Facebook


  FŐOLDAL  SZAKOSZTÁLYOK  SPORTKÖZPONT  KAPCSOLATCSATLAKOZZ

CSAPATTAGOKMAGUNKRÓL

A Merkapt Maraton Team Kajak - Kenu Szakosztálya hivatalosan 2007 elején alakult meg azzal a céllal, hogy csapattá formálja az edzeni és versenyezni szándékozó, a kajak-kenu iránt elkötelezett sportolókat. A tagjaink legtöbbje komoly sportmúlttal rendelkezik. Csapatunkban van olimpiai résztvevő és világbajnoki érmes is, akik tapasztalatukkal és példamutatásukkal segíthetnek a fiatalabb versenyzőknek. A rutinos kenusaink mellett - új színfoltként - kajakos lányok is öregbítik a csapatunk hírnevét.

Az edzések helyszíne az Újpesti Torna Egylet vízi telepe, ahol minden érdeklődőt szívesen látunk.II. T-MOBILE VÍZI SZABADIDŐSPORT FESZTIVÁL, KAJAK-KENU MASTERS OB

KAJAK-KENU 2009-07-05

Égető napsütés, mérsékelt balos szél és rengeteg elszánt induló jellemezte a 2009-es Kajak-Kenus Masters OB-t a Velencei tavon, Sukorónál. Az előző évekhez képest lényegesen megváltozott a verseny struktúrája. Az 500 méteres távot fölváltotta a 2000 méter és minden futam döntő is volt egyben, függetlenül az azonos kategóriájú és évjáratú indulók futamainak számától. Tehát ha egy versenyszámban 9 indulónál több nevezés érkezett be, akkor rendeztek egy másik döntőt is. Időmérés híján össze se lehetett hasonlítani az időket. 

A Merkapt SE fölkészülését illetően nem lehetett panasz. Igaz, hogy idén februárban kihagytuk a sevillai vízi-alapozó edzőtábort, de mindenki becsülettel elvégezte a tőle elvárható edzésadagokat. 

A 2000 méteres napi éremszerzést Kulcsár György nyitotta páros hajóegységben. Pongrácz Csaba társaként rajt-cél győzelmet arattak. Szemán Róbert alapító tagunk  kenu egyesben, kemény csatában megszerezte a nap első ezüstjét. Ismét Szemán Róbert és állandó párja Fazekas Tamás a nap utolsó merkaptos éremszerzőiként egy bronz érmet lapátoltak még össze páros hajóegységben a 40-44 évesek kategóriájában. Ez nekik a 2. 2000 méterük volt egy napon belül. Ez dicséretes teljesítmény és példa azok előtt, akik nem vállalták be egyáltalán a hosszabbik távot.

Vasárnap a 200 méteres távok kerültek megrendezésre, és Seres László nyitotta a sort 2. helyével. Már az elrajtolás pillanatában látszott, hogy Laci ma kirobbanó formában van, helyezése őt igazolta. A nap első aranyára nem is kellett sokat várni mert Robi magabiztosan megnyerte a futamdöntőjét.

ii_t_mob_nagy1

Következett a leglátványosabb szám, a C-7-esek versenye. A Molnár-Seres-Fazekas-Szemán-Halmos-Horváth-Ipacs összetételű tiszta merkaptos egységünk ragyogó versenyzéssel megvédte tavalyi elsőségét.

Kellemes meglepetésben volt részük az érdeklődőknek a C-2, 35-39 éves korcsoport futamánál. A 2-es pályán rajtolt a Búti István-Ipacs Endre összetételű páros és ezüst érmet szereztek. Ez nem kis teljesítmény mert Búti márciusban evezett utoljára és Ipacs is csak 8-szor evezett idén.

- Megbeszéltük, hogy Stefi úgy evez ahogy bír én meg megpróbálom lekövetni. Ha egyszerre tudunk evezni, akkor az erőink összeadódnak és szárnyal a hajó, de ezt nagyon nehéz megcsinálni. Nekünk sikerült. A nagynevű és jó edzettségi állapotban lévő Dóri-Hladony párost utasítottuk magunk mögé - nyilatkozott Ipacs.

A nap legnagyobb meglepetésének voltunk részesei. Ferencz István újdonsült tagunk a C-1, 65-69 éves kategóriában aranyérmet szerzett. Ferencz ezt az egy számot vállalta be és 100 %-os teljesítményt nyújtott.

Szép volt István!

ii_t_mobil_nagy2

Folytatva az éremszerzést, C-2, 40-44 éves kategóriában a Seres László-Molnár György kettős kétséget kizáróan nyerte meg a számot. Ők voltak a legjobbak 2009-ben és ezt tudomásul kell vennie az ellenfeleknek.

Ugyanebben a korcsoportban de másik futamban a Fazekas Tamás - Szemán Róbert egységünk szoros versenyben a bronzérmet szerezte meg. A papírforma alapján, - igen mondjuk ki - aranyat vártunk ettől a párostól de meggyőződve a futam roppant erősségén, már a bronz is fölértékelődik.

Ferencz Marceltől mint az egyik legtehetségesebb versenyzőnktől biztos érmet vártunk de derékfájás panasza miatt majdnem lemondta a rajthoz állást. Mi mint csapattársak mondogattuk neki, hogy You can do it, Marcel. You can do it. És tényleg van valami varázserő ezekben a Károlyi Béla által elhíresült sorokban. Nem csak Kerry Strug vitte győzelemre sérült lábbal az amerikai női tornász csapatot e sorok hallatán és nyerték meg az atlantai olimpiát, hanem a mi Marcink is ezüstérmet szerzett fájós derékkal. Gratulálunk!

ii_t_mobil_nagy3

A nap egyetlen holtversenyét Kovács András és Ipacs Endre szolgáltatta. Ipacs szombati 2000 méteres kudarca után (beleszólása nem volt a verseny alakulásába) megtáltosodott a vasárnapi 200-as távokon. Az ezüstért vívott csatában nem lehetett eldönteni a célban, hogy melyik hajó ért át előbb.

- Éreztem, a bemelegítésnél, hogy jól fut a hajóm. A papírforma alapján a 4. helyre rangsoroltam magam de tudtam, hogy ez könnyen borulhat, és bárkit elcsíphetek -  nyilatkozta a futam után Ipacs.

A merkaptosok számára az utolsó versenyszám a C-4 200 méter volt. A Seres-Molnár-Fazekas-Szemán összetételű egység a kedvezőtlen szél ellenére a bronz érmet követelte ki magának.

Összeszámolva az érmeket 5 db aranny, 5 db ezüsttel és 2 db bronz éremmel nincs szégyelnivalónk.

ii_t_mobil_nagy4

Kapcsolódó írásaink:

A hétvége többi eseményéről, - amelyen a Merkapt SE tagjai rajthoz álltak - a beszámolóink az alábbi linkeken elérhetőek:

10. MVM Duna Maraton, Visegrád

E.ON Délibáb Sportnap, HortobágyCIKKAJÁNLÓ2016-09-19  KAJAK-KENU

DUPLA DINAMIT: KÖVÉR MÁRTON ÚJABB KÉT VILÁGBAJNOKI CÍMET SZERZETT!

Kövér Mártonnak, a Merkapt SE kenusának sikerült a tavalyi eredményét megismételni a brandenburgi VB-n, így újabb két világbajnoki trófea került a vitrinébe, hiszen sem egyéniben, sem párosban nem talált legyőzőre. [...]
KOMMENTEKKérlek add meg számmal az alábbi két szám összegét: öt + öt =