Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ
BBU FUTÓVERSENYEK EGÉSZ ÉVBEN!GERECSE TRAIL

ATLÉTIKA 2013-07-21

Egy héttel a 128 km-es B.B.U. SÖR Kör után július 21-én ismét újabb futóversenyen találtam magam. A terepfutás.hu, vagyis Csanyáék által szervezett terepfutó versenysorozat következő állomása a Gerecse Trail következett. A versenyen Szeiler Oszival indultunk a Merkaptos csapatból, felkészítő versenyként egy következő őszi nagy „közös” kihívás előtt. 

A terepfutás.hu versenysorozata nagy kedvenceim közé tartozik. Profi szervezés, fantasztikus tájak, újabb kihívások övezik az általuk szervezett versenyeket.

A Gerecse Trail rajtja és célja a tardosi általános iskola udvarán volt felállítva. Két távon „S” és „L” lehetett indulni. Az „L” táv igazából a kisebb táv duplázása, magyarán ugyanazon az útvonalon kellett még egy kört futni. Egy kör kb. 15 km volt 525 méter szintemelkedéssel. Így az „L” táv, amire Oszival vállalkoztunk közel 30 km és 1050 m szintemelkedést tartalmazott.

gerecse_trail_rajt_elott

Az utvonal „L”:
Tardos – Gerecse-oldal – Gerecse – Vízválasztó – Kis-Gerecse oldal – Gyereküdülő – Sandl-hárs – Tardos duplázva.

gerecse_trail_rajt_elott_2

10 órakor rajtoltunk. Elsődleges célunk a verseny teljesítése volt úgy, hogy próbáljunk végig közösen azonos tempót futni. Nekem ez kicsit nehéz feladatnak tűnt, mivel Oszi kissé gyorsabb futó, mint én. Az első szakasz végig futható egyre meredekebb aszfaltos emelkedővel kezdődött, majd az erdőbe beérve néha már belesétálva gyűrtük a szintet és a kilométereket.

gerecse_trail_uton_egyutt

A táj csodálatos volt és ezt csak tetézte a szuper idő. Úgy tűnt a szervezők a pálya kijelölésénél a táv első felénél szeretnék letudni a nagy emelkedőket. A Gerecsére felérve elkezdődött a hullámvasút, kicsit le majd fel, egy kicsit hosszabb emelkedő, lejtő, majd a frissítő és újra fel.

Az emelkedők jórészt futhatóak voltak, a lejtők pedig nagyon gyors széles utak. A mezőnnyel folyamatosan váltottuk egymást, ki felfelé volt erősebb ki lefelé. Az utolsó két kilométer a gyors lejtőről szólt a célig, vagyis az első kör befejezéséig, majd frissítő és újra ki a második körre.

gerecse_trail_gaal_tomi

Az útvonal ismétlődése ellenére se volt unalmas a második kör. Kicsit más taktikával futottam, mint először, próbálgattam az erőmet. Oszival nagyjából együtt futottunk, néha ő volt elől, néha én. A célba közel azonos idővel értünk be, és elégedetten nyugtáztuk, hogy érdemes volt eljönni.

Az eredményhirdetés családias hangulatban zajlott. Először a rövidtáv, majd tombola, utána a hosszútáv dobogósai, majd megvártuk az utolsó beérkezőt és utána ismét tombola. Nagyon jó volt, senki nem rohant haza, az utolsókat is ugyanolyan üdvrivalgás fogadta, mint az elsőket. A célba érkezőket meleg étel várta, és az egyik legfinomabb gulyást ettem, amit versenyeken eddig adtak.

gerecse_trail_cel_oszi

A barátságos hangulat, a szervezettség, a csodás tájak miatt a tervek szerint a következő terepfutó versenyeken is részt fogok venni, és nem utolsósorban jövőre ugyanitt is találkozunk.

Beszámoló: Gaál Tamás


CIKKAJÁNLÓ2018-05-08  ATLÉTIKA

ZSÁMBÉKFUTÁS, AVAGY A TÉLI ALAPOZÁS JUTALMA

Még dolgozik bennem az utolsó koffeines gél, mikor ezeket a sorokat írtom, így a beszámoló talán visszaadja majd az élményeimet. Abból ugyanis kaptunk bőven a mai gyönyörű időben, a zsámbéki határban. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: három + öt =