Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAÓZDON FOLYTATÓDOTT A SUPERCROSS!

HEGYIKERÉKPÁR 2014-11-02

A hétvégén a második állomása következett a SuperCross sorozatnak, amely Ózdra szólította hazánk cyclocrossosait. A szokásos, jó társaságban utaztam le Fehér Csabi vezetésével. Ezúttal csak ketten képviseltük a csapatot, mert Viki keze sajnos nem gyógyult még meg, Ő ezért hagyta ki ezt a vasárnapot, az elmúlt években aktív többi csapattag pedig még nem pörgött rá az idei sorozatra.

Nagyon szerencsések voltunk az időjárással, ugyan hideg volt, de nem esett az eső. A pálya több helyen volt vizes, ragadós volt, ami mindenkinek kivette rendesen az erejét. Több olyan rész is volt, ami csirizként marasztalta a bringásokat és rengeteg energiát emésztett fel. 

suprcross_ozd_2014_merkapt_se_4

A master 2-es futam, megint nagyon erősre sikerült. A rajtot most jobban kaptam el, de mivel hamar leszűkült a pálya, ezért gyorsan el is nyúlt a mezőny. Saját tempómat próbáltam menni, ami megint azt hozta, hogy a lányok mezőnyét én vezettem, csak most Dósa Eszti - a későbbi győztes - jött közvetlenül a nyomomban, velünk tartott még Orosz Anita és Bencz Zoli, aki a kategóriámban is társ. 

suprcross_ozd_2014_merkapt_se

Végig elől mentem, ami nagyon fárasztó volt. A 3. körben sikerült is a második lépcsősor előtt eldobnom a bringát egy rossz leszállást követően. Szerencsére most nem sérült meg a bandázson kívül semmi, ezért szinte azonnal tovább is tudtam menni. Tavaly ugyanitt a kisujjam és a fékkarváltóm tört el. 

suprcross_ozd_2014_merkapt_se_3

Eszti az utolsó körben picit jobban lemaradt,  Zoli viszont egyre jobban közelített. A stadionba befordulva jött a sprint, amit fél kerékkel, de nyertem, pedig a láncom elől leesett kistányérra, Zoli viszont megakadt a sárban. Végül 12. lettem 26 öregfiúból.

suprcross_ozd_2014_merkapt_se_2

Fehér Csabi is 12. lett 23-ból és megint nagyon gyors volt. Jó nézni, hogy szinte erőlködés nélkül milyen gyors tud lenni, annyira könnyedén veszi a kanyarokat, hogy nem is érem utol! :-) Hiába na! Az évek meg a rutin :-)

suprcross_ozd_2014_merkapt_se_1

A verseny végén következett az eredményhirdetés, a gyors rámolás és az indulás haza, egy illusztris utassal, ugyanis Benkó Barbit volt szerencsénk a fedélzeten tudni. Jó kis beszélgetés alakult ki a hazai szövetségi helyzetről és persze minden másról. Én most nagyon elfáradtam az utazásban is, de remélem, hogy 2 hét múlva Veszprémben már pihentebb leszek, mind előtte, mind utána. :-) 

Hajrá és addig is jó felkészülést mindenkinek!

Beszámoló: Pásztor László
Fotók: Vanik Zoltán, Team Econix-CR, Molnár Tibor


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: nyolc + hét =