Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOKMAGUNKRÓL

A Merkapt Maraton Team Kajak - Kenu Szakosztálya hivatalosan 2007 elején alakult meg azzal a céllal, hogy csapattá formálja az edzeni és versenyezni szándékozó, a kajak-kenu iránt elkötelezett sportolókat. A tagjaink legtöbbje komoly sportmúlttal rendelkezik. Csapatunkban van olimpiai résztvevő és világbajnoki érmes is, akik tapasztalatukkal és példamutatásukkal segíthetnek a fiatalabb versenyzőknek. A rutinos kenusaink mellett - új színfoltként - kajakos lányok is öregbítik a csapatunk hírnevét.

Az edzések helyszíne az Újpesti Torna Egylet vízi telepe, ahol minden érdeklődőt szívesen látunk.ARANYÉREM A VILÁGJÁTÉKOKON

KAJAK-KENU 2013-08-02

A MERKAPT SE VERSENYZŐI FELŐRÖLTÉK A MEZŐNYT!

Augusztus első hétvégéjén került megrendezésre a nem olimpiai sportágak világjátéka (The World Games), ami az egyik legrangosabb nemzetközi verseny az adott versenyszámokban. A Merkapt Maraton Sportegyesület versenyzője Kövér Márton aranyérmet szerzett hazánknak, ráadásul nem kis teljesítménnyel.

world_games_2013_big

A magyar maratoni kajak-kenusokat megszorongatni sem tudták a kolumbiai Caliban zajló Világjátékokon. A nem olimpiai sportágak világversenyén a második kajak-kenus napon a mieink három aranyat nyertek.

kovermarci

Györe Attilának és Kövér Mártonnak nagy elégtétel ez az aranyérem. Mindketten tagjai voltak a négy évvel ezelőtti sárkányhajó-válogatottnak, amelyet Kaohsziungban, egy versenybírói döntés miatt megfosztottak az aranyéremtől. "Most semmi sem tudott az utunkba állni. Bár a rajtot alaposan elrontottuk, hamar élre kerültünk, és onnan nem volt pardon" - mondta Györe Attila.

Maratoni párosaink hatalmas fölénnyel nyerték meg versenyüket, Kövérék majd három perccel voltak gyorsabbak ukrán riválisaiknál.

maraton_team

A magyar kajak-kenus csapat fantasztikusan teljesített a Világjátékokon, összességében öt arany- és két ezüstéremmel zárták a versenyeket.

Férfiak:
K-2: 1. Noé Milán, Noé Bálint (Magyarország) 56:16.927, 2. Mladek, Jezek (Csehország) 58:26.269, 3. Rengel, Berberich (Németország) 58:52.327.
C-2: 1. Kövér Márton, Györe Attila (Magyarország) 1:03:47.993, 2. Semetilo, Spak (Ukrajna) 1:06:30.959, 3. Amorim, Lacerda (Portugália) 1:07:00.301

Nők:
K-2: 1. Csay Renáta, Bara Alexandra (Magyarország) 1:04:16.219, 2. Cicali, Alberti (Olaszország) 1:05:03.892, 3. Morel, Le Sclotour (Franciaország) 1:07:04.066

A Világjátékokkal párhuzamosan még egy világverseny is a hétvégén zajlott. Nem más, mint a World Masters Games, Torinóban. Nem csak, hogy itt is volt Merkapt SE-s versenyzőnk Szemán Róbert kenus személyében, de ráadásul egy aranyéremmel és egy ezüstéremmel térhetett haza a megmérettetésről ezzel is büszkén képviselve hazánkat.

Gratulálunk a versenyzőinknek!


CIKKAJÁNLÓ2016-09-19  KAJAK-KENU

DUPLA DINAMIT: KÖVÉR MÁRTON ÚJABB KÉT VILÁGBAJNOKI CÍMET SZERZETT!

Kövér Mártonnak, a Merkapt SE kenusának sikerült a tavalyi eredményét megismételni a brandenburgi VB-n, így újabb két világbajnoki trófea került a vitrinébe, hiszen sem egyéniben, sem párosban nem talált legyőzőre. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: három + kettő =