Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOK
TISZTELETBELI TAGOK
ADÓ 1 %TÁMOGATÓINK

ravak

FNTSÁRKÁNYHAJÓ ROADSHOW 2013, KECSKEMÉT

SÁRKÁNYHAJÓ 2013-07-28

1,2,3,4… - KECSKEMÉT!

A kecskeméti verseny a közeli homokos strand miatt is a csapat egyik kedvenc helyszíne. Szerencsére a szünetekbe most is belefért egy kis játék, ami legalább annyira fontos, mint a versenyzés. 

Többször feltettük már magunknak a kérdést, miért csináljuk, hova tartunk, mit lehet elérni ebben a sportban, mennyire akarunk az élmezőnyhöz tartozni, és ezért milyen áldozatokat tudunk, akarunk meghozni. Egy 20 fős (±15fő :)) csapatban sokféle egyéni motiváció létezik, de mivel „egy csapat” vagyunk, közös célok kellenek, ezért időről időre közösen próbáljuk megfogalmazni a válaszokat is. Visszatekintve az elmúlt évekre, a versenyzés és győzelmek adta öröm nem lenne teljes, ha nincs Kanizsán piacos hurkareggeli, velős pirítós Füreden, „öt életig” tartó frizbi a Balatonban, és persze magasugró verseny Kecskeméten.  

A bajai győzelem után bíztunk benne, hogy a divízió I.-be feljutva folytathatjuk a bajnokságot. Utolsó héten derült ki számunkra, hogy a pontrendszer alapján újra a II. osztályban kell megmérettetnünk.  Kecskemétre úgy indultunk el, hogy csakis győzelemmel térhetünk haza, és persze fürdőruhát mindenki dobjon a táskába, mert a szaltóugró bajnokságra idén is benevezünk.

Az előfutam előtt többször is elismételtük az edzésen jól begyakorolt rajtot és megterveztük a következő 50 másodperc minden mozzanatát. Feladatok kiosztva, dobos, kormányos, evezősök, mindenki tudja a dolgát, mesterünknek nem lehet ránk panasza! :) És úgy lett, ahogy megbeszéltük, tettük a dolgunkat, fél hajóval vertük a mezőnyt.

IMG_0219

A győzelemnek annyira tudtunk örülni, mint egy aranyéremnek, és már számolgattuk is a lehetőségeket, 1 győzelem, 2 szabad óra, 3: elő a fürdőruhákat!

A tűző déli napsütésben, a legnagyobb kánikula közepén, mint a gyerekek, úgy szabadultunk be a strandra. Felfrissülés, folyadékpótlás az árnyékban, majd kezdődhet az újabb verseny!

1. Foci: A homok égetően forró volt, mélyen befúrtuk a lábunkat a felső rétegek alá, ebből kifolyólag nem csak a talpunk alatt, de a lábfejünkön is izzott a homok. Eredmény: A gólokat (1,2,3...) nem tudtuk számolni, 1 talp sérült, továbbiakban bicegve közlekedik, +1 hólyagosra égett lábfej. Más csapatokból csak páran lézengtek a hőségben, volt, aki beállt egy fordulóra, de gyorsan távozott, az előírás nekik napárnyék volt.  Logikusnak, de kivitelezhetetlennek tűnt, hogy az árnyékban heverve töltsük a délután további részét.

IMG_0268IMG_0274


2. Röplabda: A napszúrástól kicsit tartva lefújtok a focimeccset, frissítő zuhany és máris újraszerveződött a csapat a röplabda pályán, a szabályokat átírva 14 fővel játszottunk, 1 sérült (közben fotóz), 1 csere (közben szurkol) a partvonalon; a játékból egyikőnk sem akart kimaradni.  Szerva 1,2, kint van, jó lesz, mellé, üsd vissza, ugrás, 1 sérülés, még egy…! Megint nem sikerült eldönteni ki a jobb, a számolásra megint nem figyeltünk, eredményhirdetés helyett csoportos hűsölés a tóban.

3. Szaltóugró verseny: Az előző évi nagy sikerű, kit tudunk magasabbra feldobni, avagy ki tudja a legszebb szaltót ugrani versenyszám idén sem maradhatott el. Néhány szenzációs ugrást többszintes gúla építészeti próbálkozás követett, a csapat erős alappillérei Berki Robi és Markovics András jól bírták a terhelést… persze a végén mindenki borult és szem nem marad szárazon.

IMG_0318IMG_0335

Lassan lejért a játékidőnk, a sok nevetéstől könnyes szemmel tértünk vissza a táborhelyünkre, banánnal, szőlőcukorral hiába próbáltuk pótolni az elégetett kalóriákat. A döntő futam előtt gyors pihenés, komótos melegítés, majd ismét a vízen.

A döntő: Az előfutam sikeres forgatókönyvét elismételve, jól rajtoltunk, érezhetően elindult a hajó, nagy megtorpanás nem volt. A vízről nem lehetett tudni az eredményt, csak azt láttuk nagyon szoros. Az erőnk „csak” a 2. helyre volt elég, azonnal felmerült a kérdés, hol hibáztunk, mit csináltunk rosszul. Tudtuk a választ, több okot is találtunk, 1, 2, 3, okot is, és azt is tudtuk, ezt a második helyet soha nem fogjuk sajnálni. A csapat az idényben most volt először volt igazán az a csapat amilyennek szeretjük, most éreztük először, hogy minden „működik”, mindenki együtt dolgozik, küzd, evez, játszik, bohóckodik, jól érzi magát, szeret itt lenni! Ha ennek az árát ezüstben mérik, mi elégedettek leszünk vele!

IMG_0231_1

2. próbatétel a nők versenye: Késői nevezésünkkel 1,2,3,4 csapat mellett a 0-s pályára lettünk száműzve. Ismét számolgatás, hiányzik 1,2,3,4 lány, parton futkosás, mindenki megvan, indulhat a futam. 1,2 időfutam, mindkét alkalommal század másodpercek hiányoztak, a dobogóról leszorulva a 4. helyet szereztük meg.

3. versenyszám a férfiak: Korábbi versenyeken már láttuk, a NaVi-Merkapt koprodukciónak van esélye a férfiak közt. A nem túl szerencsés 0-án pályán versenyezve mindkét időfutamban a Römi és Lapátolók mögött sikerült célba érni. Amíg mindenki az élen küzdők párharcára figyelt, addig a kék – piros összeállításunk észrevétlenül besiklottunk a 3. dobogós helyre.

IMG_0482

4. megmérettetés 2000 m: Legutóbb Baján, a fordítva elrajtoltatott verseny egy ezüstérmet hozott, a Kolónia akkor úgy vert meg minket, hogy szinte alig tapasztaltunk valamit a körülöttünk zajló versenyből, csak eveztünk a saját tempónkban, előttünk senki, mögöttünk nem láttuk mi történik. Unalmas verseny volt, győzelem nélkül. 

Szerencsére most ismét a hagyományos, elsők indulnak utoljára rendszerű indítással, már a rajt is izgalmasan indult. Ötödik helyen elrajtolva a sokadik 1,2,3,4.. visszaszámolásból nem egyértelműen tudtuk melyik számsor szól nekünk. A rajtvonalon áthaladva, úgy 5 körül tartott a számolás, első gondolatom az volt túl gyorsan rajtoltunk, büntetést fogunk kapni, nagyon meg kell nyomni!, másodikra tudtam, túl későn indultunk el, a mögöttünk érkezőnek ezzel előnyt adtunk, nagyon meg kell nyomni! És nyomtuk végig, nagyon! Győzni akartunk, megelőzni a Kolóniát, akiktől legutóbb kikaptunk, elszökni a Dr.Padló elől, akik 200 méteren gyorsabbak voltak.

1,2,3,4 mély nagy erős húzások, gyorsulunk, megközelítjük a Kolóniát, első forduló, belső íven rosszul fordulunk, lemaradunk, 3,2,1 megindulunk, az egyenesben megközelítjük az előttünk lévőt, kanyarodunk, majdnem megvan, kevés, 3,2,1 újabb lendület, megint nem elég. Nagyon közel vagyunk, utolsó forduló, most kell utolérni, 3,2,1 a forduló előtt, 3,2,1 a fordulóból kiérve, fél hajót ledolgozunk, 3,2,1 már mindenki számol, és megindulunk, és újra, és 3,2,1, és a cél előtti utolsó métereken sikerül az előzés.

Az mögöttünk jövő 1,2,3,4… sok másodperccel lemaradva, nem jelent veszélyt!

A mikrofonból halljuk, a Merkapt nyert volna, de kizárva… Ez nem lehet! Szédülök, amikor próbálok megállni a stégen, minden erőm elfogyott, nem ülök le, felküzdöm magam a partra, tisztulnak a gondolataim, a versenybírók ítéletét nem értem. A pályáról érkező bíró meséli mit látott, a bójával ütköztünk, nem lehetett elkerülni, mindenki egyetért, nem volt szabálytalan. Elvett győzelmünket visszakapjuk, új forgalom született: visszazárva! Megvan az arany is.

1,2,3,4 mindegyik helyezésből sikerült egyet gyűjteni.

A díjátadó további izgalmakat hozott, a stégre tóduló majd 60 fő alatt megsüllyedt ponton alól menekülve rajzottak fel a pókok, sikoltozás, 1,2,3,4 futnak fel a lábamon, kezemmel lesöpröm, újabbak jönnek 1,2,3... menekülés. A parton holtsápadt arcok, más is rosszul van: 3 pók futott a lábamon… 

IMG_0607

Igazi próbatétel volt a mai, megküzdeni a hőséggel, leküzdeni az ellenfeleket, győzelemre vinni a csapatot, legyőzni a félelmeinket, 1,2,3,4 mindegyik sikerült!

Beszámoló: Fülöp Ildikó


CIKKAJÁNLÓ2013-05-25  SÁRKÁNYHAJÓ

SÁRKÁNYHAJÓ ROADSHOW 2013 - BALATONFÜRED

Régen dédelgetett álmom volt, hogy női csapattal is rajhoz állhassunk, Győrben irigykedve néztem a versenyző lányokat, mi is ott ülhetnénk köztük. Első szereplésünket bronzérem jutalmazta. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: egy + egy =