Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
Sportagvalaszto_logo

underworld_logoHA SZEPTEMBER, AKKOR NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ!

EGYÉB 2013-08-30

Szeptemberben a tanévkezdés időszakában sok családban felmerül a kérdés, hogy valamit sportolni is kellene a gyereknek. De vajon milyen mozgásformát válasszanak, ami tetszik is a gyerkőcnek, van hozzá érzéke, viszonylag közel van a lakhelyhez és a családi kassza is elbírja a finanszírozását? 

A Nagy Sportágválasztó pont ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában igyekszik segítséget nyújtani, nem csak elméleti, hanem gyakorlati síkon is. Hiszen a kétnapos eseményben több mint 90 díjmentesen kipróbálható sportágba lehet belekóstolni, edzők, szakemberek instruálása mellett, információt is kapva, hogy melyik sportágat milyen feltételekkel és hol lehet gyakorolni.


Az interaktív sportági palettán az egyéni és csapatsportágak, a labdajátékok és a küzdősportok, a klasszikus vagy éppen újdonságnak számítók egyaránt megjelennek. Eddig csak tv-ben (vagy még ott sem!) látott sportágakat is testközelből lehet megismerni, s kipróbálgatva őket lehet, hogy pont az lesz a "kiválasztott", amelyet eddig nem is ismert a látogató.

sportagvalaszto_2013

A sportági tobzódásban garantáltan az is kedvet kap a mozgáshoz, akitől eddig távol állt a sport - a szervezők számos ilyen történettel találkoztak az eddigi tizenkét Budapesti Nagy Sportágválasztó történetében. Ezen a sportvágygerjesztő rendezvényen minden sportág egyenlő eséllyel indul (legyen az a népszerű labdarúgás vagy éppen a különleges hangzó nippon zengo), a látogató dönti el, hogy melyik lesz a "nyerő" a számára.

A kétnapos eseményen számos élsportoló, olimpikon, neves sportszemélyiség is megjelenik, hogy jelenlétükkel is népszerűsítsék saját sportágukat és magát a rendszeres testmozgást. A velük való találkozás életre szóló élményt jelenthet az érdeklődőknek.

A rendezvény pénteki napja kifejezetten az előre bejelentkezett oktatási intézmények számára fenntartott nap, amikor pedagógus kísérettel, csoportosan látogathatják meg a rendezvényt, szombaton pedig a nagyközönséget, a családokat várjuk.

A Budapesti Nagy Sportágválasztón két új téma is megjelenik, mely területeket szintén nagyon fontosnak tartunk, hiszen kiemelt jelentőséggel bír, hogy e két témával a gyerekek minél többször találkozzanak. Ezen két terület a PÉLDAKÉPEK és a KÖRNYEZETTUDATOSSÁG.

sportagvalaszto_erdei_zsolt

PÉLDAKÉPEK
Valódi példaképekre szükség van. Fontos, hogy a felnövekvő nemzedék elé igazi példaképeket állítsuk, hogy ne csak a bulvármédiában látott "celebek" álljanak előttük, hanem olyan emberek is, akik valódi értékeket képviselnek. A Nagy Sportágválasztóhoz kapcsolódóan nyilván a sportélet kiválóságai kerülnek elsődlegesen fókuszba, de a rendezvényen a "hétköznapi hősökre" is ugyanúgy szeretnék felhívni a figyelmet.

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG
Jövőnk szempontjából meghatározó – nyugodtan nevezhetjük létkérdésnek is -, hogy gyermekeinket mennyire tudjuk környezettudatosságra nevelni, tudatosítani bennük, hogy mennyire fontos, hogy védjük környezetünket, környezeti értékeinket, energiatakarékosan éljük mindennapi életünket. Ezért a szeptemberi fővárosi rendezvény kiemelten foglalkozik ezzel a témakörrel is. Nem csak elméleti síkon, hanem -- a Nagy Sportágválasztó elvei szerint - gyakorlatban, interaktív módon is.

Emellett JÓTÉKONYSÁGI FELHÍVÁSSAL is megszólítjuk a rendezvényre látogatókat, elsősorban a gyerekeket, arra kérve őket, hogy ha megtehetik, hozzák el a Budapesti Nagy Sportágválasztóra megunt vagy "kinőtt" iskolatáskájukat, tolltartójukat, vagy bármilyen tanszert (ceruza, radír, füzet, vonalzó...stb.), hogy az összegyűjtött adományokat, olyan nehéz sorsú gyerekekhez juttathassuk el, akiknek ez valóban nagy segítséget jelent!

sportagvalaszto_plakat

Szeptemberben nem csak a fővárosban, hanem több mint 10 regionális helyszínen is lesz Nagy Sportágválasztó!
• 2013. szeptember 6-7. Paks, Szentendre, Szombathely
• 2013. szeptember 13-14. Orosháza, Siófok
• 2013. szeptember 20-21. Cegléd, Makó, Pápa, Szeged, Szentes
• 2013. szeptember 27-28. Hódmezővásárhely

XIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó – A SPORT NAPJAI 
2013. szeptember 13-14. (péntek, szombat)
Helyszín: Merkapt Sportközpont - Budapest, X., Maglódi út 12/A
A BELÉPÉS DÍJMENTES!

További információ: www.sportagvalaszto.hu


CIKKAJÁNLÓ2018-02-02  EGYÉB

JELENTKEZZ A KŐBÁNYA KUPÁRA!

2018. április 7-én, szombaton a kőbányai cégek dolgozóinak szervezett egész napos Kőbánya Labdarúgó Kupát szervezünk a Nagy Sportátválasztó helyszínén a Merkapt Sportközpontban. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: hét + három =