Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
BBU FUTÓVERSENYEK EGÉSZ ÉVBEN!FUTÁSSAL BÚCSÚZTATTUK AZ ÓÉVET

ATLÉTIKA 2014-01-01

2013 utolsó napján, szilveszterkor szerveztük évadzáró rendezvényünket a BBU Szilveszteri Futást, a Merkapt SE és BBU Team közös szervezésében a Merkapt Sportközpont területén, így az óvodásoktól a veterán korosztályig lehetőség nyílt mindenki számára egy kis évzáró versenyzésre.

A nyitó futam a 6 körös, változatos vonalvezetésű, emelkedőktől, szűk ösvényektől sem mentes technikás pályán kialakított 9 km volt. Már ebben a futamban is igen erős mezőny gyűlt össze, melyet a MAC Népstadion versenyzője Józsa Gábor (többszörös Magyar Bajnok) nyert 31:59 perccel, Csere Gáspár (32:29 perc) és Hegyaljai Attila (34:16 perc) előtt. A hölgyek abszolút versenyében Juhász-Staicu Simona (volt Junior Világbajnok) 38:08 perccel volt a leggyorsabb.

szilveszteri_futas

Az óvodások 300 m-es távjával folytatódott az évzáró eseményünk, ahol szülők biztató támogatása mellett sikeresen értek célba a kis futópalánták. A lányoknál Szanyi Szonja (BBU Team), míg a fiúknál Schmidt Zalán (Úri) ért elsőként célba. Ezt követő futamban, a felnőttek által már kipróbált terepen kellett teljesíteniük 1 kört (1500m-t) az általános iskolásoknak. A lányok versenyében Horváth Karolina, míg a fiúknál Csák Tamás állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

szilveszteri_futas1

A nap leglátványosabb versenye a 1,5 km-es Sprint futam volt, ahol a pályaversenyek rendezési módját követve 3 futamban, a legjobbak továbbjutva, egy izgalmas döntőben mérték össze tudásukat. A végig kiélezett versenyben a középtávfutó specialista Dani Áron (BEAC) küzdelmes versenyben győzte le a 9 km abszolút győztesét, Józsa Gábort (MAC NS) - mindössze 3 mp-el, míg a hölgyeknél centiméterek döntötték el az 1. hely sorsát. A célfotó alapján a remekül hajrázó Balog Evelin az utolsó métereken szó szerint mellbedobással előzte meg Juhász-Staicu Simonát.

A remek hangulatú eseményen közel 200 versenyző (kísérőkkel együtt közel 500 fő) vett részt, ami több volt, mint egy futóverseny. Rengeteg ajándék a díjazottaknak és a tombola nyerteseinek, a célban a forró teán és zsíros kenyéren túl, karácsonyi aprósütemények és forralt bor is várta a résztvevőket, igazi évzáróhoz méltóan.

Beszámoló: Stépán Zsolt


CIKKAJÁNLÓ2018-05-08  ATLÉTIKA

ZSÁMBÉKFUTÁS, AVAGY A TÉLI ALAPOZÁS JUTALMA

Még dolgozik bennem az utolsó koffeines gél, mikor ezeket a sorokat írtom, így a beszámoló talán visszaadja majd az élményeimet. Abból ugyanis kaptunk bőven a mai gyönyörű időben, a zsámbéki határban. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: hat + három =