Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVATOUR DE ZALAKAROS

HEGYIKERÉKPÁR 2014-06-22

Úgy éreztük időszerű lesz egy jó kis állóképességi edzés, így a június 22-én megrendezett Tour de Zalakarosra le is adtuk a nevezésünk, mint kiderült, még épp időben, mert itt az első 200 nevező kerül az elejéből rajtolók közé.

Reggel 6-kor indulás, tervszerűen 2 óra alatt ott is voltunk. Gyors rajtcsomag átvételt követően már öltöztünk is és mentünk egy átmozgató rövid kört felmérve a rajt utáni szakaszt. Nagy bemelegítést nem akartunk végezni, hiszen 127 km elég hosszú majd az elején melegítünk, úgy is lassú felvezetéses rajt lesz.

tour_de_zalakaros_10

9:45-kor elkezdtünk besorakozni a rajtba és gyorsan, de remek hangulatban el is telt a 15 perc a startig. Kb. az első 5 km-en volt felvezetés, ami elég idegőrlő, húzd meg – ereszd meg hangulatban telt.

Utána megindult a mezőny, mi Mikivel megbeszéltük, hogyha nagyon nem kap vérszemet, akkor megpróbálunk együtt menni. Persze 15 körül jött egy kisebb emelkedő, nekem pedig a szokásos pulzus az egekben, kell az első sokk, újraélesztés és utána jó lesz. Itt Miki eltűnt a szemem elől, egy egész jó kis bolyba viszont sikerült bekerülni és pár kilométer után már messziről láttam is (milyen jó a nagy Merkapt logó a mez hátán!), ahogy egyenletes tempót diktálva halad ugyan, de nyilván engem vár. Gyorsan fel is értünk rá és innen szépen együtt haladtunk egészen a gelsei emelkedőig, ami szépen szétszedte a mezőnyt a 15-20%-os emelkedőjével.

tour_de_zalakaros_1

50 km környékén jött a börzöncei emelkedő, ami a 15%-kal megint jó kis erőpróba volt. Ezeken az emelkedőkön azért jól jött, hogy nekem elől bizony 3 tányér van! Viszont 2 lány itt veszélyesen közel került, ez jó kis erőt adott, így a frissítőn csak elkaptam egy vizet és már lejtőztem is. Innen egy elég nagy boly állt össze, ami remekül haladt: 40 km/h-ás tempót mentünk olyan 25 km-en keresztül.

tour_de_zalakaros_12

Na, itt csak úgy repültek a km-ek, viszont az az érzésem volt, hogy ez azért elég durva lesz, ha a távot végéig ilyen tempóban próbálom meg teljesíteni. Ez a 85. km környékén megoldódott, mert egy rövid, de arra pont elég, hogy a bolyt szétszedje emelkedőt nem sikerült a fiúkkal abszolválnom, így sajnos leszakadtam.

tour_de_zalakaros_11

Bíztam benne, hogy Miki bevár valahol, így igyekeztem a tőlem telhető legjobban nyomni neki, amin sajnos a szembeszél igen sokat rontott. 95-nél meg is lett, bár ott kicsit megijedtem, mert pár fiúval álltak az út szélén és nem tudtam mi baj lehet, kiderült, hogy az egyik egy kátyút benézett és elesett, páran megálltak ápolgatni. Innen leginkább kettesben, illetve a szembeszéllel hármasban teljesítettük a távot. Az utolsó 5 km azért még tartogatott egy kedves kis mászást a zalakarosi domboldalban, de ez már csak hab volt a tortán.

Így a 127 km-es távot 990 méter szinttel 4:11 perc alatt teljesítettük. 19-40 éves kor között egy korcsoport van, ami a felnőtt/elit kategória és sikerült 3 helyre beérkeznem, amiért nagy köszönet jár Mikimnek, hiszen ő volt javarészt a szélfogóm!

tour_de_zalakaros_13

Eredményhirdetés és tombolasorsolás után (itt sajnos nem nyertünk semmit, pedig nagyon jó kis nyeremények voltak) még a rajtszámhoz járó fürdő használati lehetőséget is kihasználtuk, hiszen ráértünk, ez a nap erről szólt és megérdemeltünk egy kis lazítást is.

Beszámoló: Hudák Szilvia
Foto: Primusz Péter


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kilenc + kettő =