Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOKMAGUNKRÓL

A Merkapt Maraton Team Kajak - Kenu Szakosztálya hivatalosan 2007 elején alakult meg azzal a céllal, hogy csapattá formálja az edzeni és versenyezni szándékozó, a kajak-kenu iránt elkötelezett sportolókat. A tagjaink legtöbbje komoly sportmúlttal rendelkezik. Csapatunkban van olimpiai résztvevő és világbajnoki érmes is, akik tapasztalatukkal és példamutatásukkal segíthetnek a fiatalabb versenyzőknek. A rutinos kenusaink mellett - új színfoltként - kajakos lányok is öregbítik a csapatunk hírnevét.

Az edzések helyszíne az Újpesti Torna Egylet vízi telepe, ahol minden érdeklődőt szívesen látunk.MEGEMLÉKEZÉSEK KOLONICS GYÖRGY HALÁLÁNAK ÉVFORDULÓJÁN

KAJAK-KENU 2009-07-06

Olimpiai és világbajnok sportolók, ismerősök, barátok és szurkolók is részt vettek a szerdai megemlékezéseken. Békésszentandráson felavatták a Kolonics-emlékművet, a Dunán fáklyás evezéssel emlékeztek a kétszeres olimpiai bajnok kenusra.

Kolonics György szülei is ott voltak szerda délelőtt Békésszentandráson, azon az ünnepségen, ahol felavatták a Kolonics-emlékművet. Szelekovszky László fafaragó művész alkotása egy talpra állított kenut ábrázol, benne kettétört lapáttal, jelképezve a kettétört életet. Sok százan vettek részt az ünnepségen, melynek végén az emlékmű körül tizenöt tiszafát ültettek el, éppen ennyit, ahány világbajnoki aranyérmet nyert Kolonics György pályafutása során.

MEGEML__KEZ__S_KOLO_NAGY1

Este Budapesten a Merkapt SE és Kolonics György Alapítvány fáklyás emlékevezést szervezett. A rendezvény szervezője, Ipacs Endre számol be az eseményről:

Kolonics Györgyre emlékeztünk

Egy évvel ezelőtt elvesztettünk egy példaképet, sporttársat, barátot. Ideológiákat kellett gyártani ahhoz, hogy elfogadjuk a felfoghatatlant és megmásíthatatlant.

A tavalyi temetést követően, összehívva a kajak-kenus társadalmat, Szemán Róbert ötletét megvalósítva közösen szerveztük meg az estébe nyúló fáklyás emlékevezést. 

Egy év elteltével újra összejöttünk, hogy felidézzük sportsikereit, tisztelegjünk előtte, és követendő példaként állítsuk életútját fiataljainknak elé.

19-órától Siklós Erik bevezetője után elindult Koló nemzetközi versenyeinek levetítése. Sajnos nem tudtuk levetíteni az egész anyagot de jövőre hamarabb fogjuk elkezdeni. Elhangzott még Siklós Erik Sidney-i és athéni rádióközvetítése és Kolóval készült riportja. Kulcsár István elszavalta Kolóhoz írt versét majd Géczy Erika megható előadásában elhangzott Németh Sándor: Koló legendája című versének Darab István által megzenésített változata. A megemlékezők között üdvözölhettük Dr. Baráth Etelét, Nagy Tímeát, Angyal Zoltánt, Storcz Botondot, Szabolcs Attilát és Kiss Tamást is. Közben megérkezett az MKKSZ-től leevező C-7-es és C-4-es kenuegység. Ráadásként Erika elénekelte a Honfoglalás c. film ,,Szállj, szállj sólyom szárnyán” betétdalát. 

MEGEML__KEZ__S_KOLO_NAGY2

Fél kilenckor kenuk, kajakok, sárkányhajók kezdték meg a vízre szállást és fokozatosan gyulladtak meg a fáklyák majd a vízi menet elindult a Csőhíd irányába. Visszafele besötétedett, a fáklyák fényénél pedig a megemlékezők Koló tiszteletére összekapaszkodva egy nagy úszó szigetet alkottak, elénekelték a Himnuszt, majd egységesen ,,Hajrá Koló” rigmusok hangzottak el, a hajók oldalán doboló kezek ütemével kísérve. 

A kiszállást követően Kolóval kapcsolatos rövid történeteket lehetett megosztani az egybegyűltekkel. Ipacs Lászlótól, Horváth Csabától és Gyűrű Jánostól hallhattunk érdekes epizódokat. 

Aki lemaradt, az a 2009. 07. 16-i Fókusz c. műsorban láthat összefoglalót.CIKKAJÁNLÓ2016-09-19  KAJAK-KENU

DUPLA DINAMIT: KÖVÉR MÁRTON ÚJABB KÉT VILÁGBAJNOKI CÍMET SZERZETT!

Kövér Mártonnak, a Merkapt SE kenusának sikerült a tavalyi eredményét megismételni a brandenburgi VB-n, így újabb két világbajnoki trófea került a vitrinébe, hiszen sem egyéniben, sem párosban nem talált legyőzőre. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: egy + négy =