Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVASUPERCROSS: BIKEPONT.HU - ENDURA KUPA

HEGYIKERÉKPÁR 2014-01-05

Január 5-én, a Borgia-palota környékén ezúttal nem Jeremy Irons, New York utcáin pedig nem a Hellboy szereplői voltak a főszerepben az etyeki Korda Filmparkban, hanem a negyedik SuperCross sorozat záró futamának indulói. A sorozat (és az emberemlékezetet felölelő hazai cyclo-cross időszak) tavalyi évben, Veszprémben felállított rekordja a múlté: a BikePont.hu - Endura Kupa 166 indulót számlált.

Az időjárásra sem lehetett panasza a résztvevőknek, hiszen január első napjaiban ritkán tekerünk rövidnadrágban – ezúttal ez is megesett. A pálya 3,8 kilométer hosszan kanyargott a filmes stúdiók és díszletek között, így hosszasan tekergett a mezőny a 15. századi Itália házai és palotái között, amely a Borgiák filmsorozat helyszíne volt, de végig száguldhatott mindenki a modernkori New York utcáin is, amely a Hellboy képregény adaptáció Magyarországon forgatott második részének adott hátteret.

suprecross_korda_filmstudio

Csapatunkból ezúttal öten álltak rajthoz: Jucus, Buki, Fehér Csabi, Kezkó Zoli és Pásztor Laci, míg a szervezésben Alex és Miki segédkezett. Alább Laci beszámolója következik.

UTAZÁS TÉRBEN ÉS IDŐBEN - BICIKLIVEL!

Az idei SuperCross sorozat ( sajnos) utolsó versenyére az etyeki Korda Filmstúdió külső díszletvárosában került sor. 8 perc alatt megjártuk New York utcáit, a középkori Olaszországot és még ki tudja mi mindent. A színfalak, városfalak különös világában furcsa volt tekerni. Mindig az volt az érzésem, hogy egyszer csak előbukkan egy sárga taxi vagy vijjogó rendőrautó, esetleg egy páncélos lovag teljes fegyverzettel! :-) Mókás és érdekes volt nagyon és ezért nagy köszönet Danó Petinek és csapatának.

suprecross_korda_filmstudio_3

A versenyre sokan kilátogattunk a csapatból. A szokásos emberek - Jucus és Fehér Csabi - mellett a javuló formában lévő Buki, Zézó és jómagam, de meglepetésként Fülöp Miki is tiszteletét tette. Elsőre meg sem ismertük, mert a szűk kis cyclocross közösségben eddig nem volt megszokott az ő jelenléte és Bukival simán elsétáltunk mellette. Bocsánat utólag is. :-D

Bukival egyszerre érkeztünk meg, aki elfelejtett nadrágot hozni magával és bár "moziban" voltunk, nem festett volna jó, ha gatya nélkül indul el, ezért kölcsönadtam neki a rövidebbik nadrágomat. Kicsit nagy volt rá, de hát ez van, így jár az, aki feledékeny. Én pedig felvettem a szintén picit nagy 3/4-es gatyámat, ami okozott némi meglepetést. Kissé bő volt, így minden felszállásnál figyelnem kellett, nehogy sérüljön, aminek nem kellene. Gondolom, ezzel Buki is megharcolt. :-D 

suprecross_korda_filmstudio_2

A pálya nagyon tetszett! Sok pihenésre alkalmas rész nem volt és a talaj változatossága miatt, folyamatos odafigyelés igényelt, ami fejben is elfárasztott. A sok visszafordító és gyors kanyarok, illetve szűk részek nagyon változatossá tették a pályát.

Sajnos az első körben egy agresszív sporttárs minden egyenesben rám húzta a bringát, amikor meg akartam előzni. Az egyik kanyarban ezt odáig fokozta, hogy nagyon rövid íven próbált meg fordulni előttem és elesett. A gond csak az volt, hogy már nem tudtam kikerülni és a hajtóművön megtámasztva az első kerekemet, szépen elkezdett emelkedni a bringám hátulja és fél másodpercet elidőzve kb. 45 fokos szögben, úgy döntöttem, hogy tovább fordulok. Kézzel tompítottam az esést. Elég rosszul esett a dolog, mert sikerült az elejével elrajtolnom, de a bukást kihasználva 5-6 ember elment mellettünk. Az csak ráadás volt, hogy itthon már a lélegzetvétel is nehezen ment és  szúrt, mert a bordáimat is megütöttem.

suprecross_korda_filmpark

Ettől eltekintve még így is élveztem, bár a kezdeti lendületből visszavettem.

A célegyenesben megint sikerült egy utolért sporttárssal harcolnom egy hatalmasat, ám pár centivel, de veszítettem. Sebaj, majd máskor én leszek a gyorsabb, ha fiatalabb nem is!

suprecross_bidon

Szóval erre az idényre befejeződött a SuperCross és még kiszámolni sem mertem, mennyit kell még aludni a következő versenyig. Élveztem minden versenyét, amin sikerült elindulnom és ennek örülök. Sokat tanultam a többiektől mind sportszerűségből, összetartásból és versenyszeretetből.

Köszönöm szépen! Röviden ennyi. Zárásként pedig figyelmetekbe ajánlom Miki videóját a versenyről:

Beszámoló: Pásztor Laci
Fotók: Sarkadi Bálint, Káldi Tamás, Cséri Szilvia, Le Bidon
Videó: Fülöp Miklós


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: nyolc + nyolc =