Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAXIII. SZILVÁSVÁRAD MARATON

HEGYIKERÉKPÁR 2014-05-26

Vasárnap került megrendezésre tizenharmadik alkalommal a Szilvásvárad Maraton, A csapatunkat ezúttal 8 fő képviselte a versenyen. Az élményekről Pásztor Laci számol be, aki a hosszútávot teljesítő kevesek egyike volt.

Még mindig nagyon fáj mindenem és úgy érzem magam, mint akin átment egy úthenger. Vasárnap leküzdöttem a Szilvásvárad Maraton 107 km-es hosszútávját, de ahogy Ladányi Miki is mondta a végén: "a befektetett erőkifejtés alapján olyan, mintha 150 km-t tekertünk volna", és ezt így érzem én is. 

2 éve az akkor még hosszabb távról, vigyorogva érkeztem meg, igaz akkor por száraz volt a pálya. Bevallom férfiasan a vége előtt kb. 25 km-el a sírás kerülgetett, mert szenvedtem borzasztóan a talajjal, ami sár és iszap formájában folyamatosan húzott visszafelé az emelkedőkön, annyira, hogy még a lejtőkön is tekerni kellett, illetve kapaszkodni az előző heti viharok következtében az útra került fatörmelékek miatt. 

SZILVASVARAD_MARATON_2014

Felsőtárkánytól Galya-nyeregig és a Kálmánhegyi-úttól Kerek-rétig tartó 11 illetve 15 km-es emelkedőt nem fogom szeretettel emlegetni. Ragadt a gumi rettentően és szedte össze a temérdek sarat, iszapot. A szárazabb részek lendülete rögtön megcsappant és szenvedéssé ment át az egész verseny. Lélekben nagyon felőrölt és egyszer muszáj is volt leszállnom a bringáról tolnom pár métert, hogy fejben össze tudjam magam szedni. Nem volt körülöttem senki, akihez tudtam volna ragadni és esetleg együtt szenvedni. Nagyon kiszívta minden erőmet ez a két emelkedő és csak abban bíztam, hogy hamarosan jön a várva vár lejtő, amin már "csak" be kell gurulni a célig.

Különben a verseny nagyon jól ment. Elég jó tempóban sikerült haladnom és éreztem, hogy van még bennem tartalék. Sár volt bőven a pályán, de ez ekkor még nem zavart, illetve nem volt zavaró. A rövidtávosok, mint Szabi és Háden Tomi, szerintem nem is nagyon találkoztak vele, de Szilvi és Viki már kapott a jóból rendesen. Hajtány Miki is végigment és küzdött az elemekkel, ám Zézó feladta a küzdelmet a Nagy-mező magasságában. Szabi korcsoportjában 2. lett, de Tomi  is az elején végzett. A lányok is nagyon jól mentek, le a kalappal előttük. 

SZILVASVARAD_MARATON

Így pár nap elteltével még mindig rossz érzéssel gondolok vissza az egészre, de tudom, hogy jövőre megint ott fogok állni a rajtban és persze menet közben elátkozom magam, amiért megint nekivágok a távnak. De hát mi bringások már csak ilyenek vagyunk: keressük a határokat és szeretünk szenvedni. Hogy miért? Ezt a kérdést már többször feletettem magamnak és gondolkoztam rajta a téli edzéseken, amikor normális ember a meleg szobában a forró teát szürcsölgetve ül a családjával a tévé előtt vagy együtt játszanak, miközben én gyűjtöm a kilométereket, edzői utasításra és az időjárás előrejelzés helyett az éppen aktuális pulzusomat és a pedálfordulatot figyelem. Nehéz a válasz, ám bárhogy is van. ez már része az életemnek. Nem tudok és nem is akarok róla lemondani! A környezetem elfogadta ezt a "másságomat"és így szeretnek. Én ilyen vagyok!

Beszámoló: Pásztor László
Fotó: Hostya Zoltán


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: négy + kilenc =