Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAENDURA 8 ÓRÁS MTB VERSENY

HEGYIKERÉKPÁR 2014-04-12

Meglesz vagy nem lesz meg: az itt a kérdés!

2014. 04. 12-én immáron harmadik alkalommal került megrendezésre az ENDURA 8 órás MTB verseny, amelyen két vegyes duóval – Hudák “Hajtány” Szilvi és Ladányi “Hajtány” Miki, valamint Háden Tomi és Felföldi Viki - képviseltette magát csapatunk. Az égiek meglehetősen kegyesek voltak hozzánk, hiszen gyönyörű napsütéses idővel ajándékoztak meg bennünket.

Aki már valamelyik évben részt vett ezen a versenyen, az biztosan tudja, hogy egy nagyon jó hangulatú, barátságos kis rendezvényről van szó. A pálya nyomvonala kifogástalan, csak ne rázna annyira …na de ez nem teremsport, tehát panaszkodásnak helye nincs! Ráadásul a szervezők is próbálták csökkenteni a rázós részek arányát, így a tavalyi pályához képest nem csak az irány, a nyomvonal is változott. Túl sok szintet nem kellett leküzdenünk – ami így szezon elején szerintem mindenki számára öröm -, viszont nagyon élvezetes kanyarokkal tűzdelt, cseppet sem unalmas pályán róhattuk a köröket.

endura_8_oras_mtb_2

És akkor most kicsit a kezdetekről… A Hajtány duó indulása azt gondolom senkit sem lepett meg, de azt hiszem a miénk már annál többeket. Beszélgettük Tomival, hogy én idén is szólóznék 8 óráson, ő viszont már többször is megfogadta, ezen a pályán soha többet, így nem volt közös nevező - aztán közölte, ha duózunk, akkor bevállalja. Mondtam egye-fene, végül is egyszerűbb 4 órát a pályán tölteni, mint 8-at, így rábólintottam.

Igen ám, de közeledve a nevezéshez hoppon maradtam, így mégis úgy tűnt marad a szóló, mert Tomi úgy gondolta április közepén még túl korai versenyezni. Majd eljött a szezonnyitó, ahol Buki egy remekül időzített, jól célzott kérdéssel elintézte, hogy mégiscsak duó legyen a 8 óráson. Így részben neki köszönhető, hogy ez – a verseny végkimenetelét tekintve – esélytelennek tűnő páros összeállt.

endura_8_oras_mtb_4

És eljött a nagy nap, amire őszintén bevallom, nekem nem volt lehetőségem túl sokat készülni. Tomit próbáltam ellátni hasznos tanácsokkal, mikre érdemes odafigyelni verseny előtt-közben-után, hiszen mégiscsak én vagyok a ”rangidős”, legalábbis a versenyzői múltat tekintve. A taktika roppant egyszerű volt, nagyjából óránként váltunk és ésszel igyekszünk minél egyenletesebb köröket menni.

endura_8_oras_mtb_7

Megbeszéltük, hogy én kezdek majd, nehogy Tomit elragadja a hév és kamikaze taktikával leamortizálja magát már az elején. Szerencsére ez nagyon jó megoldásnak bizonyult, hiszen mindketten higgadtan tudtunk versenyezni, egészen az utolsó óráig. Sajnos Szilviék szerencsétlenebb helyzetben voltak, hiszen Miki a boltban tartotta a frontot délelőtt, így nem sokkal 14 óra előtt tudott csak bringára pattanni, addig Szilvi egyedül húzta az igát!

endura_8_oras_mtb_6

Az első hely hamar kiosztásra került a szegedi alakulatnak, viszont a második és harmadik helyért végig szoros volt a küzdelem, mert Miki is egyre jobban hozta fel a Hajtány duót. Az utolsó egy órára nagyjából 2 perc előnnyel adtam át a ”stafétabotot” Tominak és az utolsó fél órában már olyannyira kiéleződött a helyzet, hogy bevallom fohászkodni kezdtem az égiekhez, csak ne jöjjön közbe semmi technikai gond és Tomi is kibírja az utolsó etapot minden nehézség nélkül.

endura_8_oras_mtb_5

Mindkét ”fiúnk” hatalmasat küzdött, s végül csak egy hajszál választott el minket egymástól, de sikerült megtartani a pozíciónkat, így felállhattunk a képzeletbeli dobogó 3. fokára. Azért jobban örültünk volna, ha mondjuk egy második-harmadik, dupla dobogós helyezéssel zártuk volna ezt a napot!

endura_8_oras_mtb_1

Zárásként itt az ideje a „”special thanks” résznek! :D

Először Tominak mondanék köszönetet, aki jó diák módjára minden tanácsot megfogadva – az előzetes negatív élmények ellenére – maximálisan felnőtt a feladathoz és kifogástalanul versenyzett! Emellett köszönünk minden segítséget Alexnek, aki nélkül nincs jó verseny! ;)
Köszönet Szilvinek és Mikinek ezért a remek küzdelemért! És végül köszönet mindenkinek, aki a pályán és amellett buzdított minket, na és persze a szervezőknek, akik lehetővé tették, hogy egy ilyen csodás napunk lehessen!

Beszámoló: Felföldi Viki.
Fotó: Csete Sándor, Káldi Tamás


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: öt + nyolc =