Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVASZOMBATON UNDERWORLD KUPA! GYERTEK, VERSENYEZZÜNK EGY JÓT!

HEGYIKERÉKPÁR 2015-08-03

Augusztus 8-án, szombaton ismét kitárulnak a sötétség kapui, hiszen a Merkapt SE hatodik alkalommal rendezi meg hazánk egyik legkülönlegesebb kerékpárversenyét, a MOFÉM Underworld Kupát, amely a kőbánya alatt található járatrendszer mélyére kalauzolja le a bringásokat.

underworldkupa_1

A MOFÉM Underworld Kupa a Maglódi úton található Merkapt Maraton Sportközpontban kerül megrendezésre, illetve a sporttelep alatt található fésűs elrendezésű járatrendszerben. A pincejáratok a valamikori Pannon-tengerből visszamaradt mészkő bányászata során alakultak ki - ezekről először IV. Béla magyar király 1244-ben kelt oklevelében tesznek említést -, amely idővel Pest város egyik legfontosabb építőanyaga lett és számos híres budapesti építményhez is használtak a 10. kerület talajából nyert puha, könnyen faragható kövekből. A hátra maradt hatalmas pincerendszer teljes hossza több mint a 30 km, és még ma is vannak feltérképezetlen részei.

underworldkupa_2

A viadal nyomvonalát alkotó földalatti szakaszon a pince belmagassága változó, átlagban 2-2,5 méter, a járatok szélessége 1,5 és 8 méter között változik, de a legszűkebb ponton egy 80 cm szélességű vasajtón is át kell majd hajtani.

A földalatti mountain bike verseny ezúttal is öt futamban kerül lebonyolításra, amelyek közül a napot indító 30 perces próbafutam ajánlható a versenyzéssel még csak ismerkedőknek. A többi futamba az edzettebb montisokat várják, amelyekbe a versenyzők a nemük és a születési idejük alapján kerülnek besorolásra, a nők és a junior korúak futama 60, míg a férfiak futamai 70 percig tartanak majd, a futamokra 9.30 és 16 óra között kerül sor.

underworldkupa_3

“Mint minden évben, úgy idén is elmondjuk, hogy a pincerendszer terhelhetősége miatt csak korlátozott számban van lehetőség az indulásra, így érdemes előnevezni, bár jó hír, hogy még minden futamban van helyünk. Nagy változásokra a pálya kialakításában nem kell számítani, nem fúrtunk új járatokat a föld alatt, ám a tavaly megépített ugratót és az azt elkerülő egérutat idén is betervezzük. Újdonságként megemlíteném a verseny zárásaként megtartott tombolát, ahol a helyszínen maradó indulók nyerhetnek értékes ajándékokat.” – adott összefoglalót a versennyel kapcsolatban Fülöp Miklós, a csapatunk vezetője, a verseny főszervezője.   

Visszajáró vendége a versenynek Kövér Márton, a Merkapt SE világbajnok maratoni kenusa, aki ezúttal is rajthoz áll a viadalon. Természetesen bízunk benne, hogy a sikeres szervezés mellett a csapat tagjai a versenyben is helyt állnak és szép eredményeket érnek el.

underworldkupa_5

Az augusztus 8-i eseményre online lehet jelentkezni a rendezvény honlapján, a www.underworldkupa.hu címen, a nevezési díj augusztus 6-ig 4500 Ft, míg a helyszínen 5000 Ft.

Szeretettel várunk mindenkit!


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: hat + hat =