Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAKŐBÁNYAI BRINGAPARK KUPA - CYCLOCROSS VERSENYSOROZAT

HEGYIKERÉKPÁR 2014-02-16

A SuperCross sorozat lezárulásaként kezdtem elhinni, hogy ebben a szezonban már nem lesz több kihívás, nem lesz több verseny, de szerencsémre nem így lett, mert a sportág nagy öregje és rutinos versenyzője, versenyszervezője Eisenkrammer Károly (Eisi) életre hívott egy három fordulóból álló sorozatot, amely futamai azonos helyszínen, Kőbányán kerültek megrendezésre. 

I. forduló

Az első forduló reggelén, igen csípős volt a levegő és az előző éjszaka esett ónos eső csak plusz ráadás volt a feledhetetlen cyclo hangulat eléréséhez. Sár, latyak, jég és hó fedte a pályát. 

Reggel kitekertem a helyszínre, mondván így letudhatom a bemelegítést is, ami jó ötletnek bizonyult, mert utána már nehezemre esett a meleg öltözőből kijönni. Szalma Csabival mentünk 3 kört, hogy felfedezzük a pálya finomságait. Kellemes meglepetés volt, hogy mennyire jó pályát sikerült kihozni a nem éppen hegyvidéki környezetben, Eisi ért a dolgokhoz nagyon. A megszokottakhoz képest a dombokon nem csak le kellett gurulni illetve fölfelé tekerni, hanem bizony még kanyarodni is, ami a csúszós talajt figyelembe véve nem volt egyszerűen teljesíthető. A nehézséget tovább fokozta egy egynyomos meredek letörés, ahol volt, aki inkább letolta a bringát, bár nyeregben ülve is lehetett abszolválni. Itt rengeteg időt lehetett nyerni, 

kobanya_bringapark_kupa_4

Egy baja volt csak a versenynek, hogy kevesen látogattak ki rá. A Master 2-es mezőnyben 7 induló állt rajthoz és az indulás előtt közfelkiáltással meg is szavaztunk magunknak és az U19 mezőnyének 4 kört. 

A start után még a célterületen tettünk egy kis kört, mielőtt ráfordultunk volna a pályára. Nagy tülekedés volt, mert az első meredek emelkedőt szerette volna mindenki elsőként teljesíteni, tartva a megtorpanástól és leszállástól. Ezután rögtön össze is álltunk heten és meglógtunk az üldözök elől, 4 fiatal és hárman öregek. 

kobanya_bringapark_kupa_5

Fésüs Laci próbált a fiatalokkal harcolni, amit Zele Lacival hátulról figyeltünk. Zele Lacit én még a kör felénél megelőztem és próbáltam az addig pár másodperces előnnyel rendelkező elejéhez felzárkózni, ami, ha lassan is, de sikerült. Az első kör végére utolértem Fésüs Lacit is, és a dupla palánk utáni sáros részen, meg is előztem. Szerencsére nem tudta az iramot tartani velem és a második kör végére már csak a távolságot kellett tartanom, bár Eisi egyre jobban jött és jött, mert az 5. helyről egészen a 2. helyig sikerült magát felküzdenie veszélyt szerencsére nem jelentett rám. 

A befutó után, már csak az öltözködés marad. Saját butaságom miatt (rutintalan vagyok még) haza is indultam és így lemaradtam az eredményhirdetésről, amit utólag is nagyon sajnálok, de nem tiszteletlenségből nem vettem részt rajta. 

II. forduló

Az idő sokkal kegyesebb volt az indulókhoz, ami a létszámon is meglátszódott. Master 2-ben már 10 induló sorakozott fel a rajtvonalnál, beleértve Zézót is, aki egy betegségből lábalt ki éppen. A bemelegítés 2. körében, ő már verseny közeli pulzussal tekert, így a 3. körre már ki sem jött.

kobanya_bringapark_kupa_6

A startot követően többen is kilőttek, hogy minél kedvezőbben érjenek oda az első emelkedőhöz. Eisi el is csúszott előttem, de sikerült kikerülnöm és a nyeregben maradnom, ami fontos szempont volt, mert a Bike Expressz szokásos 3 fős vonata elrobogott Fésűs Lacival karöltve. Szerencsére a lendület csak addig tartott, amíg nem tudtak egy kisebb előnyt szerezni és ezért sikerült felzárkóznom. 5-en robogtunk tovább, folyamatosan változó vezetővel. Lacit végül is a 3. kör első felében egy kanyargós rész előtt megelőztem úgy, hogy közénk szorult az egyik "vonatos" fiú. Ekkor magasabb tempóra kapcsoltam és sikerült is eltávolodnom tőle, annyira, hogy már nem tudott a nyomomban maradni. 

A villanyoszlop utáni egyenes szakaszon megelőztem a másik két Bike-os fiút is, akik el is csodálkoztak, hogy mit keresek én ott. Rögtön ritmust váltottak és megelőztek, de abban a pillanatban vissza is vették a tempót. Én persze megint előzésbe kezdtem, de közben szóltam is nekik, hogy lassúak :-). Nem értették, de miután mondtam nekik, hogy a saját tempómat akarom menni, mert csak így tudom Lacit magam mögött tartani, beálltak elém és még vezettek is. Rendes tőlük. Biztos tisztelik a korkülönbséget. :-D Ilyen kor jön rá az ember, hogy milyen az, amikor vérszemet kapunk és csak a győzelem lebeg a szemünk előtt. 

kobanya_bringapark_kupa_7

Harcolunk, mert látni a dobogó tetejét a lelki szemeink előtt, de megpróbálunk ésszel tekerni, mert elég egy kis hiba és kiestünk. Innentől kezdve már csak arra kellett figyelnem, hogy nem kövessek el nagy hibát és ne üssem oda a bringát sehova. Szerencsére gond nélkül értem be immáron 2. alkalommal a korcsoportom első helyén.

Most még az eredményhirdetést is megvártam és átvehettem a győztesnek kijáró érmet, meg kézfogást. Sőt az eredményhirdetés után, az elmaradt múlt heti érmem is a nyakamba került. 

kobanya_bringapark_kupa_6

III. forduló

A családom úgy döntött, kijönnek megnézni, hogy apa mivel tölti a vasárnapjait mostanában. Szerencsére az időjárás nagyon kedvező volt és csak a díjkiosztóra hűlt le levegő. A csapatunkból Zézón kívül, most Fehér Csabi is tiszteletét tette a versenyen.

A pálya, az eddigiekhez képest, pont az ellenkező irányba lett kijelölve. Ez jó is volt, meg nem is. Jó volt, mert változatossá és nehezebbé tette az "eredeti" nyomvonalat, rossz meg csak azért, mert már megtanultam a ritmusát a réginek és most újra kellett tanulni az egészet. Megint többen indultunk, mint az előző futamok. Kezdenek ráérezni a többiek is a versenyzésre, kár hogy ez volt az utolsó alkalom.

A startnál kicsit beragadtam és csak a 7-8. helyen tudtam kijönni a központból. Szerencsére az első kör felénél már az 5. helyen voltam és az egyik hosszú egyenesben Klein Tomit is sikerült megelőznöm, majd a 2. kör elején Fésűs Laci hibáját kihasználva már a 3. helyen tekertem. 

kobanya_bringapark_kupa_2

Innentől kezdve nem volt megállás, mert Klein Tomi és Seres Jani végig mögöttem jött 50-60 m-re, így lazsálni nem lehetett. Jordán Bence (U19) végül megelőzött, de leszakítani nem tudott és sikerült a nyomában maradnom időnként még szélárnyékban is. Ez volt a 3 futam közül a legnehezebb és nem csak az erős mezőny miatt, hanem mert az összetett végső győzelem is a szemem előtt lebegett és hát persze a családomnak is szerettem volna örömet okozni egy újabb elsőséggel. Szerencsére sikerült is! Bevallom, nagyon boldog vagyok és még kicsit hihetetlen az egész, de jó érzés nagyon. 

kobanya_bringapark_kupa_1

Köszönöm ezt a remek 3 hétvégét a kőbányai fiúknak Eisenkrammer Karcsival az élen. Én nem találtam kifogást, sem a szervezésben, sem a pályában. Csak így tovább!

Beszámoló: Pásztor László
Fotó: Jordán Péter, Donald Photo


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKLaci2014-03-02 19:36:21
Lacikám! Kemény ellenfél voltál és ennek örülök.
Fésüs László2014-02-28 11:54:58
Szuper beszámoló Laci, örülök, hogy rátaláltam. Öröm volt versenyezni veled. Én is írtam erről a sorozatról, itt találod: http://www.fesus.hu/2014-cyclocross-kobanyai-bringapark-kupa/
Kérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kilenc + kettő =