Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAPIKNIK ÉS MOUNTAIN BIKE KÉT FELVONÁSBAN

HEGYIKERÉKPÁR 2015-06-20

Szombaton került megrendezésre a MTB Piknik Vértesbogláron és mivel mind a település, mind a verseny roppant kedves számomra, nem is lehetett kérdés, hogy indulok-e a maratonon.

Mivel már előző nap a helyszínre érkeztük, egy igazán ráérős és kényelmes reggeli készülődés után gurultam ki a település szélén felállított rajtközpontba. A hűvös reggelt követően a rajtra egy kissé szeles, de kellemes, 20 fok körüli kerékpáros idő kerekedett. A csapatból rajtam kívül Keczkó Zoli választotta szombati programjául a vértesboglári versenyt, akivel az Underworld Kupa frissen elkészült mezében álltunk rajthoz, ezzel is népszerűsítve az augusztusi földalatti versenyünket.

vertesboglari_mtb_piknik

Óriási hajtásra nem készültem, tekintve, hogy egy hét múlva a dolomitok között kell majd bizonyítanom és nem akartam balesetet vagy sérülést kockáztatni. Zéének is jó volt a mezőny végéből indulni, mivel bő két hetet kihagyott betegség miatt, így ráérősen vártuk az 50 km-es táv 10 órás rajtját.

Azonban ahogy nekivágott a leghosszabb táv (volt még 20 km-es rövid és 8 km-es gyerek táv is) kb. 100 indulója a napi penzumnak és az első métereken megindult a pulzusom, nem tudtam parancsolni a lábaimnak… Szinte leghátulról indulva kezdtem előre araszolni és előzgetni a sporttársakat, ami elég hatékonynak bizonyult és kb. 10 km alatt a mezőny 80%-át magam mögött tudhattam.

vertesboglar_mtb_piknik_2015

Ekkorra kialakult egy kisebb 4-5 fős boly, amelynek én is a részese lettem, akikkel hosszasan „kóstolgattuk” egymást. A táv feléig utaztam a kis csoporttal, majd az egyetlen masszívabbnak nevezhető mászás elején dobbantottam és hátrahagytam a riválisaimat, így innentől már csak előre lehetett menekülni.

vertesboglar_mtb_piknik

Ennek megfelelően tapostam a pedált és az előzetesen megfogadott „csak óvatosan” célkitűzésemet elég lazán és felületesen kezeltem. Tény, hogy a pálya is partner volt a tempós haladásban mert mind az emelkedők, mind a lejtők elég haladósak voltak. A táv második felét egyedül, amolyan légüres térben tettem meg, beérni nem tudtam az előttem haladókat és engem sem közelített meg hátulról senki, így csak néhány rövidtávos előzése hozott némi izgalmat.

mtb_piknik_2015

A befutóhoz érve konstatáltam, hogy ez amolyan ing-gatya menet volt, az 50 km-es távot 2 óra 12 perc alatt teljesítettem, a kezdeti, „csak letekerem” tervemhez képest egész elfogadható helyezéssel.

Természetesen a MTB Pikniknek legalább olyan fontos része a piknik, mint a mountain bike, így jöhetett a jól megérdemelt dőzsölés vértesboglári módra. Gulyás és túróscsusza (tejföllel, tepertővel), majd fánkozás (házi lekvárral) várt ránk.

vertesboglari_mtb_piknik_2015

Aki Vértesboglárról elégedetlenül távozik, azzal valami komoly probléma lehet, mert olyan vendégszeretettel ritkán találkozik az ember, mint ami itt tapasztalható. Köszönjük szépen az élményt! És ahogy eddig, úgy jövőre is jövünk a jubileumi, 10. MTB Piknikre!

Beszámoló: Fülöp Miklós
Fotó: Kocsi Imre


CIKKAJÁNLÓ2020-03-02  HEGYIKERÉKPÁR

VAD KUNSÁG GRAVEL TOUR

"Homokban nyomot is tartalmaz" :) Cyclocross szezonzáró, egyben MTB szezonnyitó verseny/túra a Kiskunság homokdűnéi közt. Ezúttal remek, tavaszias körülmények között! [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: nyolc + nyolc =