Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAII. BÖLCSKE MARATON

HEGYIKERÉKPÁR 2013-09-21

Ahogy közeledtünk a Mountainbike Challenge sorozat végéhez, egyre nagyobb lett az izgalom a csapatban a helyezések, és a pontverseny miatt, mivel mind egyénileg, mind együttesen elég jól álltunk a záró forduló előtt. Részemről én örültem, hogy a többiek örülnek, és az esélytelenek nyugalmával szemlélődtem. :)

Na és, hogy is volt ez a hosszú hétvége?
Mivel Laci csapattárs a főszervező, logikusnak tűnt, hogy korábban leutazok és segítek a szervezkedésben, ha már úgyis ráérek. Na meg ugye, ha korábban megyek, több bort van idő meginni. :-)

Úgyhogy szerda este berámoltam a kocsiba, csütörtökön rögtön meló után csak beszálltam és fél 6 körül már Bölcskén is voltam. Ekkorra a pálya már nagyrészt ki is volt jelölve. Autóval kimentünk és néhány dolgot kiigazítottunk, aztán vacsi, bor, alvás.

bolcske_maraton_11

Péntek reggel, miután Buki is befutott, ismét kimentünk autóval, és befejeztük a rövid táv jelölését. Közben teszteltem a Volvo ülésmasszázsát. Tetszik! :) Pótoltunk néhány karót, amit ismét lenyúltak. Fogyatkoztak a táblák... Ebédre csülökpörkölt az iskolai menzán. Megállapítom, hogy bölcskei diáknak lenni jó! Délután kigurultunk, hogy végigjárjuk a hosszú távot, és ahol kell, jelöljünk még. Épphogy elindultunk, szembesültünk vele, hogy senki nem hozott pótbelsőt/szerszámot. Visszamentünk érte, mert így tuti defekt lesz! Kb. 5 perce haladtunk, mikor Laci meg is kapta első defektjét. Mint kiderült vagy az új belső volt hibás, vagy a felniszalag. Miután továbbálltunk, két percre rá jött is a második. Mivel több megfelelő pótbelső nem volt nálunk, Laci visszament a tartalék bicajért. Néhány óra múlva, túl a harmadik defekten (felütés a CX bringával), a Facebook előtt ülők már azon tanakodtak, hogy szombaton tömörgumit tegyenek-e fel, vagy esetleg lánctalpat. :D

bolcske_maraton_10

A gátra érve tapasztaltuk, hogy az építőmunkások pont elérték Paks felől azt a szakaszt ahol a verseny megy. Öröm és boldogság! Megkértük az éjjeli őrt, szóljon reggel a főnöknek, hogy lehetőleg minél kevesebb kerékpáros kerüljön majd másnap az útalapba. Mire vissza értünk már sötétedett. A pálya állapota kiváló. A jelölés jónak tűnt. Laci azzal viccelődött, hogy mi túl jól tájékozódunk. Wágner Balut kellett volna elhívni és tesztelni a jelöléseket! Ő az, aki bárhol képes eltévedni, még a nyílegyenes úton is (pl. a FL Hillclimb).

Este beköltözés a fogadóba, evés, ivás - egy pálinka a születésnapos gazda egészségére. Aztán még egy a megérkező hegyibringások egészségére. Alvás.

bolcske_maraton_1

A verseny.
Nekem, mint alföldi legénynek, ez szinte hazai pálya. Bár felénk ilyen nagy emelkedők nincsenek, de a homok és a szél az mindennapos. A pálya egyszerű. A falusi jómunkásemberek gyönyörűen, autó szélességben kitisztították azokat az ösvényeket, ahol az egy évvel ezelőtti pályabejáráson még dzsungelharcot kellett vívnunk! Gyönyörű a második frissítő utáni szakasz a Duna-parton, illetve a gát előtti erdős szakasz is a kedvencem! Egy valamire kell vigyázni, hogy a szeles részeken ne maradj egyedül!

Szinte az elejétől összeálltunk Fülöp Mikivel és Zézóval, és együtt mentünk. Úgy tűnt Miki gyengébb, Zéé meg jobb formában van a megszokottnál, így szinte végig tudtunk együtt vonatozni. Igazán élvezetes menet volt! Kellően elfáradtam! :)

bolcske_maraton_2

Sajnos a hosszútávosok közül többen eltévedtek, és néhányan nem is találtak vissza a pályára, mert megzavarta őket a rövid táv jelölése, ami nem volt azonos a hosszúéval. Balu! Jövőre légy szíves gyere, és teszteld a jelölést! ;)

Köszönjük Pásztor Úrnak, és a falusiaknak a remek szervezést! Ismét nagyon jól éreztem magam!

bolcske_maraton_lanyok

Miután egész értelmes eredménnyel fejeztem be a versenyt, és Drótos Andris költözés miatt, Fehér Csabi pedig gyermeke születése miatt (ezúton is gratulálok!) távol maradt, egyesek szerint még az is lehetséges, hogy jó helyen végzek az összetettben. A végén mégiscsak izgulnom kell! :)

Beszámoló: Csete Sándor
Fotó: Danó Péter/hegyibringa.hu, WAd EgeRek


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKAlex2013-09-25 14:00:47
Bizony, jó kis pálya ez! :) Buzsó is azt írta róla:"Ez kérem majd két óra kőkemény meló!"
Miki2013-09-25 13:20:55
Alex! Be kell vallanom, hogy néha az életemért küzdöttem, hogy rakni bírjam a kereket. Tudtam, hogy ha leszakadok a kis vonatunkból, akkor végem. 2 óra 180-as puulzuson nem kevés. Sokan legyintenek erre a pályára, mondván, hogy alig van szint, én azt mondom, hogy meg lehet próbálni...
Kérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kilenc + négy =