Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
DICSŐSÉGFAL
ADÓ 1%TÁMOGATÓINK

merkapt1 trek1 fnt_projekt1
high5_1 hajtany1 northwave
heavytools1 bryton rudyproject1

STRAVAX2S TÉLI TRIATLON, GALYATETŐ

HEGYIKERÉKPÁR 2007-12-30

Megtört a jég - minden értelemben. Magyarországon először rendeztek téli triatlon versenyt és hiába a verseny kiírásától számított rövid idő, a hazai extrém sportok jeles képviselői jelentek meg Galyatetőn akár versenyzőként, akár nézőként. A sportág hamarosan bemutatkozik a téli olimpián, ezért is volt fontos, hogy a hazai többtusa életbe is bekerüljön.

x2s_teli_triatlon_2008_0001

A  rendezvény a galyatetői Biatlon Centrum és a X2S TEAM közös szervezése volt, az ötletgazda és a pálya kitalálója Gombos „Charlie” Károly, aki maga is indult a versenyen. Az indulókat az első meglepetés akkor érte, amikor megérkeztek: noha az egész országban felhős, ködös volt az idő, Galyatetőn ragyogó napsütés és kristálytiszta levegő fogadta őket. A rajtot az év végére és az ünnepekre tekintettel 13:30-ra időzítették a szervezők, így mindenkinek volt ideje kényelmesen nevezni, depózni és bemelegíteni. Rövid eligazítás után (mégiscsak az első ilyen esemény itthon!), a mezőny felsorakozott a rajtnál.

x2s_teli_triatlon_2008_0002

A  futás rövid és nagyon intenzív volt: 2,5 km, 60 m szint havas (néhol jeges) erdei talajon. Charlie - csak, hogy mutassa az általa kijelölt pályát - azonnal élre állt és elsőként ért vissza célterületre. Igaz neki a kerékpározásnál pihenője volt... Az egyéni indulók közül a X2S TEAM két kamikazéja, Medgyes Gábor és Sipiczki Csaba indult szorosan a nyomába. A pálya a nehézségei ellenére is gyors volt, a mezőny „legmegfontoltabb” tagjai is hamar kerékpárra szállhattak, ahol 3  kört, körönként 2,3 km-t és 60 méter szintet kellett teljesíteni. Ha mindehhez a havas, jeges fagyott talajt is hozzászámítjuk, akkor nem is annyira egyszerű. Zerge hihetetlen lendülettel közelítette az élen haladókat és a váltásnál már a hátrányból előnyt tudott kovácsolni. De addig sok minden történt még, hiszen a pálya nagyon változatos és lendületes volt.

x2s_teli_triatlon_2008_0003


A gyerekversenyben indulók csak a kerékpáron rövidítettek, de minden versenyző és néző hatalmas lelkesedéssel drukkolt a 9 éves Patkós Istvánnak, aki sokszor a felnőtteknél is ügyesebben oldott meg egy-egy szakaszt a pályán. Szerencsére a turisták - a hazai gyakorlattal szemben! - nagyon megértőek voltak és lelkesen bíztatták a versenyzőket. Egy fiatal finn pár pedig sajnálkozott, hogy nem tudtak a versenyről, mert indultak volna, de az eredményhirdetésre még így is eljöttek!A váltók versenyében (és az összetettben) Charlie befutójának nem volt ellenfele (hiszen biatlon válogatott), de az egyéni versenyben hatalmas csatákat hozott az utolsó versenyszám. Főleg azért mert többen is csak a verseny miatt próbálkoztak a sífutással (volt olyan, aki csak a hétvégén látott sífutó lécet életében először), tehát minimális tapasztalattal álltak neki kicsit több, mint 2 km-es távnak, aminek az ízét-zamatát a hihetetlen sok kanyar jelentette. De ez a nézőknek és a versenyzőknek is szórakoztató volt, hiszen ritkán lehet látni élvonalbeli sportolókat bukdácsolni, de természetesen ezt senki sem szégyellte. A hangulat és a környezet szépsége mindenkit kárpótolt.

x2s_teli_triatlon_2008_0004


A nagy csatában végül Medgyes Gábor utolérte és megelőzte Zergét ezzel megszerezve a saját és a X2S TEAM első téli triatlon aranyérmét. A gyerekverseny résztvevőt hatalmas ováció fogadta, de ez mindenkinek kijutott, aki célba ért.

A női győzelmet a csapatunk színeiben versenyző Kauffmann Brigi szerezte meg, akit minden elismerés megillet, hogy vállalta a megmérettetést a versenyen.

A célban több illusztris vendég is fogadta a sportolókat: a Velo és az Outdoorsport magazinok főszerkesztői, valamint Erdélyi Eszter, aki dél-afrikai versenykörútjáról utazott haza, természetesen, nem csak a téli triatlon miatt.

x2s_teli_triatlon_2008_0005

Az érmeket Kiss Gyula profi triatlonista adta át, aki szintén érdeklődőként látogatta meg a versenyt.

Eredmények:

Férfi:

1. Medgyes Gabor – X2S X2S Team-Yasec        47:02
2. Vinczeffy Zsolt –-Merida Marathon Team        47:19
3. Sipiczki Csaba – X2S Team-Yasec                  48:24

Női:

1 Kauffman Brigitta - Merkapt Maraton Team SE  1:09:27
Forrás: www.3x2s.hu


CIKKAJÁNLÓ2018-12-14  HEGYIKERÉKPÁR

ÚJ TÁMOGATÓKAT HOZOTT A CSAPATNAK A MIKULÁS

Két új márkával bővült a csapatunk támogatói köre. Megállapodásunknak köszönhetően egyre több Northwave és Bryton termék fog a csapatunk tagjain és kerékpárjain felbukkanni. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: kettő + hat =