Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAKAZINCBARCIKÁN RAJTOLT AZ 5. SUPERCROSS SZÉRIA!

HEGYIKERÉKPÁR 2014-10-19

Október 19-én vette kezdetét a méltán népszerű és közkedvelt SuperCross sorozat ötödik szezonja, melynek első állomása Kazincbarcika volt. Ezen a helyszínen még nem volt szerencsém korábban rajthoz állni, de bevallom őszintén a nagy távolság ellenére nagyon megérte az utazást. Jól éreztem magam és a verseny is jól sikerült, bár az eredményen van még mit faragni, de most nem is ez volt a lényeg. A csapatból Fehér Csabi és Viki is elindult a futamon, bár Viki könyöke még nem az igazi és a 3. kör után már csak szenvedett a rázós talajon, Csabi viszont hozta a formáját és ment, mint a gőzgép!

Előző este meghívásom volt a Hajtány-lakba egy hamburger partira, ahova éhesen kellett érkezni, így alig vártam, hogy odaérjek. :-) Nagyon jó volt a hangulat, magára a hamburgerre pedig nem is tudok szavakat találni, annyira finom volt. Tele hassal és tele élményekkel felvérezve jöttem el, így készen álltam a másnapi erőpróbára.

supercross_2014_2

Egy nagyon szép ligetes területen volt kijelölve a pálya, amit gyors kanyarok, két akadály és egy lépcsősor tett változatossá. Szerencsére a pálya végig széles volt, így az előzéseknek nem volt akadálya, ami külön izgalom volt, mert nem lehetett annyit pihenni a kanyarokban a váratlan támadások miatt. 

supercross_2014

A saját futamomban 37 bringás állt rajthoz, melyből 11 lány volt. A startduda megszólalása után egy hosszú aszfaltos részen indult meg igen nagy sebességgel a mezőny és a kanyar előtt kb. 50 km/h-ról fékeztünk le. Rengeteg technikai hiba és bukás fűszerezte az egész versenyt minden futamban, de szerencsére én ezekből kimaradtam. Viszont illusztris hölgytársaságban mentem végig - lehet, hogy ezért sem lett jobb a helyezésem?! :-) Egy csinos szlovák csaj Livia Hanesova és a szintén csinos Orosz Anita szendvicsében "utaztam végig" Az első kör végén előztem meg Liviát, majd 2 kör után elengedtem őt is és Anitát is, mert a dobogóért menő csatába nem akartam beleszólni, de nem szakadtam le sem róluk. Az utazásom nem tartott sokáig, mert hát az aszfalton én gyorsabb voltam és visszaelőztem mindkettőjüket. Innentől kezdve a sarkamban csatáztak az első helyért. A szlovák csajszi tapadt rám nagyon és próbálta Anitát lerázni, de nagyon nem tudott eltávolodni. A végén Anita csak a 2. lett, de nagyon megküzdött érte. Jó gyakorlás, edzés volt nekem a kanyarokat illetőleg. Csabi ezeket olyan könnyedén oldja meg, jó lenne tőle pár órányi leckét venni ez ügyben. :-) Bár erről a kocsiban hazafelé beszélgettünk is. 

supercross_2014_1

Fárasztó volt, de remélem, hogy jövőre megint sikerül leutazni ’barcikára és javítani a most elért helyezésemen. Addigra eltanulom Csabi minden fortéját és technikáját is és jobb köridőket fogok menni, mint Ő! 

Beszámoló: Pásztor László
Fotó: Molnár Tibor


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: hét + négy =