Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAXIII. MÁTRA MARATON

HEGYIKERÉKPÁR 2014-08-30

Mátrai hullámvasutazás a csajok nyomában.

Ez már szám szerint a 13. maraton volt a Mátrában, ami még palacsintából is sok. Persze minden év, és minden pálya más, de ahhoz, hogy több legyen egy tucatnál, új célokat is érdemes találni a rajthoz állás előtt.

matra_maraton_7

Én megtaláltam a motivációt, és beneveztem idei első és egyetlen maraton versenyemre. Az apai örömök mellett, ebben az évben áttértem a városi biciklizésre, kicsit odafigyeltem a táplálkozásra, és egy-egy edzést is belecsempésztem a hétköznapokba. Kezdtem érezni a szikrát, és próbára akartam tenni, mire vagyok képes, ha alaposan befűtök.

matra_maraton_4

Pár évvel ezelőtt még a dobogóért küzdöttem itt, így fejben minden a helyén volt. Az eredményre, vagy egyáltalán arra, hogy sikerül-e görcsök, eléhezés, kínok nélkül végigmennem, nem mertem volna fogadást kötni. Végül a közepes „lány távot választottam”, amivel a csapatból egyedül lettem volna, ha nincs Szilvi. Szabi, Tomi a röviden állt rajthoz, a többség pedig a hosszút választotta.

matra_maraton_2

Mivel nem dobogóért mentem, a rajtnál a szokásos utolsó sorba csorogtunk be Lacival, régi Trek-es barátommal. Hosszú percek után pedig végre eldördült a „Fire”, és elindult a stopper is. Ahogy reméltem, a Parkból kiérve, műúton Mátraházáig szépen elrendeződött a mezőny, idáig a tömeg felét sikerült is talán megennem. A sípályán már libasorban haladtunk felfelé. A lassabb tempó miatt, több ismerősre is rá tudtam köszönni, sőt az érettebbekkel még beszélgetni is jutott idő. Az előzések és ismerősök is rengeteg energiát adtak a versenyhez. Jó volt újra itt, és újra velük… Végül felértük a nemzeti színű sziklához, és számomra ezzel kezdődött el igazából a verseny.

matra_maraton_3

Innentől az össztelós retro 26-os bringa nagyon szépen muzsikált alattam. A vízszintes, de sziklás utakon jó tempót tekertem, és elkezdtem figyelni az előttem, mögöttem haladókat. Leginkább a lányok adtak jó támpontot, mert egyrészt könnyű őket szemmel tartani, másrészt pedig a női mezőny eleje nagyon jó tempót, egyenletes ritmust diktál. Az Alpinbike-ból Nórit értem utol 20km körül, majd jó darabig egymást kerülgettük, mielőtt leszakadtam volta. Saját tempóra álltam be, de 40km tájékán Orosz Anita egyszer csak meglepett hátulról. Igyekeztem felvenni a kesztyűt, és együtt csipegettük a hátrányból.

matra_maraton_1

Az utolsó 10km már nem esett jól, egyre szigorúbbak lettek a hullámok. Sok kemény emelkedőt és lejtőt kaptunk váltakozva. Fáradt voltam, de valahogy jobban szeretem a határozott domborzatot, mint a sunyi, elnyújtott dózereket és erdészeti aszfalt utakat. A csoportot, akikkel a sípálya óta rágtuk egymást, nagyjából sikerült lenyelnem. Az utolsó 1km-en félve nézegettem hátra, de épp volt annyi tartalékom, hogy erőltetet menetben beérjek a célba.

matra_maraton_6

A 3 órát épp túllépve, az első 50-ben sikerült végeznem, amin magam is meglepődtem, sőt már azon is meglepődtem, hogy különösebb hullámvölgy nélkül, erőből végignyomtam a versenyt. Kellemes csalódás volt, ami erőt ad a következő hónapokhoz, mert nagyjából jó úton haladok. Remélem, jövőre még 10-15 percet sikerül faragnom…

Beszámoló: Fehár Csaba
Fotók: Kenyeres Zsolt, Molnár Tibor


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: négy + öt =