJABB KÉT VILÁGBAJNOKI CÍMET SZERZETT!

Kövér Mártonnak, a Merkapt SE kenusának sikerült a tavalyi eredményét megismételni a brandenburgi VB-n, így újabb két világbajnoki trófea került a vitrinébe, hiszen sem egyéniben, sem párosban nem talált legyőzőre. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: nyolc + öt =