Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVASZEZONZÁRÓ TÁBOR 2013

HEGYIKERÉKPÁR 2013-10-06

Csapatunk történetének nyolcadik szezonzáró táborát rendeztük meg, immáron negyedik alkalommal Szlovákiában. Az úticél nem volt ismeretlen, hiszen tavaly is a kokava líniai, minden igényt kielégítő, 23 fős, 4 szintes házat vettük bérbe, amely kb. 190 km-re található Budapesttől.

Úgy tűnik, hogy a tavalyi pozitív élményeket sikerült megfelelően tolmácsolni a tagság felé is, mert a részvételi kedv jelentősen megnőtt, így 20 fős létszámmal vágtunk neki a három napnak. A pénteki korai reggeli indulásnak köszönhetően az első napra is egy nagyobb kört terveztünk.

Az időjárás alakulásától kicsit tartottunk, mert érkezésünkkor csak 1 fok volt, de a napsütésnek hála, délelőttre már egész kellemes bringásidő kerekedett. Talán mondani sem kell, hogy a környezet gyönyörű: erdős és mezős hegyek mindenfelé, sokuk bőven ezer méter feletti magassággal.

merkapt_se_kokava_ride_2

Az útvonalak leírásával nem untatnék senkit, hiszen egy írott ítiner olvasása nem biztos, hogy visszaadja az élményt (jobbra, balra, le, fel...), viszont a túráinkra több képrögzítő eszközt is magunkkal vittünk, így egy kis videóban megpróbáltuk visszaadni a tekerések hangulatát, ez a beszámoló végén megnézhető.

Nem szívesen, de egy bekezdésben megemlítem azt a pénteki balesetet, amely Bukival történt, és ami mindannyiunkban mély nyomot hagyott. Egy igen gyors, egykor aszfalttal fedett, szétesett úton (a videóban 1:03-nál) történt az esés, amely során Bálint elvesztette az eszméletét. Nem részletezném az ezt követő perceket, sokkoló volt mindenki számára. A részleteket nem felbolygatva és visszaidézve, még annyit, hogy néhány óra múlva a salgótarjáni CT vizsgálat során kiderült, hogy nincs komolyabb baj és néhány zúzódással megúszta Buki a dolgot, így visszatérhetett közénk.

merkapt_se_kokava_ride_4

A szezonzáró táborunkba velünk tartott Danó Peti is a HegyiBringa „motorja”, aki személyes varázsa és fényképezője mellett, a végtelen segítőkészségét is magával hozta, amit ezúton is köszönünk!

Péntek este, talán a kórházból visszatérő Buki ütött-kopott ábrázatának köszönhetően, egy kisebb poharazgatás alakult ki, amit az aludni vágyók nem biztos, hogy jó néven vettek, de mindenképp jól tűrték.

Szombat délelőtt újra útra keltünk, a ház őrzése pedig Bukira maradt, akinek szigorú ágynyugalmat rendeltek. A tervezett körön néhány út már ismerős volt tavalyról, de egy év alatt a természet sok mindent újragondolt. Pl. az egyik felfelé vezető út kilométer hosszan, kompletten eltűnt és helyette egy köves-sziklás patakmeder alakult ki. A túra roppant változatos terepen haladt, meseszép díszletek között. A visszatérést sikerült még napnyugta előtt megejteni, ami fontos szempont, hiszen a nap lebukásával, gyakorlatilag fagypont köré hűlt a levegő.

merkapt_se_kokava_ride_6

Estére maradt a tábor „hivatalos” része, ugyanis egy rövidke szezonértékelő keretében, néhány csapattag díjazásra került, akik a HIGH5 által felajánlott ajándékokat vehették át. Az egész éves kimagasló teljesítménye miatt – többek között három Top Maratonos győzelem okán –, HIGH5 Race Pack-ot kapott Imre Szabolcs. A közösség érdekében tett erőfeszítéseik elismeréseként szintén jutalmazásra került Alex és Buki, akik a minden téren aktív szerepvállalásuk mellett a csapat tagjai által rendezett versenyek lebonyolításában (Bölcske, Underworld) is önzetlenül működtek közre. Valamint elismerésben részesült Hudák Szilvi és Ladányi Miki, akik idei új beszállóként, az év során példaértékű hozzáállásukról tettek tanúbizonyságot.

merkapt_se_kokava_ride_3

A folytatásban Enikő és Kövér Laci prezentált egy-egy beszámolót a csapatnak, Enci thaiföldi, míg Laci alaszkai, costa ricai és nicaraguai élményeiről számolt be.

Vasárnapra is maradt egy túra, amely során Rimakokova felé tettünk egy kört, nagyobb rész terepen, majd a várost elérve, a főúton vissza. A három órás menetben 4 defektet szedtünk össze.Délutánra az összepakolás és a hazaindulás maradt. A csapat ezúttal is fájó szívvel (Buki fájó fejjel és térddel) indult haza. Némelyeknek indul a cross szezon, másoknak egy nyugisabb időszak kezdődik, ám ami biztos, hogy jövőre folytatása következik!

Beszámoló: Fülöp Miklós


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: három + kettő =