Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOKMAGUNKRÓL

A Merkapt Maraton Team Kajak - Kenu Szakosztálya hivatalosan 2007 elején alakult meg azzal a céllal, hogy csapattá formálja az edzeni és versenyezni szándékozó, a kajak-kenu iránt elkötelezett sportolókat. A tagjaink legtöbbje komoly sportmúlttal rendelkezik. Csapatunkban van olimpiai résztvevő és világbajnoki érmes is, akik tapasztalatukkal és példamutatásukkal segíthetnek a fiatalabb versenyzőknek. A rutinos kenusaink mellett - új színfoltként - kajakos lányok is öregbítik a csapatunk hírnevét.

Az edzések helyszíne az Újpesti Torna Egylet vízi telepe, ahol minden érdeklődőt szívesen látunk.CSABAI EDVIN AZ MKKSZ ÚJ SZAKMAI IGAZGATÓJA

KAJAK-KENU 2013-09-17

A versenyzőként 17-szeres maratoni világbajnok, a sportág örökös bajnoka, korábbi Merkaptos kenus Csabai Edvin lett az új szakmai igazgatója a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek.

Hivatalosan október elején áll majd munkába a szakember, a mögötte felálló szakmai csapat összetételéről pedig jövő csütörtökön dönt a sportág elnöksége. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége nagy többséggel bizalmat szavazott Csabai Edvinnek. A mindenkori szakmai igazgató a tavaszi közgyűlés döntése értelmében a jövőben nemcsak a versenysportért, hanem az összes szakágért felelős lesz. Ezáltal ő felel majd a teljes kajak-kenu sportág működéséért, fejlesztésének tervezéséért és az általa kidolgozott koncepciók végrehajtásának irányításáért is.

„Nagyon köszönöm az elnökség bizalmát. Örülök, hogy konszenzus alakult ki a személyem körül és az elnökség támogatta a kinevezésemet. Mondanom sem kell, nagy megtiszteltetés és egyben hatalmas kihívás a szakmai igazgatói kinevezés” - nyilatkozott az újonnan megválasztott szakmai igazgató, Csabai Edvin, majd hozzátette, hogy csapatmunkában gondolkodik. "A pályázatomban szerepelt, hogy a két jelenlegi kapitányra, Storcz Botondra és Hüttner Csabára, valamint Weisz Róbertre számítok a csapatomban, nyilvánvaló, hogy a következő néhány napban velük további egyeztetéseket fogok kezdeményezni."

csabai_edvin

Csabai Edvint Dr. Ábrahám Attila főtitkár és Schmidt Gábor szakmai alelnök közös javaslata alapján választotta meg az elnökség szakmai igazgatónak.

„Az biztos, hogy a jelöltnek nehéz volt mindkettőnknek megfelelnie" – mondja Ábrahám Attila. "Gábor szakmai munkát vezető alelnökként elsősorban olyan jelöltet keresett, aki biztosítja a sportág eredményességét, én pedig főtitkárként olyat, aki emellett tervezési, adminisztrációs szempontokból is segíti a szövetség működését. Úgy gondolom, hogy ideális kompromisszumot kötöttünk, Edvin évtizedekig belülről látta át a versenysport működését, az utóbbi 2 évben pedig szakág vezetőként megismerte a szabadidősport világát is.”

Schmidt Gábor is megerősítette, hogy olyan szakmai igazgatót választott meg az elnökség, aki tovább tudja növelni a kajak-kenu társadalmi beágyazottságát, valamint képes konszenzust teremteni a felnőtt versenysport és az utánpótlás nevelés, az olimpiai szakágak és a szabadidősport között is.

„Ebből is látszik, nem arról van szó, hogy a sikeres kapitányokat akarta a sportág leváltani" – mondta Schmidt Gábor. "A szövetségi kapitányi poszt a tavasszal elfogadott új alapszabály értelmében megszűnik, ám a leköszönő kapitányoknak vezetőedzőként helye lehet az új rendszerben is, amennyiben az elnökség elfogadja a szakmai igazgató javaslatát.”

Az új szakmai igazgatójának megbízatása az olimpiai ciklus végéig, 2016 decemberéig szól.

Gratulálunk Edvin!


CIKKAJÁNLÓ2016-09-19  KAJAK-KENU

DUPLA DINAMIT: KÖVÉR MÁRTON ÚJABB KÉT VILÁGBAJNOKI CÍMET SZERZETT!

Kövér Mártonnak, a Merkapt SE kenusának sikerült a tavalyi eredményét megismételni a brandenburgi VB-n, így újabb két világbajnoki trófea került a vitrinébe, hiszen sem egyéniben, sem párosban nem talált legyőzőre. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: öt + hét =