Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVA24 ÓRA BRINGA ORSZÁGÚTI VERSENY

HEGYIKERÉKPÁR 2013-08-25

„Szereted a kihívást? Akkor gyere ki augusztus 24-25-én a Kiskunlacházi repülőtérre és indulj el a számodra legnagyobb kihívást rejtő futamok valamelyikén egyéniben, párban, csapatban!”

A kihívást szeretjük, 24 órás duós múltunk már bőven van, országúti kerékpárokkal is jól állunk, egyéb montis verseny nem volt kiírva erre a hétvégére, így gondoltuk megméretjük magunkat itt is.

24orabringa_81

Szombaton reggel 10 órakor már kész volt a tábor, és még 4 óránk volt a rajtig, ami persze elsőre rengetegnek tűnik, de mire minden rajtra kész lett, hipp-hopp el is telt. 13 órakor mentünk egy pályabejárós kört, amire túl nagy szükség nem volt, hiszen az egyetlen egy 180 fokos fordítón kívül, semmilyen problémásabb szakasza nem volt a pályának. A pálya 3 km kanyargósabb tempós szakasz volt illetve a fordító előtt 2 km és utána is 2 km totális egyenes.

Tudtuk, hogy 3 fiú és 2 vegyes duó indul, így az volt a vágyunk, hogy az összetettben legyünk elsők. Főleg hogy az értékelés módja ebben az esetben kérdéses volt, mert a kiírás szerint csak azokat a csapatokat értékelik ahol a kategóriában legalább 5 induló van.

24orabringa_3

A montinál már jól bevált taktikát vetettük be, én rajtolok 14:00-kor és 3 óránként váltunk. A 4. körömtől minden célkapu elhaladáskor hallottam, hogy a Merkapt SE - Hajtány duó az első a férfi duó kategóriában. Ilyenkor mindig jót mosolyogtam, hogy vagy túl férfias vagyok, vagy a szpíker nem néz ki, hanem csak a kijelzőt figyeli. (A 8. órától már külön vették és már vegyes duó lettünk.)

Sikerült egy jó kis csoportba kerülnöm, viszont valahogy mindig úgy jött ki a lépés, hogy a sátrak előtti szakaszon én vezettem és láttam Miki aggódó tekintetét (úgy indított el, hogy figyeljek nagyon, legyek mindig bolyban!), hogy miért én vagyok mindig elől, és hogy így kikészítem magam már az első szakaszban. Így az első 3 órámban máris a lábaimba került 93 km.

24orabringa_8

Az első váltás után látható volt, hogy Miki pár körön keresztül kereste a „helyét”, aztán ő is beilleszkedett egy jó kis csoportba, amit egyszer csak ott hagyott, Kiabáltam, hogy miért nincs velük erre közölte, hogy lassúak. Na, itt én kezdtem aggódni… De úgy döntöttem inkább nem nézem és ledőltem, hogy a lehető legpihentebben menjek vissza. Szendergésem közepette egy ismerős hangra lettem figyelmes, aki épp kiabált, hogy „Hajrá Miki!”. Nyugtáztam, hogy megérkezett Alex. :)

24orabringa_2

Az este 8 órás váltásra készülődve megbeszéltük, hogy hogyan állunk: 1 kör előny az összetettben, valamint a másik vegyes duótól már 3 körre vagyunk, így nincs más feladatom, mint az 1 kör előnyt megtartani. Szerencsére elég hamar találtam ismét társakat és bár az éjszaka csendje, ha lehet még monotonabbá tette a pályát egész jónak éreztem a köröket és ezt az is igazolta, hogy hoztam még 1 kört és még 3 percet.

Váltás után, amíg kicsit rendbe szedtem magam figyeltem, hogy Mikivel minden rendben van-e, majd mivel Alex ott volt, mint felvigyázó nyugodt szívvel mentem a hálófülkénkbe a lehető legtöbbet aludni. Sikerült is kb. 1 bő órát aludnom, majd fél 2-kor a telefonom és Alex is kíméletlenül ébresztett.

A feladat változatlan volt: tartani a még mindig meglévő bő 2 körünket. Viszont itt a legnagyobb nehézség az volt, hogy a 14 órakor velünk rajtoló 12 órás versenyzők elfogytak, így jelentősen megcsappant a versenyzői létszám. 3 kört mentem teljesen egyedül, mire egy szólós sráccal megpróbáltunk közös tempóra jutni. Bár nem voltunk gyorsak, de az álmosság annyira úrrá lett rajtam, hogy attól féltem bármelyik pillanatban elalszom, így inkább választottam, hogy lassabban és kicsit beszélgetve megyek, mint hogy a rétre szaladva ébredjek. A verseny vége után mondta Miki, hogy neki is az álmossággal kellett legnagyobb csatát vívnia az éjszakai szakaszban, és volt egy pár mp-es bealvása is az egyik egyenesben.

24orabringa_7

1,5 óra után csak sikerült még 2 főt összeszednünk és így már egész jó tempót diktálva a pulzusom is belekerült abba tartományba, ami már ébren tartott. Na és persze a High5 koffeines gél is sokat segített. 2 kör és 11 perc előnnyel váltottunk. Szokásos váltás utáni teendők után még Alexet is betakargattam, majd irány aludni, hogy az utolsó etapomat a lehető legjobban tudjam majd teljesíteni.

24orabringa_6

Fél 8-kor ismét szigorú ébresztő, eredmények egyeztetése, már 3 kör előny az összetettben, a vegyes duóban pedig 13. De hogy ne mondhassuk, hogy a pálya nem változott semmit idő közben, az előző napi hátszél reggelre szembeszél lett. De olyan durva, hogy bő 1 órát egyedül küzdöttem és úgy éreztem magam, mint szúnyog a viharban. Majd jött egy ismerős srác, aki szólózott és szólt, hogy álljak be hozzájuk, mert a 2 fiú, aki megy elől ők fél 9-kor rajtoltak a 100 km-es távon és még nagyon frissek. És nagyon rendesek is voltak, miután megtudták, hogy egy duós és egy szólós van mögöttük mondták is, hogy csak maradjunk rajtuk. Bár a tempó elég erős volt, de így legalább gyorsan mentek a körök. Figyeltem a nettó időmet, hogy szokás szerint tényleg felesben menjünk és már csak azon agyaltam, hogy Mikinek hol lesz egy használható csoportja. De leginkább csak az a csoport jöhetett szóba ahol én voltam. Így kockáztattam egyet, bíztam benne, hogy nem jönnek utánam és a fordító után ahonnan már csak 2,5 km volt a célig kiugrottam, fújtatva, vicsorogva 38-as tempóra állva meghúztam a végét. Sikerült! Miki be tudott hozzájuk csatlakozni.

24orabringa_4

Én fellélegeztem, megtettem, amit csak tudtam. Alexszel leültünk és bár tudtam, hogy a Protein Recovery-t kellene innom, de Alex annyira erősködött, hogy nem tudtam neki nemet mondani, ezért kénytelen voltam fröccsözni vele egyet. :-)

24orabringa_5

Persze figyeltük az állást és az utolsó órát már úgy kezdte meg Miki, hogy 4 körrel vezettünk, így mondtuk neki, hogy csak szépen nyugodtan, mert még a végén 10 mp-cel a vége előtt megy át a kapun (szokásához híven) és mehet még egy kört. Végül 24:04:40 mp-es idővel, Miki 372 km, én 365 km megtételével, 3 kör előnnyel abszolút első helyen végeztünk a duó kategóriában.

24orabringa_80

A szervezés, rendezés remek volt. Külön frissítőt kaptak a szólósok, duósok mindenféle finomsággal. Ezért külön köszönet!

Díjátadó, pakolás, indulás haza. Illetve Alexet Kökire kellett volna vigyük a vonathoz, de mondta, hogy jó kis bográcsos lebbencs van nekik otthon. Miki azt mondta vigyük inkább haza, így Nagykőrösre is ellátogatunk még.

24orabringa_1

Hazafelé megbeszéltük, hogy mind a ketten rettenetesebbnek éreztük a versenyt, mint a montis 24 órát és hogy már a második szakaszaink végén legszívesebben abbahagytuk volna, de máris ott tartunk, hogy lehet, hogy azért jövőre is csak indulunk, ráadásul a mostani eredmény miatt fél áron tehetjük majd meg. Addigra úgyis csak a jóra fogunk emlékezni!

Beszámoló: Hudák Szilvia


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKAlex2013-08-28 15:02:10
Kénytelen voltál fröccsözni, mi? Kemény az élet! :-D
Kérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: négy + egy =