Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVASUPERCROSS: KARANCS KUPA

HEGYIKERÉKPÁR 2013-11-24

Elérkeztünk a Supercross sorozat 4. állomásához a Karancs kupához. Már nagyon vártam ezt a futamot, ugyanis tavaly az egyik kedvenc pályámmá vált. Csapatunkból ezúttal Fehér Csabi, Pásztor Laci és én tudtunk részt venni. Úton Salgótarján felé, Csabi feltette a nagy kérdés. „Tényleg, Te miért szeretsz bringázni?” Azt feleltem, hogy „a változatosság miatt”. A mai verseny ezt tökéletesen visszaadta. 

Az éjjel kezdődő és egész nap tartó áztatós eső, a pályának egy teljesen más arcát mutatta meg, mint amit tavaly megismerhettem. A hely adottságainak köszönhetően viszont sokkal rosszabbra számítottunk első ránézésre, mint amilyen valójában volt. A kedvenc részem, egy fenyőerdőben vezet, a fák között gyökereken kacskaringózva, itt szinte nem is volt sár.

karancs_kupa_2013_1

Dagonyázás a dupla akadály előtti részen volt csak, de élveztem, kicsit úgy éreztem magam, mint a „nagyok”, ettől olyan igazi cyclocrossos érzésem volt. A pályának a mumusa egy 20 méter hosszú emelkedő, ami igencsak meredek, sőt valami érdekes jelenség folytán ez körről-körre mindig meredekebb lesz. :-)

Ha ezen túl voltunk, egy rövidebb lépcső és dupla akadály után jött a megérdemelt „pihenés”, egy aszfaltos lejtő. Lacival mi egy futamban indulunk, de a rajt után én már nem láttam többet. Elmondása szerint nagyon tetszett neki a pálya és jól ment a verseny. Sikerült az első 10 közé kerülnie, 7-ként érkezett a célba. Miközben én a forró fürdővel próbáltam magra emberi formát ölteni, Csabi elrajtolt az utolsó futammal és nagyon szép egyenletes körökkel a 11-ik helyen futott be.

Ja, igen, én 6-ként érkeztem a célba, sajnos nem volt olyan lány akivel meccselhettünk volna, ezúttal mindenki egyértelműen erősebbnek bizonyult nálam, szinte papírforma szerint alakult a női futam eredménye. Bringamosás, eredményhirdetés, pakolás és indultunk haza. Egy hét múlva Balassagyarmaton folytatjuk.

karancs_kupa_2013_3

Női felnőtt
1. Benkó Barbara – Focux XC Team
2. Dós Eszter – Vitalitás SE
3. Orosz Anita – Trek SE

6. Bartos Judit – Merkapt SE

Férfi master 1
1. András Balázs – Merida Maraton CST
2. Cser Gábor – Alpinbike Team
3. Kovács István - Ózdi KE

11. Fehér Csaba – Merkapt SE

Férfi master 2
1. Vinczeffy Zsolt – Footstrong SE
2. Kis József – Merida Maraton CST
3. Rónaszéki István – Merida Maraton CST

7. Pásztor László – Merkapt SE

Beszámoló: Bartos Juci

karancs_kupa_2013_40


VISSZA A GYEREKKORI SZÉP EMLÉKEKHEZ

Régen gyermekként mindig élveztem a saras, esős időjárást és ha csak tehettem a szülői tiltás ellenére is mentem tekerni és lehetőség szerint az összes pocsolyát felfedezni. Az idő múlik és az emberek is változnak. Ma már kevésbé vagyok oda az ilyesmiért, de most hétvégén valami visszatért a régi szép időkből. 


Esős időre ébredtünk és utunk is folyamatos esőben telt. Alex pozitív előjelzései sem jöttek be és a helyszínen sem volt jobb az idő. Chip felvétele, meleg öltözőben átöltözés után irány pályát bejárni, esőnadrágban és meleg ruházatban – lassan megfontoltan. Nem ismertem a pályát és az előzetes hírek szerint nem annyira technikás inkább „erőpálya” várt ránk. Na, mondom akkor jól nézünk ki, mert technikám még nem a legjobb és hát az erő sincs mindig velem. De sebaj, majd csak lesz valahogy. A pálya vonalvezetése nekem nagyon tetszett és tényleg szükség volt az erőre is.

karancs_kupa_2013_4

Mondták, hogy lesz lépcső is, na de hogy ilyen hosszú és meredek! Érdekes volt látni megannyi próbálkozást, hogy mindnél hamarabb és a lehető legkisebb erőbevitellel történjen meg a fokok leküzdése. Volt aki vállra/hátra kapta a bringát, volt aki csak megemelte és volt aki tolva próbálta meg leküzdeni a körről körre egyre meredekebbnek és hosszabbnak tűnő akadályt. Sok bukás láttam, de szerencsére én most nem vettem ki a részemet ezekből. A kettős palánk a futam végéra egyre magasabbnak tűnt és nem csak a fáradtság miatt, hanem mert a laza, agyagos talajt egyre jobban kijártuk, tapostuk és így az egyre mélyebb lett.

A pálya bejárása végén az öltözőben megindul a tanakodás, hogy mit érdemes ruhában magunkra ölteni, hogy ne is fázzunk és a koszos ruhamennyiség is a legkisebb legyen. Hideg nem volt (nézőpont kérdése), de az eső nem akart csillapodni. Én a rövidgatya melegítőkrémmel, technikai alsó és rövidmez párosítást véltem a legjobbnak, ami jó döntésnek bizonyult. Remélem Csabi is így vélte, mert Ő is az én tanácsom és tapasztalatom alapján öltözött fel. 
A start előtt pár perccel megszabadultam minden addigi melegítő ruházattól és vártuk az indulást jelentő dudaszót. Ekkor érezni lehetett azért a csípős őszi időt, de ez az első 200 m után már nem volt vészes. 

karancs_kupa_2013_2

Visszatérve a gyermekkori emlékekhez, régen élveztem ennyire versenyt. Saras lettem mindenhol és folyt rólam a sáros lé, de jó volt nagyon! Szépen sorban előztem meg mindenkit a sor vége felől és figyeltem az előttem haladókat. A legjobb előzési pont az erdő utáni visszafordítóból induló meredek betonos emelkedő volt. Egy percig sem fáztam és a körök is gyorsan teltek, sőt még lett volna kedvem 1-2 kör pluszhoz is, mert annyira élveztem. 

karancs_kupa_2013_41

Beérkezés után, gyors fürdés a meleg vizes fürdőben, átöltözés, bringamosás, étkezés, majd irány a pálya, mert Csabi kint küzdött az elemekkel és a többiekkel.

Összefoglalva, nekem nagyon élvezetes és emlékezetesre sikerült ez a kiruccanás és sajnálom, hogy a folytatás csak a kecskeméti versenyen lesz. Remélem ott is ennyire jó lesz minden.

Beszámoló: Pásztor Laci
Fotó: Molnár Tibor, Vadas Mária


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: egy + három =